Jongeren therapeut - Den Bosch - Heleen Huizenga
  • Heleen Huizenga

  • (1)
  • Den Bosch
  • Jongeren therapeut
  • € 75,00 per 1 uur, Vergoeding bij aanvullende verzekering

Stuur Heleen Huizenga een bericht

Boek een consult met Heleen Huizenga

Delen:

Over / Bio

Wat heeft COVID-19 gedaan met jou en/of je gezin? Zit je kind niet lekker in zijn of haar vel, of is je kind angstig geworden en maak je je zorgen? Loop je als ouder vast in je gezin of met jezelf?

Na thuisisolatie met je gezin kunnen de vanzelfsprekende dingen opeens uit balans geraakt zijn of angst en onzekerheid hebben opgeroepen. Misschien heeft een van de ouders een probleem met eigen onderneming of werk, dit heeft invloed op het hele gezin. Veel kinderen en jongeren misten hun vrienden en vriendinnen of vinden het juist lastig weer naar school te gaan. Wil jij voor jezelf en je gezin weer harmonie en rust binnen het gezin? Wil je moeilijkheden of zorgen die aan het licht zijn gekomen de afgelopen periode aanpakken? Dan kan ik jou of je kind helpen weer in balans te komen. Dit doe ik op verschillende manieren; gevarieerd van psychologische tot spirituele werkwijze maar altijd afgestemd op wat bij jou en je kind past. Het belangrijkste is dat jij en je kind zich warm, welkom en veilig voelen in mijn praktijk of online.

Mijn praktijk voor psychosociale therapie met als doelgroep (jeugd) Pubers, kinderen en hun ouders is gevestigd in hartje centrum 's-Hertogenbosch en heet de Puberbalie.
Mijn hele werkzame leven heb ik in allerlei vormen met jongeren gewerkt; Als kinderwerker, Sociaal ondernemer jeugdhulpverlener, trainer en schoolmaatschappelijk werkende. Omdat ik vaak tegen allerlei liefdeloze regels en richtlijnen opliep binnen het gangbare jeugdzorg-systeem vond ik dat ik tekort deed aan de jongeren met een hulpvraag. Daarom heb ik een paar jaar geleden het roer om gegooid en ben een eigen praktijk begonnen. Vanuit mijn praktijk werk ik vanuit mijn eigen visie expertise en liefde voor jongeren en hun ouders.
Maar voor mij is het meest van belang dat ik werk vanuit ervaringsdeskundigheid en liefde voor jou en je kind.

Ik had zelf best wel een jeugd met uitdagingen, daardoor heb ik altijd begrepen dat het belangrijk is dat er volwassen mensen zijn die naar je luisteren, je serieus nemen, vertrouwen geven en dat je van jezelf en het leven mag houden.
Ieder mens verdient het om geluk te kennen, ik hoop een steentje bij te mogen dragen bij jongeren en hun gezin in het ontwikkelen van hun levensgeluk ondanks de uitdagingen van het leven.

Therapieën

Jongerentherapie, Coaching via Skype/Zoom, Communicatiecoaching, Corona stress behandeling, Kindercoaching, Kindertherapie, , Psychosociale therapie, Reiki, Rouwverwerking, Systeemwerk, Tarot Coaching, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Adhd/Add, adoptie, Afwijzing, Angsten, Autisme, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Boosheid, citotoets stress, Coming-out, Communicatieproblemen, Contact met mezelf, Corona stress, Depressie, Echtscheiding, Eenzaamheid, Eigenwaarde, examenstress, Faalangst, Gedragsproblemen, Gezinsproblemen, Grenzen aangeven, HSP - hooggevoeligheid, Hulp bij opvoeding, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Keuzestress, KOPP (kind van ouders met psychische problemen), Loslaten, Onrust, Opvoedingsproblemen, Ouderproblematiek, Persoonlijke ontwikkeling, Pesten, Piekeren, Psychische klachten, Rouwverwerking, Scheiding, Somberheid, Spanningen, Zelfacceptatie, Zelfbeeld.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Familie; karmisch; systemisch, Mentale coaching, Mystiek/Pyschologisch, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik werk vanuit warmte, liefde, een vleugje humor en ervaringsdeskundigheid. Vooral met jongeren breek ik het ijs bijna altijd met humor, als een jongere wat verlegen is of weerstand heeft,. Jongeren worden bijna altijd gestuurd dus de drempel leg ik zo laag mogelijk. Mijn praktijk zit aan huis dus de sfeer is huiselijk, en welkom. Ik stem heel snel af op de persoon die voor me zit en stel in het begin veel vragen. Mijn werkwijze is heel open en oplossingsgericht, ik kijk vooral naar wat er goed gaat en zet in op kwaliteiten positieve eigenschappen en levensvaardigheden. Daarnaast mag alles gezegd en verteld worden en respecteer ik de privacy van al mijn cliënten.
Uiteraard sta ik ook stil bij de rouw en verdriet waar een jongere of ouder mee binnen komt, ik zal mijn cliënten altijd serieus nemen in hun hulpvraag en/of klacht.
Door mijn brede ervaring en integratieve opleiding kan ik diverse interventies toepassen op diverse klachten, ik noem het bij jongeren weleens ' mijn oplossingswinkeltje.'.. Integratief betekent meerdere interventies mogelijk, gevarieerd van Rots en Water, Reiki tot oplossingsgerichte en gedragstherapie.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de NVPA, Nederlandse vereniging van Psychosociaal Therapeuten

Opleiding/cursussen

HBO Maatschappelijk Werk, Avans 's-Hertogenbosch. BGL en partners, Integratieve Kinder en Jeugdtherapie en coaching , Driebergen. Systemisch werken, interactieopleiding Antwerpen. Rots en Watertrainer, GaDaKu-instituut in Utrecht. So-Cool-trainer, van Montfoort opleidingen, Woerden, Reiki 1,2 en master , Anne Mathijssen, Vught

Testimonials

Mijn dochter (11) heeft 5 consulten gehad bij de Puberbalie.. Haar klacht was buikpijn zonder medische aanleiding. Ze heeft geleerd dat ze keuzes mag maken en grenzen aan mag geven bv. naar vriendinnen. Ze klaagt minder over buikpijn en kan zich beter ontspannen. Ze voelde zich erg veilig en op haar gemak bij Heleen en de resultaten zijn na 3 maanden nog steeds zichtbaar.

Mijn zoon (16) is een aantal keer bij de Puberbalie geweest. Hij voelde zich daar erg thuis. Hij was altijd erg gesloten maar stelt zich meer open en deelt sindsdien veel meer met mij, vooral ook als hem iets dwarszit.

Kaart

Reviews

Zara hoeve

26-05-2020 13:03
Het was heel fijn om met iemand te praten die naar je luistert en die mee denkt in oplossingen en in problemen, en niet boos woord om de dingen die je doet/hebt gedaan of de fouten die je hebt gemaakt. Een plek om dus ook even goed na te denken.

Schrijf een review