It’s Just Therapy
Coach - Blaricum - Ella Taal
  • Ella Taal

  • (5)
  • Blaricum
  • Coach
  • € 100,00 per 1,5 uur. Mogelijk aftrekbaar van belasting

Stuur Ella Taal een bericht

Delen:

Over / Bio

Moeder van 3 dochters (20, 18 en 15), ondernemer en inspirator. Ik heb een passie voor persoonlijke groei, persoonlijk leiderschap en team empowerment.
26 jaar geleden gestart als interne consultant in het bedrijfsleven en inmiddels 22 jaar ervaring als personal coach, teamcoach en organisatieadviseur als zelfstandige. Sinds 2012 founder van de netwerkorganisatie 'Awareness in Business' en het leven zelf als grote leerschool ervaren. Naast mijn eigen onderneming ben ik programmamanager bij Inzperium, het adres voor leadership retreats. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de programma's die we geven voor ondernemers, CEO's en andere high professionals. Daarbij geef ik leiding aan de Inzperium coaches en bewaak ik de kwaliteit van de programma's.

Mijn coachings- en trainingsstijl kenmerkt zich door een praktische benadering van het probleem van het individu of het team, waarbij er warme aandacht is, je uitgenodigd wordt, maar ook de volle verantwoordelijkheid van het individu en team wordt aangesproken. N.a.v. bewustzijnsoefeningen en bepaalde vraagstelling ontstaat er een duidelijke focus en wordt de verantwoordelijkheid genomen dat leidt tot acties in de dagelijkse praktijk.

Geïnspireerd door denkers als Eckart Tolle, Deepak Chopra, Lynne Mac Taggart, Brene Brown en Otto Scharmer, combineer ik het oosterse denken met de westerse realiteit in onze programma's en trainingen. Mijn bedrijf 'Awareness in Business' ziet ''bewustzijns'' verhoging als een tool, een voorwaarde voor persoonlijke groei en daarmee een verhoging van het levensgeluk en het persoonlijk- en teamresultaat.

Onze missie is om individuen meer bij zichzelf te brengen, wie ben je werkelijk? ''ken uzelve'', ''jezelf overwinnen'', ten gunste van meer individueel- en team geluk. Onze missie is om het teampotentieel optimaal te benutten, ''the wisdom of the teams'' in te zetten voor een hogere performance en duurzaam eindresultaat.

Wij bieden team- empowerment, team-motivatie, team-communicatie en team-leiderschapsprogramma's aan zowel in open inschrijving als in company. Wij werken met instrumenten als 'DISC' en 'Motivation Factor' als startpunt en meetpunt van een individueel- en of teamtraject om van daaruit een volgende stap te kunnen zetten.

Voel je vrij om te bellen om meer te weten te komen over onze aanpak en programma's.

met een hartgroet tot ziens

Website

www.awarenessinbusiness.com

Therapieën

Coaching, Coaching, Communicatiecoaching, Counseling, Geweldloze communicatie, Life coaching, Loopbaan coaching, Paardencoaching, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Ambitie, Assertviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Burn out, Communicatieproblemen, Contact met mezelf, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Grenzen aangeven, Groei, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Keuzestress, Levensmissie, Levensvragen, Loopbaanbegeleiding, Mentale spanningen, Midlifecrisis, Missie/passie vraagstukken, Negatief zelfbeeld, Onzekerheid, Stress, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Mentale coaching.

Meer over werkwijze

 zie BIO

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

DISC
Motivation Factor
Provocatief Coachen

Testimonials

Zie voor testimonials van andere klanten onze website: www.awarenessinbusiness.com
Kijk ook voor testimonials op www.inzperium.nl

Kaart

Reviews

Wouter van de Ridder

17-11-2016 17:16
Ella Taal is een down to earth coach die Westerse tools moeiteloos combineert met Oosterse technieken. Zij weet alles van energy drainers, behoeften en leven naar je talent. Ze focust vooral WAT je eraan kan doen als het nog niet zo loopt als gewenst. Ze kan dit moeiteloos toepassen op individuen en teams in het bedrijfsleven, o.a. als gecertificeerd coach van de 'Motivation Factor'.

De Motivation Factor is een zeer effectieve assessment tool om zelfbewuster te worden. Het geeft inzichten in je energy drainers, behoeften, talenten en doel. Erg interessant om als team te doen ook.
In de eerste sessies verkrijg je inzichten qua bewustzijn: je ‘energy drainers’ en je behoeften. In de sessies erna focus je op inzichten qua groei: je talenten en je ‘purpose’. De methode zorgt ervoor dat je o.b.v. dat bewustzijn verantwoordelijk kan nemen voor je eigen behoeften en (groei van) je eigen leven. Met de uitslag en het werkboek kan je snel aan de slag.

Mijn grootste energy drainer was 'mijn grenzen laten oprekken'. Grenzen die ik laat oprekken om de goede relatie te bewaren. Soms zeg ik er niets van, soms wel, maar dan indirect door een geintje te maken. Ondertussen kost het mij energie en neem ik het mee naar huis, terwijl die ander ‘ermee weg komt’.

Ella gaf me direct alternatieven waar ik zélf controle over heb: mensen aanspreken, duidelijkere afspraken maken, uitspreken van mijn behoefte, goed mijn lichaam blijven voelen, gronden (bijv. door een paar keer goed door te ademen voor een gesprek of even kort mediteren), etc.

Kortom: een erg fijn gesprek met Ella gehad, die doortastend is, maar nooit een richting opstuurt. Praktisch, maar toch diepgaand, precies wat nodig was!

Marjolein Poos

09-11-2016 17:08
Ella behoort tot de eerste groep gecertificeerde coaches van de Motivation Factor. Een assessment die van grote toegevoegde waarde is voor de reeds grote scala persoonlijkheidstesten die al bestaan. Een assessment die je motivatie binnen je huidige functie en omgeving meet. Met de uitslag en het werkboek dat je samen met Ella doorleeft kan je dezelfde dag nog daadwerkelijk aan de slag met de uitkomsten. Hoewel ik van te voren dacht redelijk goed te weten wat mij motiveert, blijkt er een paradox in mijn motivation factors te zitten, waar ik zelf niet bewust van was. Door de juiste vragen te stellen heeft Ella mij tot verhelderende inzichten gebracht. Deze inzichten hebben er tot geleid dat ik anders tegen mijn werkzaamheden aankijk en deze sindsdien op een nieuwe manier aanpak.

Jochem Sanders

03-11-2016 17:02
Ik heb het genoegen gehad om een korte periode met Ella Taal te werken (Motivation Factor) en dat was echt hartstikke leuk. Ella is optimistisch en doortastend. Ze weet de juiste snaar te raken en het uiterste in mensen naar boven te halen. Het is dat ik inmiddels mijn doelen gevonden en gesteld heb, anders zou ik zo weer aanhaken. Wat mij betreft een aanrader voor eenieder!

Willemijn Brouwer

27-10-2016 13:30
I just kickstarted my career a year ago and I frequently face new situations in which I have to balance my own values, priorities and energy. I feel fortunate to have Ella Taal on my side to guide me in that process. I never thought that personal coaching good be so useful for young professionals. Through the Motivation Factor method we focused on my needs, talents and purpose, which was really insightful. However test results have little value, when they don’t come with specific advice how to learn from them and how to change the situation. That is exactly what I appreciate in Ella: she is an optimistic, supportive lady, who both guides and pushes people to a more fulfilling and conscious level of working. She is both caring and spot on, a great combination for a coach!

Jeanette Woudstra

20-10-2016 11:55
'The other day I received an explanation and feedback from Ella Taal on the results of my Motivation Factor test. Wow! Although I had a pretty good idea of my future goals, I have improved my insights by doing the Motivation Factor. This is a very no nonsense test that offered me a good insight into what my next steps should be. It provided me more focus and clarity. Ella Taal offers coaching without guiding me or pressuring me. She is persistent in a nice way and is stimulating to let me find my own answers and solutions. That’s coaching in its essence.

Schrijf een review