Somatic Experiencing therapeut - Amsterdam - Dick van der Voort
  • Dick van der Voort

  • (4)
  • Amsterdam
  • Somatic Experiencing therapeut
  • € 70,00 per uur

Stuur Dick van der Voort een bericht

Boek een consult met Dick van der Voort

Delen:

Over / Bio

Ik ben mijn gehele leven al bezig geweest met de zoektocht naar genezing van trauma's. De reden daarvan was dat ik net als veel mensen in mijn jeugd trauma's had opgelopen en daar last van had.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met de Somatic Experiencing® methode van Peter Levine. Tijdens de eerste sessie al kreeg ik het gevoel dat ik gevonden had wat ik mijn gehele leven al zocht en miste. Het gevoel van eindelijk iets los te kunnen laten wat (bijna) altijd vast had gezeten gaf me een overweldigend bevrijdend gevoel en gaf me veel energie terug. Mijn lichaam begon weer veiliger te voelen. Vele jaren later ben ik aan de opleiding voor Somatic Experiencing Practitioner begonnen.

Therapieën

Somatic Experiencing, Aura healing, Bach-bloesemtherapie, Polyvagal theorie, .

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Afwijzing, Agressie, Angsstoornissen, Angsten, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Burn out, Communicatieproblemen, Contact met lichaam, Dissociatieve stoornis, Donkere kant, Echtscheiding, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Energetische blokkades, Faalangst, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Grenzen aangeven, Hartritmestoornissen, Hoog ademen, HSP - hooggevoeligheid, Jaloezie, Lichaamsbewustzijn, Liefdesthema's, Mishandeling, Neurose, Onverwerkte ervaringen, Posttraumatische stress, Relatiebreuk, Rouwverwerking, Sexueel misbruik, Traumaverwerking, Veel denken, Zelfsabotage.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

De sessies vinden vaak plaats zittend op een stoel en soms ook liggend op een bank. In principe gebruik ik mijn stem als voornaamste hulpmiddel waarbij ik langzaam in het gesprek de aandacht op de lichaamssensaties verleg. Dat kunnen zowel prettige als onprettige sensaties zijn. Ten alle tijden waak ik ervoor dat het trauma niet de overhand krijgt, en dat jij je goed en veilig kan blijven voelen. Het gebruik maken van hulpbronnen uit jouw leven van de maakt dat je je meer en meer kan ontspannen waardoor het natuurlijke genezingsvermogen van het zenuwstelsel zijn werk kan doen. In sommige gevallen kan het ook zijn dat er enige vorm van aanraking plaatsvindt als dat behulpzaam is. Het effect van de sessie is direct waarneembaar in veel gevallen en wordt vaak ervaren als een opluchting, alsof iets loslaat, iets weer gaat stromen in het lichaam. Vaak gaat dit ook gepaard met nieuwe inzichten en een hernieuwde energie.

Opleiding/cursussen

Opleiding voor Somatic Experiencing Practitioner op de UTA Academie in Keulen

Testimonials

In Dick’s sessions I feel safe and held by his open and gentle invitation to be with whatever is arising in me. This enables me to open to and explore the underlying patterns, contractions and resistence that occur in my daily life. It’s such an opportunity to dive in deeply, but in a gentle way that my nervous system can handle.
I am often surprised at what I’ve experienced and seen during the sessions. They always leave me with greater insight, integration and a natural ease of being. 
Dick works intuitively, with compassion and love guiding me to deepen and reconnect with myself. I can highly recommend Dick’s sessions, it is a joy and honour to do this work with him.
Jillian
Zen Shiatsu therapist
AmsterdamIk had een specifiek probleem.
De Somatic Experiencing sessie van Dick maakt het voor mij mogelijk om langdurig opgebouwd verdriet en afschuw over een verbroken relatie te durven ervaren.
Dick weet daarvoor een veilige sfeer te scheppen en bood mij de SE methode aan als effectief handvat.
Het antwoord op de kernvraag "waar voel je dat in je lichaam?" geeft mij blijvend houvast in mijn leven zodat ik niet verdwaal in mijn gedachten.
Het resultaat van die sessie werkt nog steeds door.
Dank je wel Dick!

Anoniem
Hilversum


Wat mij altijd heel raakt in mijn SE-sessie’s met Dick is zijn aanwezigheid. Hij is zo onvoorwaardelijk present met mij dat ik in veiligheid en vertrouwen naar mijn geschiedenis durf te kijken, voorbij schaamte en schuld. Dick kan mij invoelen, en confronteren op een manier die ik heel prettig en liefdevol vind. In verbinding en gelijkwaardigheid samen onderzoek doen, daarin zijn Dick zijn sessie’s een heel groot en helend cadeau voor mij.

Ariane Dijkstra
Amsterdam

Kaart

Reviews

Gerbrand Muller

01-05-2023 17:42
Na zo'n tien sessies kan ik wel zeggen dat ik het met Dick buitengewoon goed getroffen heb. Hij is deskundig, vriendelijk en begripvol. Mijn trauma, opgelopen in het laatste oorlogsjaar (1944/1945, ik was toen vijf jaar) komt bij elke sessie op een verrassende manier naar boven. Ik denk dat Dick mij dichter bij de oorzaak van mijn depressieve stemmingen heeft gevoerd dan de therapeuten bij wie ik eerder in mijn leven hulp heb gezocht.

Ariane Dijkstra

09-02-2021 17:06
“Wat mij altijd heel raakt in mijn SE-sessie’s met Dick is zijn aanwezigheid. Hij is zo onvoorwaardelijk present met mij dat ik in veiligheid en vertrouwen naar mijn geschiedenis durf te kijken, voorbij schaamte en schuld. Dick kan mij invoelen, en confronteren op een manier die ik heel prettig en liefdevol vind. In verbinding en gelijkwaardigheid samen onderzoek doen, daarin zijn Dick zijn sessie’s een heel groot en helend cadeau voor mij.”

Ariane Dijkstra
Amsterdam

Jillian Shiatsu therapist Amsterdam

09-02-2021 17:06
“In Dick’s sessions I feel safe and held by his open and gentle invitation to be with whatever is arising in me. This enables me to open to and explore the underlying patterns, contractions and resistence that occur in my daily life. It’s such an opportunity to dive in deeply, but in a gentle way that my nervous system can handle. I am often surprised at what I’ve experienced and seen during the sessions. They always leave me with greater insight, integration and a natural ease of being. Dick works intuitively, with compassion and love guiding me to deepen and reconnect with myself. I can highly recommend Dick’s sessions, it is a joy and honour to do this work with him.”

Jillian
Zen Shiatsu therapist
Amsterdam

Client uit Hilversum

09-02-2021 17:05
“Ik had een specifiek probleem.
De Somatic Experiencing sessie van Dick maakt het voor mij mogelijk om langdurig opgebouwd verdriet en afschuw over een verbroken relatie te durven ervaren.
Dick weet daarvoor een veilige sfeer te scheppen en bood mij de SE methode aan als effectief handvat.
Het antwoord op de kernvraag “waar voel je dat in je lichaam?” geeft mij blijvend houvast in mijn leven zodat ik niet verdwaal in mijn gedachten.
Het resultaat van die sessie werkt nog steeds door.
Dank je wel Dick!”

Client Hilversum

Schrijf een review 

Website

beingsense.nl