Non dualiteit leraar - Amsterdam - Ferry Maidman
  • Ferry Maidman

  • Amsterdam
  • Non dualiteit leraar
  • € 60,00 per 1,5

Stuur Ferry Maidman een bericht

Boek een consult met Ferry Maidman

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Ferry Maidman en ik ben geboren in 1966 te Ede. Vanaf mijn vierde jaar woonde ik bij mijn oma en zag ik mijn ouders nauwelijks. Mijn oma ving jongeren op via de gemeente die dakloos waren. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in de bossen en met sporten. Ik ontwikkelde mij als een introverte jongen.

Mijn jeugd bestond uit zorgeloosheid en spelen. Dit is nog steeds de voornaamste innerlijke gevoelsstemming. Zonder duidelijke ambitie of hang naar succes ontstaat er vanuit een comfortabel gevoel van onzekerheid steeds weer richting in mijn leven.

Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie. Deze interesse had zijn oorsprong in een sterk gevoel dat er iets miste in de kern van mijn leven. In mijn twintigerjaren heb ik de hogere landbouwschool in Deventer gedaan. Na de landbouwschool heb ik filosofie in Nijmegen gestudeerd en vervangende dienst gedaan bij de Wereldwinkels. Mijn vader is in die periode overleden aan kanker en ik ben gaan reizen.

Het gevoel van gemis sluimert op de achtergrond voort en houdt een zoeken naar iets in stand

Ik ben dan in de dertig en heb nog steeds niet helder wat ik nu zoek. Ik kom in contact met Focussen van Eugene Gendlin, het werk van AH Almaas en allerlei bio energetisch lichaamswerk.

Een belangrijk element in mijn zoektocht was het opzoeken en ondergaan van fysieke en geestelijke uitdagingen; zweethut, ijswater, naturequest, aum meditatie, dynamic meditatie en medicinale planten. Het twee dagen verdwaald zijn in de bergen van Noord India zonder water en voedsel hebben ook een sterke indruk gemaakt. Door te begrijpen hoe stress en lijden lichamelijk werken en hoe ik dat kon transformeren kreeg mijn volledige aandacht. Inmiddels weet ik dat alle antwoorden op het gebied van geluk, lijden, zingeving en verlichting via het lichaam zijn te vinden.

Hoe meer ik het lichaam voel hoe meer vertrouwen er is

Ik ben rond mijn vijfendertigste omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met psychiatrisch gehandycapte gedetineerden en later met dak en thuisloze mensen. Met deze doelgroep heb ik me altijd thuis gevoeld. De rauwe echtheid en de eenvoud van hun levenstijl raken mij altijd in mijn hart.

Ik kreeg mijn eerste dochter (Maksiem Maidman) en ontmoette in eerste instantie Isaac Shapiro. Een paar maanden later werd ik gewezen op Prajnaparamita. Deze leraren waren een ommekeer in mijn zoektocht, omdat ze mij de oorsprong van mijn gevoel van gemis konden verklaren en daarmee ook de oplossing; Zelfrealisatie of Ontwaking. Dit is vanaf die tijd de rode draad in mijn leven geworden. Ik ben ongeveer vier jaar intensief bij hen geweest.

Twijfeloze Zelfrealisatie gebeurde rond mijn veertigste levensjaar. Het boek I am That speelde daar een belangrijke rol in. Het diepe gemis en daarmee het zoeken stopte. Mijn dagelijkse leven was precies hetzelfde. Het grote verschil was dat de dramatische lading verdween. Er is geen vasthoudende identificatie meer met alles wat ik ervaar. Ik ben groepen gaan geven en heb drie vormen ontwikkeld waarmee ik mijn kennis overbreng. In deze periode krijg ik mijn tweede dochter (Luna Jade Maidman). Ik ontdekte mediamieke en helende eigenschappen bij mezelf. In deze periode heb ik helaas ook een abortus meegemaakt.

Mijn spiritueel leraren zijn; Prajnaparamita, Isaac Shapiro, Nisargadatta, AH Almaas, Eugene Gendlin, Jordan Peterson en Ken Wilber.

Inmiddels ben ik in de vijftig, heb ik een relatie met Yashodara Landvreugd en heb ik mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording ook vertaald naar een product voor de hulpverlening; herstelgericht luisteren. Hiermee breng ik de kracht van aanwezigheid en contact in het werkende leven.

Ik ben inmiddels ook veertien jaar betrokken als bestuurslid en organisator bij het OpenUP festival. Mijn betrokkenheid ontstond na een visioen waarin ik een diendende rol zag in het verspreiden van de kennis van spiritualiteit in Nederland. Dit transformatieve festival heeft jaarlijks honderden bezoekers die een week samen zijn met cocreatie, workshops, muziek en feest. Het festival is alcolhol en drugsvrij. OpenUP is in zekere zin mijn leraar. Ik heb er onder andere verantwoordelijkheid voor grote groepen mensen leren dragen, ervaren wat ondernemerschap betekent en hoe een gemeenschap zonder vaste leiding besluiten kan nemen en door kan groeien.

In het dagelijkse leven heb ik een beeld van mijzelf als een stadsmonnik. Ik doe mijn werk, onderhoud mijn woonplek, verzorg mijn relaties en realiseer me wat ik ben. Leven is voor mij een voortdurende meditatie.

Het leven is echt!
Ik zie een community voor me die sterk gevestigd is in het lichaam en ieder neemt zijn of haar (maximale) verantwoordelijkheid om meer cocreatie, waarheid, goedheid en schoonheid in te brengen. Er is ruimte en steun voor eigenheid en lijden. Alles ontstaat in het moment en tegelijk is er een verhaal over hoe mensen het best kunnen samenleven in steeds veranderende omstandigheden. Samen onderzoeken we wat werkt en niet werkt.

Essentie van mijn bijdrage
Ik ben Ferry Maidman en geef les in Fundamenteel Welzijn aan mensen die verlangen naar zingeving en ontwaking. Ik weet uit ervaring dat mensen meer kennis nodig hebben over de intelligentie van het lichaam. Deelnemers oefenen en expirimenteren met hun gedrag in de groep en brengen de opgedane ervaring in door verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat zij belangrijk vinden in hun dagelijkse leven. Het resultaat is dat cursisten op een concrete en lichamelijke manier kunnen omgaan met lijden, groei en ontwaken. Er is een groter gevoel van welzijn en een duidelijke richting in het dagelijkse leven.

Therapieën

Non dualiteit therapie, Advaita Vedanta, Focussing, Lichaamsgerichte psychotherapie, Non dualiteit therapie, Online mindfulness & therapy, Online trainingen en workshops.

Onderwerpen

Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Bewustzijns ontwikkeling, Burn out, Contact met lichaam, Eenzaamheid, Grootheidswaanzin/narcisme, Hechtingsproblematiek, Lichaamsbewustzijn, Spirituele ontwikkeling.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Al mijn ervaring en kennis met ontwaking en persoonlijke groei heb ik vertaald in een teching die ik Fundamenteel Welzijn noem. Het is een kader waarin je steeds weer jezelf kunt uitvinden.

Ik werk onder andere met een protocol wat uit tien stappen bestaat en is gebaseerd op Focusing van Eugene Gendlin. Na een korte mentale inventarisatie van het thema begeleid ik je via de felt sense het lichaam in. Het lichaam wijst de weg middels beelden, inzichten en non duale essenties naar ontwaken, zingeving en langdurige zorgzame relaties.

Ik kan je direct de probleemloze staat laten ervaren die er ook elk moment is. Dit is de basis van Fundamenteel Welzijn. Ik geef ook groepen waarin we spelen met authenticiteit en leidt mensen op in focusing. Het leren van deze methoden zorgt voor een intensieve zelfontwikkeling. Na deze cursussen kun je zelf ook beginnen met het begeleiden van mensen.

Opleiding/cursussen

Hogere agrarische Landbouwschool in Deventer
Psychiatrisch Verpleegkundige in Bennebroek
Focusing bij Fenneke Jacobs in Amsterdam
Coaching, Schouten en Nelissen

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

www.spiritueelleraar.nl