It’s Just Therapy
Familieopsteller - Oegstgeest - Cynthia van der Zwan
  • Cynthia van der Zwan

  • (1)
  • Oegstgeest
  • Familieopsteller
  • € 90,00 per 1 uur

Stuur Cynthia van der Zwan een bericht

Delen:

Over / Bio

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door mensen. Hoe zitten wij mensen in elkaar? Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Ik geloof dat we allemaal een unieke kern hebben, maar dat we door de ervaringen die we op doen soms verwijderd raken van die kern. Als coach help ik mensen om weer in contact te komen met zichzelf en te werken en leven vanuit hun persoonlijke kracht en kwaliteiten. In mijn rol van familieopsteller neem ik daarbij het familiesysteem als vertrekpunt. Ik help mensen om hun huidige gedrag, emoties en patronen daarin te bezien vanuit de plek die ze innamen of innemen in hun systeem van herkomst. De opgedane inzichten kunnen helpen om lang ingesleten patronen en dynamieken in de omgang met anderen te doorbreken.

Ik ben altijd weer geraakt als mensen de moed hebben om aan zichzelf toe te geven dat het anders moet, zonder nog te weten hoe of wat. En kan genieten van de energie en dankbaarheid die vrijkomt als iemand iets (bij zichzelf) in beweging heeft gezet. Soms door hele concrete acties. Soms juist door acceptatie van hoe het is of hoe hij of zij is.

De afgelopen 15 jaar heeft het werken met mensen en het helpen bij verandering centraal gestaan in mijn werk. Zo ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest als organisatieadviseur, trainer en coach bij een organisatieadviesbureau. Vanuit die rol heb ik zowel organisaties, teams als individuen begeleid in ontwikkeltrajecten gericht op gedragsverandering en (persoonlijke) groei. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op persoonlijke begeleiding door middel van coaching en familieopstellingen.

Ik heb de studie Sociale- en Organisatiepsychologie gedaan en diverse cursussen gevolgd op het gebied van coaching en lichaamswerk. Daarnaast ben ik geschoold in systemisch werken, o.a. door opleidingen op het gebied van familie- en organisatieopstellingen en systemisch coachen.

Therapieën

Familieopstellingen, Coaching, Familieopstellingen.

Onderwerpen

Assertviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Communicatieproblemen, Conflicten, Contact met mezelf, Familieopstellingen, Familieproblemen, Gedachten, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Levensvragen, Loopbaanbegeleiding, Mentale spanningen, Missie/passie vraagstukken, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Passie vraagstukken, Persoonlijke ontwikkeling, Potentieel, Schuldgevoel, Stress, Teveel in hoofd, Toekomstvragen, Transformatie, Verdriet, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Familie; karmisch; systemisch, Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik werk met wat zich aandient in ons contact. Vanuit een open, betrokken en verwonderde houding, zonder oordeel. Daarbij fungeer ik als veilige spiegel en geef ik terug wat ik zie en voel.

Vanuit datgene wat zich aandient in combinatie met jouw coachvraag, gaan we samen op zoek. Er zijn verschillende niveaus die daarbij de revue kunnen passeren: gedrag en gedragspatronen, maar juist ook onderliggende overtuigingen, emoties en drijfveren die jouw gedrag sturen. We bekijken waar deze ‘aanstuurders’ helpen en waar ze je belemmeren. Hierdoor leer je automatische (niet helpende) reacties en handelswijzen doorbreken. Ook gebeurt er iets paradoxaals: door letterlijk afstand te nemen van je gedachtes en emoties (en je er minder mee te identificeren), kom je dichter bij je (ware) zelf. De ademhaling- en meditatietechnieken die ik je aanreik, kunnen in dit proces helpen.

Daarnaast verken ik vragen regelmatig vanuit systemisch perspectief. Dit betekent dat we jouw huidige rol en gedrag ook onderzoeken in het licht van het familiesysteem waar jij uit komt en de plek die je daarin innam of inneemt. Daarbij kan zichtbaar worden dat bepaalde gedragspatronen in de context van het familiesysteem waarde hadden, maar in het eigen functioneren juist belemmeren. Een instrument dat we hierbij kunnen inzetten is een familieopstelling. Het is zowel mogelijk om een familieopstelling 1 op 1, in een regulier coachgesprek te doen als in een groepssetting.

Vanuit het samen verkennen en onderzoeken, ontstaan voor jou nieuwe inzichten en (handels)mogelijkheden.

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

* Ambacht van het hart (Phoenix Opleidingen)
* Familieopstellingen en systemisch werk (Bert Hellinger Instituut)
* Systemisch Coachen (Bert Hellinger Instituut)
* Organisatieopstellingen (Bert Hellinger Instituut)
* Lichaamsbewustzijn (Phoenix Opleidingen)
* Emotioneel lichaamswerk (Phoenix Opleidingen)
* Cognitieve therapie (Ger Schurink)

Testimonials

Ik heb Cynthia meerdere malen aan het werk gezien als opsteller en ik ben telkens weer onder de indruk. Cynthia maakt op heel natuurlijke wijze gebruik van de kracht van het fenomeen opstellingen. Ze gunt deelnemers de tijd om (letterlijk) de ruimte in complexe vraagstukken te verkennen. Haar optreden is doortastend maar altijd in dienst van het proces. Cynthia voelt zeer goed aan wat er gebeurt én wat er voor nodig is om verder te komen. Sensitief, speels, intelligent – een feest om met Cynthia te mogen werken. (Jacco, Den Haag)


Cynthia zorgt bij haar begeleiding voor een lage drempel. Zij slaagt erin om mensen weer enthousiast en sterker te maken. Dat is een groot compliment waard. Cynthia is deskundig, enthousiast en een zeer goede en prettige begeleidster. Dankjewel Cynthia voor de goede begeleiding van afgelopen maanden. (Angelo, Den Haag)


Hoi Cynthia,

Je hebt mij begeleid tijdens een opstelling.
Je had alles tot in de puntjes georganiseerd.
Ik was enorm onder de indruk van je aanpak. De vragen die je bleef stellen aan de representanten en aan mij. De reacties van de representanten, het toevoegen van representanten en het effect/de reactie van de reprensentanten.
Uiteindelijk de inbreng van mijn eigenpersoon en wat dit met mij deed.
Super fijn dat je na 2 weken nog een nagesprek hebt gevoerd met ons, wat mij nog meer inzichten heeft gegeven.

Gr. Joost

Kaart

Reviews

Saskia

21-02-2017 15:58
Ik heb bij Cynthia een hele fijne sessie gehad het was een combinatie van een opstelling en een meditatie. Inzichtgevend, speels en enorm behulpzaam en een ongelooflijk fijne plek in het bos nabij Leiden!

Schrijf een review