It’s Just Therapy
burn-out coach - Bilthoven - Edwald Hilboldt
  • Edwald Hilboldt

  • (1)
  • Bilthoven
  • burn-out coach
  • € 150,00 per Persoonlijk Vitaliteitsprogramma (intake, hartslagmeting, persoonlijk plan)

Stuur Edwald Hilboldt een bericht

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Edwald Hilboldt en initiatiefnemer van Hartslag Coaching. Ik ben gespecialiseerd in hoe het lichaam optimaal functioneert en begeleid mensen met (ernstige) stress- en vermoeidheidsklachten en burn-out.

Veel mensen merken dat ze steeds moeilijker rust kunnen vinden. We hebben het druk met werk, zorg voor kinderen en sociale contacten en gaan van de ene activiteit naar de andere. Er moet van alles en er lijkt nauwelijks tijd meer voor echte ontspanning. Dit heeft een groot effect op ons lichaam. Door de overbelasting functioneert ons lichaam minder goed, het raakt ontregeld.

De ontregeling van je lichaam geeft allerlei klachten, zoals vermoeidheid, onrust, slecht slapen, snel irritatie, maag- en darmklachten, voedingstekorten, rug- en nekpijn, kortademigheid, somberheid, overgewicht, onvruchtbaarheid, slechte concentratie en hoofdpijn. Deze klachten kunnen ook ontstaan door een chronische ziekte, het lichaam komt dan onder druk te staan.

Mijn aanpak richt zich op de lichamelijke ontregeling en zorgt ervoor dat je lichaam weer optimaal gaat functioneren. Hierdoor verdwijnen je klachten en krijg je meer energie, en zal je ook echte ontspanning ervaren.

In een uitgebreide test meet ik je stressniveau, je ademhalingspatroon en je hartslagvariatie zodat je inzicht krijgt in je persoonlijke situatie. Om de lichamelijke ontregeling aan te pakken gebruik ik een specifieke methodiek die bestaat uit lichaamsbeweging, ademtraining en voedingsadvies. Je krijgt een persoonlijk programma, gebaseerd op jouw testresultaten. Het is daarom voor iedereen geschikt, ook voor mensen die al veel bewegen of sporten en toch klachten hebben.

Het is leuk om te doen en het voelt ook nog eens goed. Je zult merken dat je binnen een maand al meer ontspannen bent.

Zelf heb ik tijdens een heftige burn-out, na een lange zoektocht, deze aanpak gevonden. Vijf jaar lang heb ik van alles geprobeerd om van mijn stress- en vermoeidheidsklachten af te komen: burn-out begeleiding, artsen, mindfulness, yoga, acupunctuur, andere voeding, supplementen. Het hielp allemaal wel enigszins, maar ik bleef chronisch moe en snel overprikkeld. Een gesprek voeren was vaak al te intensief.

Na de uitgebreide test startte ik met het programma. Al na enkele weken voelde ik me veel meer ontspannen, ik sliep beter en ik was minder snel overprikkeld. Na 3 maanden was mijn chronische vermoeidheid over. Ik was nog wel eens moe, maar dan kon ik het verklaren. Zo kreeg ik steeds meer inzicht in mijn lichaam en grip op mijn situatie.

Daarna ben ik een opleiding hierin gaan doen en sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk Hartslag Coaching. Mijn missie is om mensen ervan bewust te maken dat je je met enkele eenvoudige stappen energieker en meer ontspannen kan voelen.

Website

www.hartslag-coaching.nl

Therapieën

Burn-out coaching, Ademtherapie, Hartcoherentie training, Voedingsadvies.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Allergie, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Balans, Burn out, Chronische vermoeidheid, Concentratieproblemen, Depressie, Energetische balans, Energietekort, Futloos, Fybromyalgie, Fysieke balans, Fysieke klachten, Gezondheidsproblemen, Hartritmestoornissen, Hoofdpijn en migraine, Hoog ademen, Hyperventilatie, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Lusteloosheid, Nerveus, Nervositeit, Onrust, Overgewicht, Overspannen, Piekeren, Psychosomatische klachten, Rug- en nekklachten, Seksuele problemen, Slaapproblemen, Slapeloosheid, Somberheid, Spanningen, Spijsverteringsklachten, Stress, Vergeetachtigheid, Vruchtbaarheidsproblematiek, Winterdepressie.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (beweging), Mentale coaching.

Meer over werkwijze

De begeleiding begint met het een uitgebreide test waarin je hartcoherentie en je ademhalingspatroon wordt bepaald. Hierdoor krijg je inzicht in je lichamelijke stressniveau. Ook bepalen we je inspanningscapaciteiten op een fiets-ergometer. We nemen hiervoor ruim de tijd in een ongedwongen sfeer, er is dus alle gelegenheid voor het stellen van vragen en het bespreken van je situatie.

Op basis van jouw resultaten maak ik een persoonlijk programma, gebaseerd op lichaamsbeweging, ademtraining en voeding. Hiermee kun je zelf aan de slag en ik begeleid je hierbij.

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

Opleiding Energy Control coach aan de Energy Control Academy
Cursus Zelfgenezend Vermogen, Meditation to go
Technische Universiteit Delft

Testimonials

"Ik ben super blij met de begeleiding. Voor een consult wordt de tijd genomen en dit levert betrouwbare resultaten op. Blind volg ik je methode en persoonlijk advies op basis van de resultaten van de metingen. Deze methode heeft mijn lichaam uit de neerwaardse spiraal getrokken toen er geen arts en specialist een diagnose kon stellen. Binnen een week voelde ik me al veel beter. Het is fijn om een persoonlijk trainingsschema te krijgen waarop je kunt vertrouwen, aangezien je niets meer van je eigen lichaam snapt. Ik heb heel veel geleerd over de verschillende systemen van het lichaam en me verbaasd over het belang van een goede ademhaling."
D.K., Amsterdam

"Als je wilt weten hoe je er lichamelijk gezien voor staat dan raad ik een test bij Hartslag Coaching aan. Ik heb mij in 2 uur tijd laten doormeten en gelukkig zat het redelijk goed. Ik kreeg een helder rapport en een paar goede en praktische tips mee naar huis. De moeite waard !"
Xander Cladder, Bilthoven

"Op een prettige en professionele manier wordt heel nauwkeurig jouw hartslag in verschillende situaties gemeten. Ik vond het heel bijzonder om zo duidelijk door middel van een grafiek te zien dat mijn hartslag ritme zich perfect aanpast tijdens de ademoefening. Dit moedigde mij aan om vaker overdag het beeld van de grafiek op te roepen. Het herstel van mijn overspannenheid gaat elke dag beter."
Isabel Perez Asun, Bilthoven

"Sporten op hartslag, en het daardoor beter onder controle houden van mijn ademhaling voelt voor mij heel erg goed. Dit ging vroeger vaak moeizaam, vooral door mijn snelle ademhaling. Hartslag Coaching heeft met een inspanningstest bepaald op welke hartslag ik het beste kan trainen. Op deze manier sporten is voldoende intensief en tegelijkertijd meer ontspannen dan wat ik gewend was. Mijn conditie en kracht is door deze prettige manier van sporten structureel toegenomen."
O.L., Schoorl

Kaart

Reviews

Wouter van de Ridder

04-11-2016 10:46
Edwald is absoluut een bezoek waard voor iedereen die een specialist zoekt voor stressklachten, (chronische) vermoeidheid of burn-out klachten óf voor moeite heeft met ontspannen. Edwald geeft je d.m.v. metingen inzicht in je stressniveau én wat je eraan kan doen om je beter te voelen. Met een unieke, eenvoudige aanpak: een combinatie van ademhaling, sporten en voeding. Zelf ervaringsdeskundige van een burn-out, weet hij precies waar hij het over heeft.

Schrijf een review