Therapeut - Amsterdam - Derek de Liefde
  • Derek de Liefde

  • (1)
  • Amsterdam
  • Therapeut
  • € 50,00 per 1 uur

Stuur Derek de Liefde een bericht

Boek een consult met Derek de Liefde

Delen:

Over / Bio

Als coach help ik mensen met allerlei hulpvragen op het gebied van psychologie en spiritualiteit, In mijn beleving helpt psychologie enorm om de psyche te begrijpen en kun je door middel van spirituele inzichten en je intuïtie op een diepere laag komen waarin je echt blijvende veranderingen kunt realiseren. De therapie die ik het meeste geef is gebaseerd op Internal Family Systems. Het is een therapievorm die er vanuit gaat dat alle psychische problematiek ontstaat vanuit overlevingsmechanismen die een extreme rol hebben aangenomen na een traumatische ervaring. Deze 'delen' van onze psyche hebben een positieve intentie en zijn met de juiste hulp in staat om terug te keren naar hun gezonde, natuurlijke staat. Centraal in IFS staat het concept 'Zelf'. Deze diepere laag van ons bewustzijn is heeft de kwaliteit van compassie die nodig is om angsten en negatieve overtuigingen uiteindelijk los te laten of een plek te geven, waarna overlevingsmechanismen een mildere vorm aannemen of helemaal verdwijnen.

Internal Family Systems is bewezen effectief bij angststoornissen, depressie, traumaverwerking en verslavingsproblematiek.

Fysieke afspraken vinden plaats in het Coachhuis, op Wijnhaven 36 in Rotterdam Centrum.
Online Sessies via Zoom ook mogelijk.

Therapieën

Therapie, Depressie, Hoogsensitiviteit coaching, Mindfulness, PTSS en Trauma, Spirituele coach, Traumatherapie.

Onderwerpen

Angsstoornissen, Depressie, Schaamte, Traumaverwerking, Verslaving.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Spiritueel; mystiek.

Meer over werkwijze

In Internal Family Systems gaan we er vanuit dat we allemaal verschillende deelpersoonlijkheden hebben. Deze subpersoonlijkheden of ´delen´ helpen ons om door het leven te gaan.

Het concept ´delen´ helpt goed om overzicht te krijgen in de psyche, wat anders nogal een chaos kan lijken. Je kunt bijvoorbeeld een deel hebben dat bang is voor afwijzing, een deel dat depressief is of een deel dat ergens verslaafd aan is. Veel van deze psychische problemen ontstaan doordat delen hun beschermende werk doen vanuit een onderliggende angst die je ergens hebt opgelopen. Met de juiste nieuwsgierige en liefdevolle benadering kun je uiteindelijk bij onderliggende angst komen. De delen die de angst dragen kunnen met de juiste hulp hun angsten los laten. Hierna zullen de beschermende delen een mildere en gezondere rol aan nemen.

Wanneer we onze delen met nieuwsgierigheid en compassie benaderen, komen we uiteindelijk op een diepere laag van ons bewustzijn, die in IFS de ´Zelf´ wordt genoemd. Veel mensen kennen deze staat bijvoorbeeld uit meditatie, maar ook bijvoorbeeld in sport en bij het luisteren van muziek kun je deze staat ervaren. Dit deel van ons bewustzijn heeft de kwaliteit van compassie die nodig is om uiteindelijk de onderliggende angsten die worden meegedragen een plek te geven. Iedereen heeft zelf de gave om te helen, je hebt alleen de hulp nodig om deze bron van kracht en compassie te ontdekken.

IFS is bewezen effectief bij: angststoornissen, depressie, verslavingen, traumatische ervaringen

Opleiding/cursussen

Cursus Internal Family Systems Therapy, bij IFSCA

Kaart

Reviews

Wim

24-06-2022 13:58
In een prettige en vertrouwde sfeer vinden de gesprekken plaats. De sessies die ik met Derek heb gehad hebben mij meer inzichten in interne processen en denkpatronen opgeleverd. Het benoemend van blokkades en daarmee om te leren gaan, is op een duidelijke en fijne manier belicht. Derek is een fijne, sympathieke persoon die scherp luistert en veel ruimte biedt om het hele verhaal te kunnen vertellen. Het heeft mij zeer geholpen.

Schrijf een review 

Website

www.self-inspired.nl