It’s Just Therapy
Trauma therapeut - Amsterdam - Hanneke van der Aalst
  • Hanneke van der Aalst

  • (3)
  • Amsterdam
  • Trauma therapeut
  • € 85,00 per 1 uur, vergoeding mogelijk

Stuur Hanneke van der Aalst een bericht

Boek een consult met Hanneke van der Aalst

Delen:

Over / Bio

Ik ben trauma therapeut gespecialiseerd in narcistische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Sinds 2009 voer ik mijn eigen praktijk voor therapie. Specialisatie is trauma, meer specifiek emotionele verwaarlozing en narcistische mishandeling, en andere ingrijpende gebeurtenissen (omstandigheden).
Mijn werkzame leven draait om het begeleiden van mensen. Vanuit mijn levens-en werkervaring, jarenlange opleidingen voor therapeut, en mijn achtergrond in de menswetenschappen en de GGZ, ben ik een betrokken therapeut. Ik bied je een persoonlijke aanpak in een prettige omgeving. Ik ontdek met jou de kern van het probleem. Ik help je herstellen, en door zelfonderzoek erachter komen wat je werkelijk voelt en wilt zodat je je kunt ontplooien in de richting die jij wilt en bij je past.

In mijn leven is de weg geweest van hoofd naar hart, van buitenwereld naar binnenwereld. Ik heb op veel plekken in de wereld gewoond, waarbij ik met plezier terugdenk aan mijn leven en werken In Afrika. Dit heeft mijn leven, net als therapie enorm verrijkt.

Therapieën

Trauma behandeling, , Core Energetica, Lichaamsgerichte psychotherapie, Narcisme, Psychosociale therapie, Somatic Experiencing, Trauma behandeling.

Onderwerpen

Angst- sociale angst, Bewustzijns ontwikkeling, Boosheid, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Dissociatieve stoornis, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Grootheidswaanzin/narcisme, Hechtingsproblematiek, In hoofd zitten, Lichaamsbewustzijn, Narcisme, Negatief zelfbeeld, Woede.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Ik hecht in sterke mate aan veiligheid, als basis voor samenwerking. In jouw tempo help ik jou weer te zijn wie je bent. Er is aandacht voor jouw overlevingspatronen en strategieën, en de verstorende werking daarvan op jouw leven. Er is minstens zoveel aandacht voor het terugvinden van jouw gezonde kern. Ik vind het belangrijk te bouwen op je sterke kanten waardoor je weer volop levensenergie kunt ervaren.

Rode draad is dus “terugkomen in contact met jezelf”. Vooral als je slachtoffer bent van narcistische of emotionele mishandeling en verwaarlozing is het belangrijk om los te komen van een opgelegde werkelijkheid door een ander. Dit vraagt om herstel van een beschadigd zelfbeeld, en leren vertrouwen op je innerlijk kompas. Je leert stap voor stap je eigenheid ontdekken, jezelf weer te waarderen, grenzen stellen en je kwaliteiten in te zetten. Iemand zijn met eigen behoeften en wensen, niet langer afhankelijk van de goedkeuring van de ander, maar vertrouwend op jezelf. Zelf heb ik deze weg gelopen. De meeste affiniteit heb ik met emotionele verwaarlozing door een ouder. Daarnaast ben ik bekend met narcistische dynamieken in werkrelaties en liefdesrelaties

Beroepsverenigingen

NVPA en SBLP

Opleiding/cursussen

• 3 jarige opleiding Lichaamsgericht Traumatherapeut (SE-practitioner)
• 1 jarig vervolg: Integrale Somatische Psychotherapie (Trauma en Soma)
• 4 jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie (core energetica)
• Trainersopleiding: Mindfulness en Compassie
• Post HBO POH GGZ (Psychologische hulp bij de huisarts) RINO
• HBO sociaal werk, gemende leerroute met maatschappelijke werk
• WO sociaal cultureel wetenschappen (sociale verhoudingen in organisaties)
• Vakgerichte cursussen: EMDR, TRE, Brainspotting, EFT, Familieopstellingen hechtingsproblematiek, ACT, RET, Narm (ontwikkelingstrauma), meditatieleraar, healing.

Kaart

Reviews

Martijn 48 jaar

29-05-2019 02:06
“Ik ben erg blij, met de inzichten, die onze samenspraak mij heeft gegeven en het in praktijk brengen van de meditatie oefening levert mij veel rust en kracht. Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor de hulp, die je mij hebt geboden en zal, mocht de situatie zich voordoen je zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen. Vooral de manier, waarop je me hebt geholpen mijn eigen emoties te herkennen en naar de achterliggende gevoelens te kijken heeft een grote verandering in mijn leven betekent. De professionele, betrokken, bijsturende manier, waarop je de focus steeds terug bracht op mijzelf heb ik zeer gewaardeerd. Mocht het nodig zijn dan zal ik je zeker weer weten te vinden.”
Martijn 48 jaar

Susanne

29-05-2019 02:05
Ik kwam bij Hanneke omdat ik assertiever wilde zijn en beter om wilde gaan met kritiek. In een paar sessies leerde ik naar mijn lichaam luisteren waarbij ik gevoelens die mij onzeker, bang of onveilig maakten, leerde voelen in mijn lichaam, waardoor ik deze nu op een afstand kan zetten en mezelf daardoor ook beter kan accepteren. Wat weer ervoor zorgt dat ik mezelf beter op de voorgrond durf te plaatsen. In een sessie ervaarde ik sterk de omzetting van een frustrerende agressieve energie naar een scheppende, creatieve energie. Zo’n energie die je ervaart wanneer de zon schijnt en je zin hebt om van alles op een mooie dag te gaan ondernemen. Dat vond ik geweldig. Dankjewel Hanneke.
Susanne 41 jaar

Sarah

29-05-2019 02:04
Ik heb mijn sessies met jou als bijzonder nuttig en constructief ervaren. Je hebt mij doen inzien dat het prettig is om aan de slag te gaan met blokkades en ingesleten patronen, iets dat ik voorheen niet deed. Daarnaast heb ik met name geleerd dat het meeste zich in mijn hoofd afspeelt en een dagelijkse strijd van gedachtes is. Je hebt mij tools gegeven om los te raken van de kracht van deze gedachtes. Ik kan zaken momenteel meer zien zoals ze zijn en daardoor minder gekleurd zien. Ik leef hierdoor een stuk luchtiger en meer in het heden - Sarah 29 jaar

Schrijf een review 

Website

www.praktijkbodymind.nl