Lichaamsgerichte therapeut - Amsterdam - Gunnar Meier
  • Gunnar Meier

  • (5)
  • Amsterdam
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 85,00 per 75 minuten

Stuur Gunnar Meier een bericht

Boek een consult met Gunnar Meier

Delen:

Over / Bio

Bodyoriented Psychotherapy Amsterdam - Lichaamsgerichte psychotherapie - Nederlands, Engels of Duits in Amsterdam | Gunnar Meier | Nederlands, English, Deutsch | Body-oriented psychotherapy | Körperorientierte Psychotherapie | It's just therapy

Hoi! Mijn naam is Gunnar. Ik ben therapeut Integrated Psychotherapy, student Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie), ik geef trainingen voor persoonlijke ontwikkeling voor mannen, en de cursus 'Leven in je lijf' (Reichiaans lichaamswerk).

Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland en ik heb in Zwitserland kunst gestudeerd. De liefde heeft me na twee jaren long-distance-relating naar Nederland gebracht, en ik woon nu in Amsterdam in een lat-relatie (living-apart-together) met mijn partner en haar tienerzonen.

Sinds 2010 ben ik op verschillende manieren bewust bezig met persoonlijke ontwikkeling, o.a. door regelmatig deel te nemen aan stilte-retraites. Hierin gaat het voornamelijk om bewustwording en zijnsoriëntatie, wat vergelijkbaar is met meditatie en mindfulness. En ik ben ook onderdeel van een mannengroep waarmee ik elke maand ontmoet en waarin we het leven samen dieper onderzoeken.

In 2017 heb ik de officiële opleiding tot Coach for The Work of Byron Katie (VTW) afgerond. The Work is een coaching-methode om het effect van gedachten op gedrag en emoties te onderzoeken. Begin 2024 heb ik mijn 4,5 jarige therapeutenopleiding Integrated Psychotherapy bij Bodymind Opleidingen afgerond. Einde 2020 ben ik met mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie in Amsterdam gestart. Sinds 2023 ben ik ook student Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie ontwikkeld door Peter Levine).

Mijn werk als therapeut is voor mij de meest effectieve manier om bij te dragen aan een gezonde, empathische en vreedzame wereld. Mijn ervaring, kennis en vaardigheden inzetten om mensen naar de kern te begeleiden en de space te bieden waarin heling kan plaats vinden geeft mij voldoening en voegt betekenis aan mijn leven toe.

Therapieën

Lichaamsgerichte therapie, Bio-energetica, Body Mind therapie, Body oriented psychotherapy, ELW (emotioneel lichaamswerk], Gestalttherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamswerk, Polyvagal theorie, PTSS en Trauma, Reichiaans lichaamswerk, Somatic Experiencing, Somatic Experiencing & NARM, Traumatherapie.

Onderwerpen

Afgewezen, Agressie, Angsten, Bewustwording, Blokkades, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Contact met lichaam, Depressie, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Energetische blokkades, Faalangst, Gedragspatronen, Hoog ademen, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, In hoofd zitten, Karakterstructuur, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Negatief zelfbeeld, Nervositeit, Onrust, Onveiligheid, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Posttraumatische stress, Psychosomatische klachten, PTSS, Rouwverwerking, Schuldgevoel, Somberheid, Spanningen, Stress, Traumaverwerking, Verdriet, Vol hoofd, Woede, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Creatief, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Lichaamsgerichte psychotherapie Duits en Engels in Amsterdam | Gunnar Meier | Nederlands, English, Deutsch | Body-oriented psychotherapy | Körperorientierte Psychotherapie | It's Just Therapy

In onze jonge jaren hebben we allemaal meer of minder de ervaring gemaakt dat onze natuurlijke levendigheid afgewezen of op de verkeerde manier beantwoord werd. Omdat we als kleine kinderen en baby's afhankelijk van onze omgeving zijn, is dat pijnlijk voor ons en het kan zelfs levensbedreigend lijken. Door het ontwikkelen van zogenaamde overlevingsstrategieën proberen we de pijn minder te voelen en de situatie te overleven. We onderdrukken onze natuurlijke impulsen en passen ons aan de omgeving aan. En dat werkt, gelukkig.

Maar vaak worden de overlevingsstrategieën die ons als kind hebben geholpen onbewust de automatische manier waarop wij als volwassene nog steeds handelen. We zijn daardoor niet vrij om te kiezen en we onderdrukken nog steeds onze natuurlijke impulsen. Dat kost veel energie. Wat ons toen heeft gered werkt nu juist tegen ons.

In lichaamsgerichte psychotherapie werken we hiermee. We onderzoeken welke strategieën we hebben ontwikkeld, hoe die zich in ons lijf, emoties, gedrag en gedachtes hebben gemanifesteerd, en wat ons helpt om ons daarvan te bevrijden. Als we minder onderdrukken hoe we echt zijn, dan kunnen we meer ontspannen en krijgen we meer energie ter beschikking. We komen in contact met onze natuurlijke kracht en kunnen nu kiezen wat we willen doen. We stoppen met alleen maar te overleven, en beginnen vrijer te leven.

Veiligheid en verbinding

Om onveiligheid en pijn te kunnen onderzoeken is een bepaalde mate aan veiligheid nodig. En, emotionele kwetsingen zijn vaak in het contact of door het gebrek aan contact met andere mensen ontstaan. Alleen in het juiste contact met een andere kunnen deze wonden weer helen.

De basis van een effectieve sessie is veiligheid en vertrouwen in het contact tussen jou en mij. Het is niet vanzelfsprekend dat je je op een nieuwe plek en met een nieuw persoon onmiddellijk op je gemak voelt. Daarom neem ik vooral in het begin van een samenwerking ruim tijd om op jouw af te stemmen, je daar te ontmoeten waar je nu bent en voldoende veiligheid en vertrouwen te laten ontstaan. Ondertussen gaan we stap voor stap aan de slag om jouw hulpvraag dieper te onderzoeken.

Werkwijze

Het gaat over jou. Ik luister naar jouw woorden, ik kijk naar wat je lijf doet, en ik neem waar wat ik voel in onze ontmoeting. Ik nodig je uit om zelf nieuwsgierig te worden naar wat er in jou gebeurt en om daar expressie aan te geven. Dat doe ik op verschillende manieren. Door onderzoeksvragen te stellen en inzichtgevende informatie te geven. Door lichaamswerk zoals bio-energetische oefeningen, ademwerk, bodydrama en Somatic Experiencing. En vooral door in jouw proces aanwezig te zijn. Zonder goed en fout. Eerbiedig aan de wijsheid van het leven zelf.

Sessies zijn een samenwerking waaraan we allebei ons deel bijdragen. Jouw deel is voornamelijk om jezelf in te brengen met je gedachtes, je gevoelens en je vragen. Mijn deel om de geschikte interventies aan te reiken, die je net aan het randje van het bekende brengen en een stap naar nieuw gebied uitnodigen. Want daar zit de groei en de heling.

Dat kan een spannende reis zijn en het vraagt moed om uit je comfort zone te bewegen. Om te kijken wat er echt gaande is. Om angst, verdriet en boosheid te voelen. Om dingen uit te spreken die je tot nu toe voor jezelf hebt gehouden. Om het masker steeds weer een beetje meer af te nemen en je ware zelf te laten zien. Ik ken deze plek zelf goed en ik begeleid je graag op je reis. Samen onderzoeken we ook hoe je weer terug kan bewegen naar wat meer ontspanning nadat je in contact kwam met de spanning in jou.

Terug bewegen naar het bekende zou je kunnen zeggen. En toch is er dan net iets anders, je hebt iets nieuws ervaren, je bent een stukje gegroeid. Je comfort zone is net een stukje groter geworden. Er is een nieuwe werkelijkheid met nieuwe mogelijkheden.

Beroepsverenigingen

SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie)
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
CAMCOOP (WKKGZ Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg).

Opleiding/cursussen

2023 - 2026
'Somatic Experiencing' practitioner
(3 jarige opleiding in lichaamsgerichte traumatherapie)
Grondlegger: Peter Levine. Docenten: Doris Rothbauer, Sonia Gomez

2023
Trainer 'Leven in je lijf' (Reichiaans lichaamswerk, ademwerk, bio-energetica)
Trainer/grondlegger: Margaret Harten

2023
"De kracht van woede" (nascholing bij Margaret Harten)

2018 - 2024
'Integrated Psychotherapy' (bij Bodymind Opleidingen)
Opleiding tot therapeut lichaamsgerichte psychotherapie

2015 - 2017
Opleiding 'Coach for The Work of Byron Katie'
Bij Ralf Heske, Verband für The Work

Testimonials

"Gunnar is an excellent therapist who made me feel at ease and taught me how to trust my body. I used to struggle with my emotions and felt at their mercy. I found, in his practice, a safe space where we could explore together what was underneath the physical sensations. I now trust my emotions (and therefore myself) and understand my nervous system better. Gunnar leads every session with gentleness and tact. I like that he always explains a bit of the theory behind the work we do. The insights I gained through my therapy with him have been extremely valuable. I highly recommend it!" (Catherine C.)

"Ik heb Gunnar ervaren als een absoluut integer, vaardig en warmhartig therapeut, die weet een ruimte te creëren die veilig voelt en mij de mogelijkheid gaf weer in contact te komen met mijn gevoelens, behoeftes en de sensaties in mijn lichaam. Gunnar luistert en begeleidt wat er speelt in het moment en gaat met wat zich wil laten zien, waardoor je leven weer gaat stromen en het vertrouwen erin gaat groeien. Zijn benadering is trauma-sensitief, aards en met veel rust. Ik heb door de sessies bij hem verzachting ervaren en meer acceptatie en inzicht betreffende mijzelf gekregen. Ik kan hem als therapeut alleen maar aanraden." (Sabine S.)

"Gunnar is a skilled therapist and his approach of working at the intersection between emotions and the body is refreshing and I've found it to be very effective. He is highly attentive during sessions and guides them kindly, holding space, and asking precise questions when required - making all sessions very clarifying. I can highly recommend Gunnar and finding out if his approach would be a good fit." (Nicolas B.)

"Ik heb me gezien, gehoord & veilig gevoeld. Alles mag er zijn en Gunnar is en blijft daar aanwezig bij in zachtheid & kracht." (Claudette V.)

"Heel dankbaar voor de stukjes van mezelf die ik heb (terug)gevonden onder de warme, geduldige en aanwezige begeleiding van Gunnar. Gunnar is een betrokken therapeut die goed waarneemt, schakelt tussen emotie-lichaam-theorie en precies de juiste ruimte laat om zelf sturing te geven in wat je nodig hebt. Ik heb onder zijn begeleiding geleerd dat ik alles mag en kan voelen en dat ik weet hoe welke tools ik kan inzetten als dat overweldigend wordt. Gunnar heeft veel gevoel voor het begeleiden van traumaverwerking en het opbouwen van een veilige context en vertrouwensband die daarvoor nodig zijn. Van harte aanbevolen!" (Elliot B.)

Kaart

Reviews

Elliot B

10-06-2024 13:46
Heel dankbaar voor de stukjes van mezelf die ik heb (terug)gevonden onder de warme, geduldige en aanwezige begeleiding van Gunnar. Gunnar is een betrokken therapeut die goed waarneemt, schakelt tussen emotie-lichaam-theorie en precies de juiste ruimte laat om zelf sturing te geven in wat je nodig hebt. Ik heb onder zijn begeleiding geleerd dat ik alles mag en kan voelen en dat ik weet hoe welke tools ik kan inzetten als dat overweldigend wordt. Gunnar heeft veel gevoel voor het begeleiden van traumaverwerking en het opbouwen van een veilige context en vertrouwensband die daarvoor nodig zijn. Van harte aanbevolen!

Claudette Voorn

04-06-2024 08:25
Ik heb me gezien, gehoord & veilig gevoeld. Alles mag er zijn en Gunnar is en blijft daar aanwezig bij in zachtheid & kracht.

Nicolas B.

12-04-2024 11:52
Gunnar is a skilled therapist and his approach of working at the intersection between emotions and the body is refreshing and I've found it to be very effective. He is highly attentive during sessions and guides them kindly, holding space, and asking precise questions when required - making all sessions very clarifying. I can highly recommend Gunnar and finding out if his approach would be a good fit.

Sabine R.

24-03-2024 14:42
Ik heb Gunnar ervaren als een absoluut integer, vaardig en warmhartig therapeut, die weet een ruimte te creëren die veilig voelt en mij de mogelijkheid gaf weer in contact te komen met mijn gevoelens, behoeftes en de sensaties in mijn lichaam. Gunnar luistert en begeleidt wat er speelt in het moment en gaat met wat zich wil laten zien, waardoor je leven weer gaat stromen en het vertrouwen erin gaat groeien. Zijn benadering is trauma-sensitief, aards en met veel rust. Ik heb door de sessies bij hem verzachting ervaren en meer acceptatie en inzicht betreffende mijzelf gekregen. Ik kan hem als therapeut alleen maar aanraden.

Catherine C.

12-03-2024 16:20
Gunnar is an excellent therapist who made me feel at ease and taught me how to trust my body. I used to struggle with my emotions and felt at their mercy. I found, in his practice, a safe space where we could explore together what was underneath the physical sensations. I now trust my emotions (and therefore myself) and understand my nervous system better. Gunnar leads every session with gentleness and tact. I like that he always explains a bit of the theory behind the work we do. The insights I gained through my therapy with him have been extremely valuable. I highly recommend it!

Schrijf een review 

Website

www.gunnarmeier.nl