Hypnotherapeut - Amsterdam - Gerard Zwart
  • Gerard Zwart

  • (1)
  • Amsterdam
  • Hypnotherapeut
  • € 90,00 per Circa 60 minuten ~ Met vergoeding uit aanvullende verzekering

Stuur Gerard Zwart een bericht

Boek een consult met Gerard Zwart

Delen:

Over / Bio

.
Als een ouder wordende beeldend kunstenaar merkte ik dat de vraag naar mijn werk met het klimmen der jaren steeds verder afnam. Buiten de terugloop van inkomen was het vooral het verlies van professionele erkenning wat mij het meest raakte en mij er toe bracht een therapeut op te zoeken. Er ging een wereld voor mij open en het heeft mij veel gebracht. Ik ben nu zelf therapeut en ook nog steeds beeldend kunstenaar. Ik heb het beeldende, het creatieve, kunnen verbinden met mijn therapie. Mijn werk, zowel beeldend als therapeutisch, wordt nu gedreven door de kruisbestuiving tussen deze twee. Voor mijzelf is dat een grote inspiratie en de energie die hieruit ontstaat is de therapeutische ruimte waarin de cliënt en ik aan het werk zijn.

Als therapeut heb ik de opleiding Integratieve Therapie bij BGL & partners gevolgd. Om het beeldend element de versterken heb ik nog een opleiding Imaginatie bij de School voor Imaginatie doorlopen.
In dit alles heb ik zelf de bevrijding met de daaraan gekoppelde groei ervaren, iets wat ik ook graag anderen gun. Daarom heb ik in 2016 onder de naam Catalieze een psychotherapiepraktijk gestart. Door het onder brengen van ook mijn beeldende kunstpraktijk bij Catalieze, kan ik nu kunst en therapie met elkaar verbinden. Hierdoor kan ik mijn ideeën over het gebruik van kunst/ beelden/ verbeelding in therapie en counseling vormgeven.

Waar ik gelukkig van word is groei en verbinding. Reden waarom bij mijn manier van werken het bieden van ruimte en veiligheid voorop staat. Bij elk traject wordt met aandacht, zorgvuldigheid en respect

Therapieën

Hypnotherapie, Burn-out therapie, Coaching, Corona stress therapie, Hypnotherapie, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte therapie, Lifecoaching, Mindfulness, Online mindfulness & therapy, Psychosociale therapie, Regressietherapie, Relatietherapie, Transactionele analyse .

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, adoptie, Afwijzing, Agressie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Assertiviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Bipolair, manisch depressief, Blinde vlek, Blokkade, Blokkades, Borderline, Boulimia, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Claustrofobie, Coming-out, Communicatieproblemen, compulsieve stoornis, Concentratieproblemen, Conflicten, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Controle impulsief gedrag, Corona stress, Depressie, Discipline, Dissociatieve stoornis, Donkere kant, Echtscheiding, Eenzaamheid, Emotioneel, Emotionele blokkades, Energetische blokkades, Faalangst, Familieproblemen, Fobieen, Futloos, Fybromyalgie, Fysieke balans, Gedragspatronen, Gedragsproblemen, Gezinsproblemen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Groei, Hechtingsproblematiek, Hechtingstoornis, Hoog ademen, Hoogbegaafdheid, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke motivatie, Inzicht, Jaloezie, Karakterstructuur, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Midlifecrisis, Missie/passie vraagstukken, Negatief zelfbeeld, Nerveus, Nervositeit, Neurose, Obesitas, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onzekerheid, Overgewicht, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Passie vraagstukken, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijkheidstoornis, Psychosomatische klachten, Zelfacceptatie.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch.

Meer over werkwijze

We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Hierbij kunnen we wederzijds, zonder verplichtingen, elkaar wat nader leren kennen. Mogelijk komen we ook al tot een wat verdere verkenning. Je hebt dan ook alle ruimte om te vragen naar wat jij nodig hebt om tot een keuze te komen voor het maken van een echte start. Van mijn kant informeer ik je over de formele kanten van therapie, zoals klachtrecht, beroepsgeheim, vergoedingen en kosten. Bij een positieve keuze volgt dan de afspraak voor een intake.
In de intake onderzoeken we de vraag naar wat je bij mij gebracht heeft. Hierbij formuleren we ook de hulpvraag en het doel van de therapie. Het is belangrijk om te weten waar we naar toe- en waaraan we willen werken.
Naar aanleiding hiervan stel ik een behandelovereenkomst met een behandelplan op. In dit plan wordt onder andere het doel van de therapie, de duur van de therapie, het aantal sessies en evaluatiemomenten benoemd. Ook wordt aangegeven met welke methodieken we gaan werken. De eerste sessie starten we met het bespreken van het behandelplan. Pas als jij je er ook in kan vinden starten we echt de therapie. Gedurende het therapietraject evalueren we regelmatig de voortgang. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen we zo nodig samen het traject en doel bijstellen.

Ik werk integratief. Dat wil zeggen dat ik gebruik maak van bekende psychotherapeutische inzichten. Tijdens de sessies is dat vaak een combinatie van met elkaar in gesprek zijn en het werken met interventies. In de gesprekken onderzoeken we de achtergronden en het ontstaan van je huidige situatie.
Met de interventies werken we aan herstel, vernieuwing en groei. De focus ligt hierbij altijd op jou. Jij geeft aan hoe ver je wilt gaan. In dit traject zijn de belangrijkste pijlers vertrouwen, veiligheid en niet oordelen.

Beroepsverenigingen

NBVH & RBCZ

Opleiding/cursussen

Opleiding Imaginatie bij de School voor Imaginatie.
Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie bij BGL.
Inner Child werk bij Louis Crijns en Ellen de Jong..

Kaart

Reviews

Kees Hartog

27-12-2020 09:13
Gerard is man, beeldend kunstenaar, ouder, en heeft op latere leeftijd de opleiding tot hypnotherapeut afgerond.
Voor mij, in een donkere periode van mijn leven, 4 componenten om juist bij hem in therapie te gaan.
Man: ik merkte bij eerdere therapieën dat het verschil tussen sekse verduidelijking vroeg, wat voortgang in de weg stond.
Beeldend kunstenaar: Gerard heeft het vermogen om abstract te denken en dat duidelijk te verwoorden,
mijns inziens onontbeerlijk voor een goede therapeut.
Ouder: Dat is prettig, er is tijdens de therapie snel begrip voor het tijdsbeeld en de daarbij behorende norm waarin
men opgroeit van kind naar volwassenheid.
Gerard rondde op latere leeftijd zijn opleiding tot therapeut af...
Hij gaf zichzelf hiermee een nieuwe toekomst: dat inspireert!
En dat is wat ik leerde: om ingesleten denkpatronen van meerdere kanten te bekijken, die patronen te doorbreken
en daardoor rust en vrede binnen mijzelf te vinden.
Gerard Zwart is een goede therapeut en een fijn mens...

Schrijf een review 

Website

https://www.catalieze.nl