Lifecoach - Haarlem - Elke Jaarsma-Blom
  • Elke Jaarsma-Blom

  • (6)
  • Haarlem
  • Lifecoach
  • € 85,00 per per sessie van 1 - 1,5 uur

Stuur Elke Jaarsma-Blom een bericht

Boek een consult met Elke Jaarsma-Blom

Delen:

Over / Bio

Elke Jaarsma-Blom (1974) | Bureau Geel Coaching| Haarlem | Life coaching | Loopbaancoaching | Re-integratiebegeleiding | Werk-Privé balans | Zelfbeeld & Zelfvertrouwen | HSP | Persoonlijke ontwikkeling en -effectiviteit | Mindfulness | Zelfcompassie

Wil je ontdekken waar je goed in bent? Wil je meer zelfvertrouwen? Meer in je kracht staan? Werk doen waarbij je jezelf kunt zijn? Wil je je angsten aanpakken in een veilige omgeving en af en toe een liefdevolle schop onder je kont krijgen? Leren hoe je met al die prikkels om kunt gaat? Weten wat jou energie geeft en waar je op leegloopt en hoe je die balans kunt herstellen? Leren hoe je je grenzen kunt herkennen en deze aan kunt geven? Een betere werk-privé balans? Jezelf niet meer veroordelen om wat je niet goed doet maar jezelf waarderen om wie je bent?

Kom eens met me praten dan. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.
Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met een burn-out, met een laag zelfbeeld of een minderwaardigheidscomplex, weinig zelfvertrouwen. Ik creëer een veilige omgeving waarin je alles kunt zeggen, waarin je kunt zijn wie je bent, er ruimte is voor twijfel en angst maar ook voor kracht en energie.

Na jaren in commerciële en projectmatige functies te hebben gewerkt voelde ik dat ik niet in mijn kracht stond, dat ik niet optimaal gebruik maakte van mijn talenten en kwaliteiten en dat met name mijn werk mij meer energie koste dan dat het me gaf. Ik besloot het roer om te gooien en iets te gaan doen waar ik zonder er heel veel moeite voor te hoeven doen heel goed in was. Werk waarbij ik vooral mezelf moest zijn. Ik volgde een coachopleiding en startte mijn eigen coachpraktijk met mijn compagnon Gerda.
Ik geloof in stromingen/ methodieken als mindfulness, zelfcompassie, acceptance & commitment therapy, positieve psychologie, en werk hier dagelijks mee. Zowel voor mezelf als voor de mensen die ik begeleid. Het is gewoon een heel fijne en down to earth manier van in het leven staan die je leert om te gaan met je 'gedoe' en te genieten van de fijne dingen in het leven.

Mijn kwaliteiten:
Humoristisch, doorzetter, eerlijk, kan goed luisteren, inlevingsvermogen, betrouwbaar, creatief, analytisch, behulpzaam, rustig, enthousiast en belangstellend.

Mijn waarden:
Warmte, humor, wijsheid, moed, vrijheid en authenticiteit.


Therapieën

Lifecoaching, ACT Therapie, Burn-out coaching, Coaching, Coaching via Skype/Zoom, Cognitieve therapie, Counseling, Geweldloze communicatie, Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit coaching, Lifecoaching, Loopbaan coaching, Meditatie , Mindfulness, Mindfulnesstherapie, Online coaching en therapie, Outplacement en loopbaancoaching, Personal coaching, Persoonlijk leiderschap, Psychische klachten covid, Psychosociale counseling, RET (rationeel emotieve therapie], Stress, Yoga, Yogacoaching, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Ambitie, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijn, Burn out, Concentratieproblemen, Depressie, Discipline, Eigenwaarde, Faalangst, Gedachten, Grenzen aangeven, hoogsensitiviteit, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Loopbaanbegeleiding, Mentale spanningen, Missie/passie vraagstukken, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Ouderproblematiek, Ouderschap, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Passie vraagstukken, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Schuldgevoel, Somberheid, Spanningen, Stress, Teveel in hoofd, Timemanagement, Veel denken, Verlegenheid, Vol hoofd, Wisselende stemmingen, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfsabotage, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

Coaching vindt plaats in mijn praktijkruimte in Haarlem, tegenover het treinstation.
Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.
Afhankelijk van je coachvraag plannen we een traject van 8-10 sessies waarin we werken aan jouw doelen. In een coachtraject kijken we naar:

- Wie ben ik?
We onderzoeken wie je bent en waarom je doet wat je doet. Deze fase is heel helpend om jezelf beter te leren kennen, maar ook voor mij om jou beter te leren kennen, bepaalde patronen te zien, kwaliteiten en eigenschappen op te merken, de vinger op de zere plek te leggen en liefdevol te spiegelen.

- Wat wil ik?
In deze fase kijken we of je doelen waarmee je het coachtraject startten nog overeind staan. Vaak zien we dat er in de eerste fase al beweging is ontstaan en dat doelen gaandeweg wat veranderen, simpelweg omdat het niet meer nodig is.

- Wat doe ik?
Hoe ga je je doelen bereiken? In welke valkuilen stap je? Hoe kun je je kwaliteiten en je talenten inzetten om je doelen te bereiken? We gaan oefenen met nieuw gedrag. Het geleerde in de praktijk brengen. Kleine stappen vooruit zetten.

In mijn coaching combineer ik rust pakken met aanpakken. Zijn en Doen.

Zo denk ik over coaching...
Open deur, maar als je écht dingen wilt veranderen moet je dingen anders doen. Iets doen met je inzichten. Niet alleen erover praten. In actie komen. Je voornemen uitvoeren. Oefenen met nieuw gedrag. Maak het niet groter dan het is. Het zit ‘m in kleine dingen. Kleine stapjes die een wereld van verschil maken.

Beroepsverenigingen

VVM, NOLOC

Opleiding/cursussen

Professioneel Life en Loopbaancoach (Balansgroep), Mindfulness Trainer - MBSR/MBCT (See True Opleiding Instituut), Docent Integrale Yoga (Integrale Yoga Nederland), Sociotherapeut - Psycho Sociaal Werk (Hogeschool Holland), Acces Consciousness/Acces Barrs Practitioner (Acces Joy), Positieve Psychologie (See True), Compassietrainer (See True)

Testimonials

“Elke is een rustige, geïnteresseerde en intelligente coach die mij geholpen heeft om mijn doelen te realiseren. Ze is een goede observator en stelt op ieder moment de juiste vragen. Daarnaast geeft Elke je zelfvertrouwen waardoor ik nu met veel enthousiasme start met mijn nieuwe loopbaan.”
-
“Elke Jaarsma-Blom heeft mij geholpen om door middel van onder andere Mindfulness meer rust en orde in mijn leven te brengen. Haar manier van werken was professioneel doch vertrouwd, waardoor ze de juiste toon zette om verder te gaan op de ingeslagen weg. Ik beveel haar van harte aan indien je een coach zoekt voor loopbaanbegeleiding of begeleiding bij andere trajecten of vragen in je leven.”
-
“Ik zou Elke iedereen aanraden, mensen met of zonder autisme zullen zich op hun gemak voelen bij haar rustige, vriendelijke aanpak. De communicatie is goed en ze legt alles duidelijk uit. De inzichten die ik heb gekregen en de feedback zijn goed.
Ze kan ook goed luisteren, je kan je verhaal echt kwijt en daar wordt ook serieus naar geluisterd. Dat is fijn.
De afspraken die ze maakt zijn duidelijk en geven rust. Een heel fijne samenwerking.”
-
“Elke neemt je op een rustige manier bij de hand in een bewustwordingsproces.”
-
"Elke weet precies op de pijnpunten te drukken maar ook mijn blinde vlekken weet ze vlekkeloos te weerspiegelen. Na jarenlang kwakkelen met mijn gezondheid en door werk te doen wat mij niet heel natuurlijk afgaat en relaties aan te gaan die mij stress geven ben ik de verbinding en het bewustzijn met mijn lichaam gaandeweg verloren. Elke laat mij zien en maakt mij bewust van waar en wanneer ik stress vertoon en uit verbinding ga met mijn lichaam. Daarbij heeft zij mij gecoacht in het maken van ondernemingsplan voor mijn eigen bedrijf. Ik ben zeer tevreden over het hele traject!"
-
"Afgelopen jaar heb ik bij Elke Jaarsma-Blom een mindfullness traject gedaan, waarvan ik nog dagelijks profijt heb. Elkes aanpak is professioneel en betrokken. Mede door haar coaching werd mij duidelijk wat voor mij de juiste weg was, in mijn geval het starten van een eigen bedrijfje. Elke laat haar klanten inzien wat al in henzelf verborgen ligt, de pijl de juiste kant op op ieders individuele pad, zowel in privé als zakelijke context. "
-
"Elke heeft mij geleerd me minder aan te trekken van wat anderen van mij vinden en meer te geloven in dat ik goed genoeg ben, de moeite waard ben en leuk genoeg ben. Dat ik fouten mag maken en dat dan niet de wereld vergaat. Dat niet iedereen mij leuk hoeft te vinden. Ik vind zelf ook niet iedereen leuk;)"

Kaart

Reviews

Halima H.

04-08-2021 11:41
Elke is zeer professioneel en ervaren in haar vak, dit is iets wat vanaf de eerste sessie voor mij al duidelijk was. Er was gelijk al sprake van een vertrouwd gevoel en een fijne klik. Met behulp van diverse oefeningen, testen en het stellen van kritische vragen heeft zij mij goed geholpen om niet alleen maar in blokkades te denken maar juist in mogelijkheden en hiermee aan de slag te gaan. Ik vond het een erg fijn coachingstraject met een professionele coach die veel passie heeft voor het vak en jou tot het uiterst uitdaagt om het beste uit jezelf te halen.

Anoniem

28-04-2020 17:15
Het fijne aan Elke is o.a. dat ze tijdens gesprekken goed luistert, de tijd neemt en rake vragen stelt zodat je automatisch verder komt met de gedachten die je voorheen niet verder hielpen. Ze weet zonder oordeel je te spiegelen en motiveren.

Marlijn van der Meijden

19-06-2019 14:55
Elke is persoonlijk, professioneel, heel toegankelijk en kan zeer scherp analyseren. Elke begeleidde het (mijn) proces op een hele prettige en fijne manier. Ik voelde mij echt gehoord. Door open, eerlijk en oprecht te zijn, gaf ze mij de tijd en het vertrouwen om bij de kern te komen. En ik durfde met haar dat proces ook echt aan te gaan. Daarna stimuleerde ze mij om in actie te komen door middel van praktische coachsessies. Deze sloten goed aan bij datgene waar ik in mijn hoofd mee bezig was. Zonder te oordelen en met een luisterend oor hield zij mij een spiegel voor wanneer dat nodig was en schroomde ze niet om mij aan het werk te zetten. En dat werkte voor mij heel prettig. Door die combinatie kwam ik langzamerhand steeds minder vast te zitten in mijn hoofd en zette ik steeds meer bruikbare stappen in de praktijk.
Elke heeft mij enorm geholpen dichter bij mijzelf te (durven) komen, te blijven en mijzelf serieus te nemen. Hierdoor weet ik steeds meer welke richting ik mijn leven wil geven en onderneem ik ook echte praktische stappen om daar te komen.

Gerda Olij

12-05-2019 19:41
Elke is een goede observator en vragensteller en heeft daarmee mij geholpen om mijn doelen te realiseren. Haar vragen en rake observaties hebben mij echt aan het denken gezet. Elke straalt rust uit en geeft je zelfvertrouwen en daardoor voelde ik me sterk genoeg om keuzes vanuit het hart te maken.

Anoniem

09-05-2019 14:06
Elke pakt niet je handje beet maar geeft je het juiste duwtje in de rug precies waar jij het nodig hebt, zodat zij als coach het beste in jou naar boven haalt en dat is precies wat Elke bij mij heeft gedaan, mijn oprechte dank daarvoor.

Karleen Rijff

08-05-2019 16:28
Wat het fijne is van Elke is dat ze de tijd neemt om naar je te luisteren. Ze spiegelt en komt met suggesties waar je niet aan hebt gedacht. Je moet wel wat doen maar dan begeleid ze je echt goed. Zoek je iemand die eerlijk en oprecht met je bezig gaat dan is ze de persoon die jou kan helpen om te groeien.

Schrijf een review 

Website

www.bureaugeelcoaching.nl