Lifecoach - Haarlem - Elke Jaarsma-Blom
  • Elke Jaarsma-Blom

  • (5)
  • Haarlem
  • Lifecoach
  • € 85,00 per per sessie van 1 - 1,5 uur

Stuur Elke Jaarsma-Blom een bericht

Boek een consult met Elke Jaarsma-Blom

Delen:

Over / Bio

Eigenlijk wist ik als kind al wat ik later wilde worden. Mijn opleiding psycho sociaal werk sloot supergoed aan bij die wens. Alleen toen ik klaar was ging ik ineens iets heel anders doen. De arbeidsmarkt was goed, we konden overal aan het werk. En ik ging aan de slag als artsenbezoeker. Leuke baan, veel vrijheid, auto van de zaak, dat soort dingen. Binnen die branche bleef ik een beetje hangen en groeide ik door naar project manager en vervolgens product manager.

Ik was er niet voor opgeleid (behalve dan een interne opleiding), maar op zich kon ik het allemaal best goed. En ik vond het ook wel leuk toen, ik had affiniteit met de doelgroep en vond de materie interessant. Maar of hier nou voor in de wieg gelegd was dat wist ik niet zo zeker.
Ik had ook een soort van impostorsyndroom; bang dat op een dag iemand ontdekt dat ik eigenlijk niks kon! Nu lach ik erom;)

Jarenlang heb ik gedacht dat dit het was. Dat ik nou eenmaal die keuze had gemaakt en dat ik niet meer terugkon naar waar ik oorspronkelijk voor opgeleid was en wat ik eigenlijk het liefste deed.

Stress
Daarnaast kwam ik mezelf regelmatig tegen. Mijn gedrevenheid, perfectionisme, onzekerheid en mateloosheid leidden ertoe dat ik over mijn grenzen ging. Of zorgden ervoor dat ik het overzicht verloor en tot niets meer kwam. Ik was altijd druk druk druk. En ik was niet zo stressbestendig zeg maar...
De komst van twee kinderen maakte dat er niet makkelijker op.
Ik voelde me moe, liep vaak te zuchten, mijn hoofd stond niet stil, en ik vroeg me af: “Is dit nou het leven wat ik voor ogen had? Is dit nou de baan die bij mij past en ik tot mijn 67e ga doen? Zijn dit de ballen die ik in de lucht wil houden?”

Het moest anders
Rond mijn 40e ging dat gewoon niet meer. Ik wilde het anders, het moest anders want ik ging dit niet meer volhouden. Het roer moest om. En denk nou niet dat dat zonder slag of stoot gaat hoor! Daar groei je naar toe. Steeds verleg je een grens (op de goede manier) en ga je van 'Nee dat kan niet' via 'Misschien kan het wel' naar 'Ik ga het doen!'

Werk waar mijn hart ligt
Ik ben een coachopleiding gaan doen kreeg zelf ook een coach. Er ging echt een wereld voor me open! De coach stimuleerde mij niet alleen om anders over dingen te denken (verandering van mindset) maar ook die dingen anders te gaan doen (Hup! Actie!).
Ik heb geleerd hoe ik dichter bij mezelf kan blijven, mijn grenzen beter kan aanvoelen en aangeven. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. En nu doe ik werk waarin ik mijn kwaliteiten kwijt kan, waar ik energie en voldoening uit haal.
Het beste wat ik voor mezelf had kunnen doen.

Wat me dat allemaal op heeft geleverd is echt heel gaaf. Ken je dat, dat je denkt: "Dit had ik jaren eerder moeten doen"?
Ik ben nu gewoon veel meer mezelf. En ik leef en handel vanuit mijn authenticiteit en mijn kracht. Dat geeft veel meer energie en daardoor kan ik veel meer aan.
En nog steeds ervaar ik wel een stress. Of loop ik te piekeren. Of stap ik in een valkuil. Maar ik weet nu veel beter wat ik daaraan kan doen. Ik ben echt relaxter. En vriendelijker voor mezelf. Dat geeft rust.

En dat gun ik mijn klanten ook. Rust. Ontspanning. Zingeving. Energie. Genieten. Een baan die bij je past. Leven vanuit je hart, vanuit authenticiteit.
Ik mag nu elke dag mensen inspireren, prikkelen en aanmoedigen om dat te doen wat bij ze past en wat ze het liefste doen. Om zichzelf te zijn. En hun doelen te bereiken. Word ik echt heel blij van!

Therapieën

Lifecoaching, Coaching, Mindfulness, Yoga.

Onderwerpen

Ambitie, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijn, Burn out, Eigenwaarde, Faalangst, Grenzen aangeven, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichamelijke stress, Loopbaanbegeleiding, Mentale spanningen, Missie/passie vraagstukken, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Schuldgevoel, Stress, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

Coaching vindt plaats in mijn praktijkruimte in Haarlem, tegenover het treinstation. In de huidige periode waarin het Coronavirus heerst en we thuis moeten blijven maak ik gebruik van e-coaching waaronder beeldbellen via een AVG-veilige omgeving.

Ik ben superpraktisch, pragmatisch en resultaatgericht, maar mijn uitgangspunt in mijn coaching is altijd zingeving. Dat is de basis van waaruit we verandering teweegbrengen. Ik ben een vragensteller en hou niet op tot ik je écht begrijp en tot jij jezelf begrijpt. Ik ben een ster in het vertalen van jouw zingeving, dromen en verlangens naar reële, concrete doelen en acties en ik word daar altijd superenthousiast van.

Zo denk ik over coaching...
Open deur, maar als je écht dingen wilt veranderen moet je dingen anders doen. Niet alleen erover praten. In actie komen. Je voornemen uitvoeren. Oefenen met nieuw gedrag. Maak het niet groter dan het is. Het zit ‘m in kleine dingen. Kleine stapjes die een wereld van verschil maken.

Beroepsverenigingen

VVM, NOLOC

Opleiding/cursussen

Professioneel Life en Loopbaancoach (Balansgroep), Mindfulness Trainer - MBSR/MBCT (See True Opleiding Instituut), Docent Integrale Yoga (Integrale Yoga Nederland), Sociotherapeut - Psycho Sociaal Werk (Hogeschool Holland), Acces Consciousness/Acces Barrs Practitioner (Acces Joy), Positieve Psychologie (See True), Compassietrainer (See True)

Testimonials

“Elke is een rustige, geïnteresseerde en intelligente coach die mij geholpen heeft om mijn doelen te realiseren. Ze is een goede observator en stelt op ieder moment de juiste vragen. Daarnaast geeft Elke je zelfvertrouwen waardoor ik nu met veel enthousiasme start met mijn nieuwe loopbaan.”
-
“Elke Jaarsma-Blom heeft mij geholpen om door middel van onder andere Mindfulness meer rust en orde in mijn leven te brengen. Haar manier van werken was professioneel doch vertrouwd, waardoor ze de juiste toon zette om verder te gaan op de ingeslagen weg. Ik beveel haar van harte aan indien je een coach zoekt voor loopbaanbegeleiding of begeleiding bij andere trajecten of vragen in je leven.”
-
“Ik zou Elke iedereen aanraden, mensen met of zonder autisme zullen zich op hun gemak voelen bij haar rustige, vriendelijke aanpak. De communicatie is goed en ze legt alles duidelijk uit. De inzichten die ik heb gekregen en de feedback zijn goed.
Ze kan ook goed luisteren, je kan je verhaal echt kwijt en daar wordt ook serieus naar geluisterd. Dat is fijn.
De afspraken die ze maakt zijn duidelijk en geven rust. Een heel fijne samenwerking.”
-
“Elke neemt je op een rustige manier bij de hand in een bewustwordingsproces.”

Kaart

Reviews

Anoniem

28-04-2020 17:15
Het fijne aan Elke is o.a. dat ze tijdens gesprekken goed luistert, de tijd neemt en rake vragen stelt zodat je automatisch verder komt met de gedachten die je voorheen niet verder hielpen. Ze weet zonder oordeel je te spiegelen en motiveren.

Marlijn van der Meijden

19-06-2019 14:55
Elke is persoonlijk, professioneel, heel toegankelijk en kan zeer scherp analyseren. Elke begeleidde het (mijn) proces op een hele prettige en fijne manier. Ik voelde mij echt gehoord. Door open, eerlijk en oprecht te zijn, gaf ze mij de tijd en het vertrouwen om bij de kern te komen. En ik durfde met haar dat proces ook echt aan te gaan. Daarna stimuleerde ze mij om in actie te komen door middel van praktische coachsessies. Deze sloten goed aan bij datgene waar ik in mijn hoofd mee bezig was. Zonder te oordelen en met een luisterend oor hield zij mij een spiegel voor wanneer dat nodig was en schroomde ze niet om mij aan het werk te zetten. En dat werkte voor mij heel prettig. Door die combinatie kwam ik langzamerhand steeds minder vast te zitten in mijn hoofd en zette ik steeds meer bruikbare stappen in de praktijk.
Elke heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te (durven) komen, te blijven en mijzelf serieus te nemen. Hierdoor weet ik steeds meer welke richting ik mijn leven wil geven en onderneem ik ook echte praktische stappen om daar te komen.

Gerda Olij

12-05-2019 19:41
Elke is een goede observator en vragensteller en heeft daarmee mij geholpen om mijn doelen te realiseren. Haar vragen en rake observaties hebben mij echt aan het denken gezet. Elke straalt rust uit en geeft je zelfvertrouwen en daardoor voelde ik me sterk genoeg om keuzes vanuit het hart te maken.

Anoniem

09-05-2019 14:06
Elke pakt niet je handje beet maar geeft je het juiste duwtje in de rug precies waar jij het nodig hebt, zodat zij als coach het beste in jou naar boven haalt en dat is precies wat Elke bij mij heeft gedaan, mijn oprechte dank daarvoor.

Karleen Rijff

08-05-2019 16:28
Wat het fijne is van Elke is dat ze de tijd neemt om naar je te luisteren. Ze spiegelt en komt met suggesties waar je niet aan hebt gedacht. Je moet wel wat doen maar dan begeleid ze je echt goed. Zoek je iemand die eerlijk en oprecht met je bezig gaat dan is ze de persoon die jou kan helpen om te groeien.

Schrijf een review 

Website

www.bureaugeelcoaching.nl