Psychosociaal therapeut - Utrecht - Germa Borst
  • Germa Borst

  • (3)
  • Utrecht
  • Psychosociaal therapeut
  • € 65,00 per 1 uur

Stuur Germa Borst een bericht

Boek een consult met Germa Borst

Delen:

Over / Bio

De vrouw achter praktijk Beelddrager is Germa Borst, geboren 1955.

Ik ben geïnteresseerd in mensen. Wat ons beweegt, als geheel: lichaam, geest en ziel. Op het grensvlak tussen het altijd in beweging zijnde onbewuste en het bewuste ligt mijn werkterrein. Hoewel gedachten cruciaal zijn, zijn we geen hoofd op voeten. Een organisme bestaat uit veel meer dan dat. En een organisme staat niet op zichzelf.

Als denken en voelen en ons lichamelijk besef ons niet goed ondersteunen, of ons - of elkaar - ‘dwarszitten’ en 'de boel stagneren', dan zoek ik wegen om ze met elkaar in contact te brengen en inzicht en verzoening tot stand te brengen. Ik help in therapie dat proces op gang brengen tot je het als cliënt zelf kunt overnemen. Je kunt op een vriendelijke manier en blijvend kijken naar hoe je je verhoudt tot je lichaam, gevoelens en gedachtes - en zij tot elkaar. De ziel van jou wordt zichtbaar in jouw werk. In je leven.

Therapieën

Psychosociale therapie, Barrs healing/Access Consicousness, Beeldende therapie, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Chakrapsychologie, Coaching, Creatieve therapie, , Energetische therapie, Focussing, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lifecoaching, Personal coaching, Psychosociale therapie, , Tekentherapie, Transformatieve coaching, Traumawerk, Voice dialogue, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Angsten, , Belemmerende overtuigingen, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Burn out, Contact met lichaam, Depressie, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Energetische balans, Hoogbegaafdheid, HSP - hooggevoeligheid, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Laag zelfbeeld, Loslaten, Overspannen, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Posttraumatische stress, Potentieel, Psychische klachten, Psychosomatische klachten, Schaamte, Schuldgevoel, Sexualiteit, Sexueel misbruik, Teveel in hoofd, Transformatie, Traumaverwerking, Verdriet, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Creatief, Mentale coaching, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn, Spiritueel; mystiek.

Meer over werkwijze

Werken met wat past bij mijn persoonlijkheid en werken met dat wat werkt voor de cliënt
Wat bij mij past en wat werkt, is zorgvuldige aandacht voor jou als cliënt in combinatie met voortdurend mee ontwikkelende vakkennis en een eigen stijl. In mijn optiek staan verschillende soorten van therapeutische aanpak zelden rechtlijnig tegenover elkaar. Een aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek is voor mij even waardevol als een aanpak gebaseerd op ervaring. Ik maak gebruik van beide, blijf me bekwamen in beide en in dat wat het verbindt en overstijgt.

Ik merk dat een geslaagde therapie voortkomt uit het feit dat ik met oprechte aandacht kijk en luister en doe - of laat - wat op dat specifieke moment nodig is. Ik maak daarbij ook gebruik van competenties uit vorige opleidingen en mijn praktijkervaring als docent die ik inzet in de workshops, cursussen en trainingen. Ik gebruik mijn levenservaring en intuïtie en leer voortdurend van elke cliënt. Als je desondanks iets nodig hebt wat ik je niet kan bieden, dan verwijs ik door naar iemand die dat wel in huis heeft.

Beroepsverenigingen

Vereniging Tekentaal
RBCZ

Opleiding/cursussen

Opleidingen met diploma of certificaat

- HBO Stichting Opleiding Leraren (Engels/Duits). 1975-1980
- Pädagogische Hochschule Dortmund, 1977. Trimester Engels en Psychologie, 4de jaar.
- Vakdiploma Illustratief Tekenen
- Opleiding tot Analytisch Tekentherapeut, particuliere postinitiële masteropleiding, PPCH.
Post-HBO en -universitair niveau. 2004 -2008
- ‘The Secret World of Drawings’: Jungiaanse benadering van genezing door kunst door G.M. Furth,
Ph.D. Certificaat Psychceu, CA USA.
- HBO Medische Basiskennis, Nederlands Opleidingsinstituut voor de Geestelijke Gezondheidszorg
(NOGG), 2011
- Achieve Today, Personal Development Coaching, UT, USA, 2012, 2013
- Life Coaching, (evidence based personal growth) Gecertificeerd en geregistreerd Life Coach,
American Union of NLP, 2013
- Access Consciousness® The Bars® Gecertificeerd Bars Practitioner, 2013
- Access Consciousness® The Bars® Gecertificeerd Bars Facilitator, 2014
- Access Consciousness Foundation & Level 1, 2014
- Ericksonian hypnotherapy, Gecertificeerd Ericksoniaans Hypnotherapeut,
American Alliance of Hypnotists, aug 2013
- Combinatie HBO Psychosociale en Medische Basiskennis, de Energieschool, 2015-2016
- Visitatietraining, gecertificeerd visiteur complementaire psychosociale zorg, 2016
- Opleiding positieve supervisie en intervisie, Fredrike Bannink, Forta Opleidingen, gecertificeerd supervisor, 2018
- Doorlopend vakgerelateerde bij- en nascholingen, oa. HBO medische en psychosociale basiskennnis;
energy psychology, positieve psychologie, oplossingsgerichte psychologie.

Testimonials

Ik ben ooit gekomen voor therapie en heb dat nog steeds soms nodig, maar met de overgang naar transformationeeel coaching heb ik nog meer grip gekregen op mijn leven en veel meer plezier. Waar ik vooral wat aan heb is opletten wanneer ik 'slordig' denk en dat ik dan mezelf corrigeer. Ook dat ik geen onwrikbare conclusies trek en die koppel aan wat ik voel. Daarmee pak ik blijvend dat aan wat me onderuit haalt. Zoveel inspirerende en leuke oefeningen gekregen! Ik ben een stuk minder bang voor de toekomst geworden en durf weer plannen te maken. Door angst ging dat niet meer. Germa inspireert. Ze oordeelt niet. Ze laat me alleen maar inzien of iets werkt of niet en dat ik dan een keus heb. Zonder spanning!

I.S., client / coachee 2019

Kaart

Reviews

Esther Edenburg

16-03-2020 16:18
Germa is een hele fijne, goede, lieve, meedenkende therapeut. Ze ziet dingen waar je zelf in eerste instantie niet naar durfde te kijken, maar samen blijkt dat best te kunnen en komt er ruimte voor nieuwe ideeën en bevindingen. Ze heeft fijne benaderingen en 'tools' die zowel spiritueel als praktisch zijn.
Los van het feit dat de sessies waarin we in gesprek zijn heel fijn zijn en rust bieden voor de week en 'problemen' die gaat komen, hebben de sessies waarin ik mocht tekenen ook een extra dimensie aan de therapie gegeven. De tekening is meer dan eens een handleiding geweest waarvan ik niet wist dat ik hem al geschreven had in een taal die Germa met mij kon lezen, waarvoor dank.

J.B.

12-03-2020 13:07
Voordat ik bij Germa kwam kon ik aardig verdwalen in het doolhof van het leven wat ik voor mezelf had gemaakt. Een donker doolhof met veel schaduwen. Door de gesprekken met haar kan ik er nu af en toe boven zweven om te kijken waar ik ongeveer ben. Dat vind ik erg fijn omdat het overzicht geeft, inzicht geeft én alles even in perspectief plaatst waardoor het geheel minder heftig, minder erg en soms zelfs even heel fijn kan zijn. Langzaamaan vind ik mijn eigen doolhof niet meer eng, ook niet als ik er weer in afgedaald ben en in rond loop. Het zal altijd een beetje zoeken zijn, soms een doodlopend pad, soms een kruising, altijd een beetje verdwaald... Maar das niet erg, het is mijn eigen doolhof namelijk (waar ik stiekem ook een beetje van ben gaan houden:)).

H.J.

07-03-2020 14:25
Door Germa heb ik mezelf niet alleen beter leren begrijpen, maar ook op mezelf leren vertrouwen. Dat is mij meer waard geweest dan alle vorige therapieën die ik heb gevolgd. Ik weet dat het leven soms uitdagingen op mijn pad brengt en ik heb vorige uitdagingen een plek kunnen geven. Het belangrijkste verschil is dat ik nu weet dat ik kan vertrouwen op mezelf en dat er veel kracht schuilt in naar binnen kijken.

Germa geeft me elke keer na afloop weer het gevoel van een opgeruimd hoofd en hart, zin om dingen te ondernemen maar bovenal, een grote liefde voor het leven, de mensen op mijn pad en voor mezelf.

Schrijf een review