It’s Just Therapy
Psycholoog - Amsterdam - Frederique Bicker
  • Frederique Bicker

  • (1)
  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 110,00 per uur

Stuur Frederique Bicker een bericht

Delen:

Over / Bio

“Beweging is leven! Ik ben ervan overtuigd dat het leven draait om beweging. Als er blokkades ontstaan in de levensenergie, emoties of gedachten processen, dan komen mensen vast te zitten. De sleutel tot succes zit in het opheffen van deze blokkades en de ‘flow’ opnieuw te activeren. Je hebt moed nodig om oude patronen los te laten en een nieuwsgierige geest om het nieuwe te omarmen. Met passie en toewijding begeleid ik mensen om in beweging te komen en van zelf-studie een boeiend avontuur te maken".
Frederique Bicker

Frederique heeft meer dan 15 jaar ervaring in de therapeutische wereld. Zij studeerde (klinische) psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, en startte haar carrière in ‘the Priory Hospital’ in Londen waar zij uitgebreide ervaring opdeed op het gebied van angst, depressie, verslaving en eetproblematiek. Zij gaf zowel groepstherapie als 1:1 therapie.

Frederique heeft zich speciaal ontwikkeld op het gebied van angst, depressie, verslaving en stress gerelateerde klachten
(burn-out preventie & behandeling). Zij heeft verschillende therapeutische methoden bestudeerd zoals onder andere Cognitieve gedragstherapie, Positieve psychologie, Hypnotherapie en Mindfulness en combineert deze verschillende benaderingen zo effectief mogelijk. In 2007 reisde Frederique door India en bestudeerde zij de yoga filosofie en verschillende meditatie technieken welke zij graag integreert in haar werk.

Gedurende haar carrière heeft Frederique veel gereisd en werkt internationaal. Deze internationale verrijking heeft er aan bijgedragen dat zij graag de Westerse psychologie aanvult met Oosterse wijsheid.

Therapieën

Psychologie, Coaching, Cognitive gedragstherapie, Hypnotherapie , Mindfulness therapie, Psychotherapie.

Onderwerpen

Angsten, Burn out, Depressie, Eetstoornis, Emotionele blokkades, Levensvragen, Onverwerkte ervaringen, Psychische klachten, Verslaving.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, .

Meer over werkwijze

Frederique werkt graag efficiënt. Afhankelijk van de hulpvraag en de symptomen, vinden er gemiddeld vijf tot tien sessies plaats. Haar ervaring is dat een aantal gesprekken vaak al voldoende zijn om inzicht te creëren en ‘tools’ aan te reiken zodat je vanuit eigen kracht leert wat je kan doen om de situatie te verwerken, te verbeteren, of te veranderen.

Beroepsverenigingen

 NIP

Opleiding/cursussen

 

Testimonials

 

Kaart

Reviews

Wouter van de Ridder

12-02-2016 18:15
Frederique is een erg ervaren psycholoog met ruim 15 jaar ervaring die net een stapje verder gaat dan de meeste psychologen. Ze combineert moeiteloos haar Westerse psychologische kennis met de opgedane Oosterse benaderingen en technieken om jou verder te helpen.

Waar veel psychologen vooral praten, daagt ze je ook uit om met je lichaam te werken en écht naar binnen te kijken en te voelen. Daarvoor gebruikt ze o.a. mindfulness, yoga & meditatie, stem-oefeningen, hypnotherapie, helende massage en visualisaties. Ook na de therapie staat je ontwikkeling niet stil, want Frederique geeft je tools (oefeningen & rituelen) om jezelf structureel te blijven ontwikkelen en zelfstandig een gelukkiger mens te worden.

Al deze combinaties maken haar tot een unieke therapeut die geen stempels op je plakt, maar kijkt naar wat wél voor je werkt.

Wil je écht de diepte in? Frederique verzorgt ook ‘intensives’ van 4 uur voor individuen, koppels en families. Ook geeft ze intensieve trainingen in Nederland en in het buitenland van +/- 5 dagen, waar je in korte tijd grote stappen kan zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Schrijf een review