It’s Just Therapy
Trauma therapeut - Amsterdam - Hanneke van der Aalst
  • Hanneke van der Aalst

  • Amsterdam
  • Trauma therapeut
  • € 85,00 per 1 uur, vergoeding mogelijk

Stuur Hanneke van der Aalst een bericht

Delen:

Over / Bio

Ik ben trauma therapeut gespecialiseerd in narcistische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Sinds 2009 voer ik mijn eigen praktijk voor therapie. Specialisatie is trauma, meer specifiek emotionele verwaarlozing en narcistische mishandeling, en andere ingrijpende gebeurtenissen (omstandigheden).
Mijn werkzame leven draait om het begeleiden van mensen. Vanuit mijn levens-en werkervaring, jarenlange opleidingen voor therapeut, en mijn achtergrond in de menswetenschappen en de GGZ, ben ik een betrokken therapeut. Ik bied je een persoonlijke aanpak in een prettige omgeving. Ik ontdek met jou de kern van het probleem. Ik help je herstellen, en door zelfonderzoek erachter komen wat je werkelijk voelt en wilt zodat je je kunt ontplooien in de richting die jij wilt en bij je past.

In mijn leven is de weg geweest van hoofd naar hart, van buitenwereld naar binnenwereld. Ik heb op veel plekken in de wereld gewoond, waarbij ik met plezier terugdenk aan mijn leven en werken In Afrika. Dit heeft mijn leven, net als therapie enorm verrijkt.

Website

www.praktijkbodymind.nl

Therapieën

Trauma behandeling, ACT Therapy, Core Energetica, Lichaamsgerichte psychotherapie, Narcisme, Psychosociale therapie, Somatic Experiencing, Trauma behandeling.

Onderwerpen

Angst- sociale angst, Bewustzijns ontwikkeling, Boosheid, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Dissociatieve stoornis, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Grootheidswaanzin/narcisme, Hechtingsproblematiek, In hoofd zitten, Lichaamsbewustzijn, Narcisme, Negatief zelfbeeld, Woede.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Ik hecht in sterke mate aan veiligheid, als basis voor samenwerking. In jouw tempo help ik jou weer te zijn wie je bent. Er is aandacht voor jouw overlevingspatronen en strategieën, en de verstorende werking daarvan op jouw leven. Er is minstens zoveel aandacht voor het terugvinden van jouw gezonde kern. Ik vind het belangrijk te bouwen op je sterke kanten waardoor je weer volop levensenergie kunt ervaren.

Rode draad is dus “terugkomen in contact met jezelf”. Vooral als je slachtoffer bent van narcistische of emotionele mishandeling en verwaarlozing is het belangrijk om los te komen van een opgelegde werkelijkheid door een ander. Dit vraagt om herstel van een beschadigd zelfbeeld, en leren vertrouwen op je innerlijk kompas. Je leert stap voor stap je eigenheid ontdekken, jezelf weer te waarderen, grenzen stellen en je kwaliteiten in te zetten. Iemand zijn met eigen behoeften en wensen, niet langer afhankelijk van de goedkeuring van de ander, maar vertrouwend op jezelf. Zelf heb ik deze weg gelopen. De meeste affiniteit heb ik met emotionele verwaarlozing door een ouder. Daarnaast ben ik bekend met narcistische dynamieken in werkrelaties en liefdesrelaties

Beroepsverenigingen

NVPA en SBLP

Opleiding/cursussen

• 3 jarige opleiding Lichaamsgericht Traumatherapeut (SE-practitioner)
• 1 jarig vervolg: Integrale Somatische Psychotherapie (Trauma en Soma)
• 4 jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie (core energetica)
• Trainersopleiding: Mindfulness en Compassie
• Post HBO POH GGZ (Psychologische hulp bij de huisarts) RINO
• HBO sociaal werk, gemende leerroute met maatschappelijke werk
• WO sociaal cultureel wetenschappen (sociale verhoudingen in organisaties)
• Vakgerichte cursussen: EMDR, TRE, Brainspotting, EFT, Familieopstellingen hechtingsproblematiek, ACT, RET, Narm (ontwikkelingstrauma), meditatieleraar, healing.

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review