It’s Just Therapy
Kinder mindfulness therapeut - Rijswijk - Chantal Leseman
  • Chantal Leseman

  • (6)
  • Rijswijk
  • Kinder mindfulness therapeut
  • € 50,00 per 1 uur

Stuur Chantal Leseman een bericht

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Chantal Leseman, ik ben mama van 7 kinderen en werk als kindertherapeut en mindfulness kindertrainer en kindercoach in mijn praktijk aan huis in Rijswijk.
Met veel liefde voor de kinderen en voor het vak werk ik dagelijks met kinderen tussen de 5-25 jaar en hun ouders. Ik leid ook professionals op en begeleid ze in het werken met kinderen.
Wilt u weten of ik de juiste persoon ben voor uw kind(eren), een kennismaking is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Wellicht tot ziens, liefs Chantal

Therapieën

Kinder mindulness, Kids mindfulness, Kindertherapie, Meditatie , Mindfulness, Mindfulness therapie.

Onderwerpen

Adhd/Add, Angsstoornissen, Angsten, Autisme, Balans, Bedplassen, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Boosheid, Concentratieproblemen, Echtscheiding, Gedachten, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Kinderen, Negatief zelfbeeld, Nieuwetijdskinderen, Onzekerheid, Pesten, Piekeren, Rouwverwerking, Slaapproblemen, Somberheid, Stemmingswisselingen, Veel denken, Verlegenheid, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Creatief.

Meer over werkwijze

Hoe bereid je kinderen voor op de reis van hun leven?

Hoe gaan we om met die onvermijdelijke grote en kleine uitdagingen die we allemaal in ons leven tegenkomen? Hoe gaan we om met verwachtingen en teleurstellingen?
En hoe reageren we op lastige en fijne emoties?

Tijdens mijn leven heb ik geleerd dat ik door het ontwikkelen van aandacht, compassie, vriendelijkheid, vreugde en zelfvertrouwen het juiste gereedschap in handen heb gekregen om met alle uitdagingen, gedachten en emoties om te gaan. Ze geven me het inzicht en de vrijheid om op een wijze manier te reageren. Dat geeft rust in mijn hoofd en veel vreugde.

Het is als het "vullen van je koffer": met deze vaardigheden ben je goed uitgerust om de reis van je leven te maken.

Ook kinderen staan voor allerlei uitdagingen en door het ontwikkelen van aandacht kunnen ook zij hun koffer vullen.

Mijn naam is Chantal Leseman, ik ben kindertherapeut, kindercoach en mindfulness kindertrainer. Naast 1:1 coaching aan kinderen en moeders geef ik de mindfulness training Aandacht werkt, gebaseerd op het boek Stilzitten als een kikker. Ik heb hiervoor de officiele licentie en ben geaccrediteerd door Eline Snel. Ik ben ook docent Coachee en help kindercoaches op weg die graag willen starten.
In mijn prive leven ben ik getrouwd en moeder van 7 kinderen.

Beroepsverenigingen

Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches
Academie voor Mindful teaching, methode Eline Snel.

Opleiding/cursussen

Holistische kindertherapie, ZON instituut Utrecht
Kindercoach opleiding, Sonnevelt opleidingen
Opleiding tot mindfulness kinder- en jongeren trainer, Academie voor mindful teaching.

Testimonials

Ervaringen en meningen van kinderen na de training (al dan niet in combinatie met coaching)

"Chantal weet op een fijne en speelse manier iets aan te raken bij onze dochter, waardoor ze op een andere manier naar zichzelf en haar gevoelens leert te kijken. Daarbij heeft Chantal veel aandacht voor het contact met ons als ouders, en geeft ze ons ook de nodige nieuwe inzichten. Al met al is de communicatie binnen ons gezin hierdoor verbeterd, heel fijn"

"Nogmaals veel dank, ik hoop dat je je realiseert hoeveel goeds je doet voor vele kinderen. Zo bijzonder hoe jij kinderen in contact met zichzelf weet te brengen waardoor ze hun eigen kracht weer vinden"


Ik vertrouw mijn hart nu" (meisje 10 jaar)

"Het was best saai soms maar ik kan wel goed slapen weer" (jongen, 9 jaar)

"ik maak minder ruzie en vind het niet leuk meer om te plagen" (jongen, 9 jaar)

"ik heb geleerd dat ik mijzelf het beste ken van de hele wereld (meisje, 7 jaar)

"Als ik nu mijn hoofd teken is hij niet meer zo vol met alles erin, dat heb ik geleerd" (jongen, 10 jaar)

"ik vond de wensboom heel leuk en ik wil het nog een keer doen" (meisje, 11 jaar)

"Eerst vond ik het moeilijk maar daarna heel leuk" (jongen, 10 jaar)

"Ik ben niet meer bang om fouten te maken op school"

"Ik vond het leuk om vriendelijk te zijn"
Kaart

Reviews

Caroline te Wassenaar

13-09-2019 21:56
Lieve Chantal, heel erg bedankt voor alles wat je voor onze kinderen (en voor ons) hebt gedaan.

R Van Dam

13-09-2019 16:24
Chantal heeft onze kinderen enorm geholpen. Ze hadden veel last van hun gevoeligheid en overprikkeling. Ze kunnen hier nu veel beter mee omgaan, een les voor het leven. Dank je wel.

Monique Zwartvis

11-09-2019 19:00
Onze dochter werd op school gepest, sliep hierdoor slecht, ging niet meer graag naar school. Ze kreeg minder zelfvertrouwen.  We hebben toen gelezen over de mindfulness cursus. Het intakegesprek gaf ons direct het gevoel dat dit een goede cursus voor onze dochter was.
Bij BewusteKids werd onze dochter centraal gezet, het ging om haar!
Onze dochter heeft geleerd te reflecteren over het gedrag van anderen en haar eigen gedrag.
Door de cursus heeft ze beter leren ontspannen, ze slaapt beter.
Ze kan nu beter haar gevoelens uitdrukken.
De Kikker-cd werd door de cursus heen gebruikt en is nog steeds vast onderdeel van het avondritueel.!


fam zwartvis te voorburg

Bauke te den haag

11-09-2019 18:27
Onze dochter had regelmatig last van driftaanvallen, waar ze wel twintig minuten in kon blijven hangen. Er was moeilijk contact mee te maken, als het voorbij was toonde ze spijt. Dit trok een zware wissel op de rest van het gezin.
Tijdens de training Aandacht werkt merkten we al na een sessie en een week oefenen voor het slapen, resultaat. De driftbuien werden minder frequent en veel minder heftig. Chantal leerde ons contact te maken, emoties toe te staan en emoties te benoemen. Hierdoor duurde een driftbui nog maar twintig seconden.
Ook de handvatten die de ouders worden gegeven bleken praktisch. Even drie keer bewust ademhalen bij een heftige situatie doet wonderen. Rust is teruggekeerd in het gezin.
Nog dagelijks doen we de oefeningen voor het slapen gaan, mijn dochter vraagt er zelf om, spaghetti test is populair.
Mindfulness lijkt in eerste instantie, zweverig en raar. Maar als je er aan begint wordt het al snel een deel van je leven en gaat er een wereld voor de ouder en het kind open.

M te Pijnacker

11-09-2019 18:18
Onze zoon zit veel lekkerder in zijn vel en is nu voor het eerst bij een klasgenoot gaan spelen. Hij is vrolijker en oraat meer over zijn gevoelens. Belangrijkste is dat zijn woede en teleurstelling naar zijn vader op de achtergrond is geraakt. Hij vindt het jammer dat het afloopt en ik eerlijk gezegd ook. We zijn je enorm dankbaar.

m.v. te wateringen

11-09-2019 18:10
Ik heb vol bewondering naar je werkwijze met kinderen zitten kijken en luisteren. De wijze waarop je 'afdaalt' naar het niveau van het kind, de manier waarop je het kind op zijn/haar gemakt stelt en probeert zijn/haar vertrouwen te winnen is mooi en bijzonder om te zien.

Schrijf een review