It’s Just Therapy
Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness - Zeist - Caroline van Lankveld
  • Caroline van Lankveld

  • (17)
  • Zeist
  • Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness
  • € 89,00 per 1 uur, gedeeltelijk vergoed bij aanvullende zorgverzekering

Stuur Caroline van Lankveld een bericht

Boek een consult met Caroline van Lankveld

Delen:

Over / Bio

Het is mijn passie mensen te bewegen om bewust(er), vriendelijker en vrijer in het leven te staan. Daarbij begeleid ik hen om lichaam, hoofd en hart meer in balans te brengen. Ik ben gespecialiseerd in stresshantering, balans creëren in je (werk)leven, loopbaanvraagstukken, omgaan met angst en depressie, vergroten eigenwaarde, hooggevoeligheid als kracht, zingeving en verlies. Naast coaching en lichaamsgerichte psychotherapie geef ik mindfulness en compassie training in Zeist en voor organisaties.

Iets over mezelf...
Mijn naam Caroline betekent letterlijk vrij, dapper, sterk. Vrij zijn in het leven. Het is mijn diepste verlangen voor mijzelf en de mensen met wie ik werk. Hoe vaak houden we ons gevangen door onze (meestal onbewuste) gedachten, oordelen, overtuigingen, aannames, impulsen en reacties? Het vraagt kracht en lef om hierbij stil te staan, het soms niet te weten, uit je comfort zone te stappen en om nieuwe, onbekende wegen te verkennen. Elke dag word ik weer verrast door de moed waarmee mensen stilstaan en tijd en ruimte nemen om te werken aan datgene wat op dat moment de aandacht vraagt. In het werken met mensen ben ik op zoek naar authenticiteit. Zodoende raak ik dagelijks weer gefascineerd door iemands ware aard en ontwikkeling; de mens in zijn pure vorm.

Samen met mijn man en drie tieners wonen we aan de hei en naast het bos. Dankbaar voor deze plek, om te wonen en te werken. In mijn vrije tijd ben ik graag met hond in de nabije bossen voor een wandeling of om te mountainbiken.

Voor meer info: www.centrumheartwork.nl

Therapieën

Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Assertiviteitsbehandeling, Bio-energetica, Body Mind therapie, Bodywork, Burn-out coaching, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Business coaching, Coaching, Cognitive gedragstherapie, Communicatiecoaching, Executive coaching, Familieopstellingen, Leefstijlcoaching, Levenstherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte Therapie, Lichaamstherapie Amsterdam, Lichaamstherapie Zeist, Lichaamswerk, Loopbaan coaching, Meditatie , Millenial Coaching, Mindfulness, Mindfulness therapie, Narcisme, Reichiaans lichaamswerk, Rouwverwerking, Stress, Systeemwerk, Yoga, Yogacoaching, Yogatherapie.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Afgewezen, Afwijzing, Ambitie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Contact met mezelf, depressief, Discipline, Donkere kant, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Energietekort, Faalangst, Familieopstellingen, Familieproblemen, Futloos, Fysieke balans, Fysieke klachten, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Grenzen aangeven, Grootheidswaanzin/narcisme, Hechtingsproblematiek, Hechtingstoornis, Hoofdpijn en migraine, Hoog ademen, Hoogbegaafdheid, HSP - hooggevoeligheid, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Karakterstructuur, Keuzestress, Kundalini, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Lichamelijke stress, Loopbaanbegeleiding, Loslaten, Lusteloosheid, Mentale spanningen, Midlifecrisis, Missie/passie vraagstukken, Narcisme, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onrust, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Passie vraagstukken, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Rouwverwerking, Schaamte, Schuldgevoel, Slapeloosheid, Spanningen, Stress, Teveel in hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkritiek, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch, Psychologisch; Coaching, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

Jouw doel staat centraal in de begeleiding. Wat wil jij bereiken? Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden geef ik jouw begeleiding vorm. Op een manier die bij jou past. En die je steeds een stap dichter bij je doel brengt. Het aantal sessies om het gewenste resultaat te bereiken hangt af van je hulpvraag, doelstelling en commitment.

Het is mijn kracht om een sfeer van vertrouwen, vriendelijkheid, acceptatie en respect te creëren. Anderen noemen mij betrokken, warm, nieuwsgierig, rustig, stevig en scherp.

Naast therapie of coaching is het mogelijk om een individuele mindfulness training te volgen. Jouw persoonlijke proces staat hierbij centraal. De training kan gecombineerd worden met een persoonlijke coachingstraject. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 5 kwartier.
De kosten hiervoor bedragen particulier 795,- excl btw en zakelijk 1.400,- excl btw. De kosten zijn inclusief een telefonische intake, werkmap en toegang tot de meditaties die je kan downloaden. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deels de mindfulness training.

De mindfulness training kan je ook samen met anderen volgen. Wanneer de eerstvolgende training in Zeist start kijk op deze link: https://www.centrumheartwork.nl/mindfulness-training/

Beroepsverenigingen

SBLP Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie
RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
VNBM Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen

Opleiding/cursussen

Ridhwan School van A.H. Almaas
Integrated Psychotherapy, Bodymind opleidingen (lid SBLP, RBCZ)
Psychosociale basiskennis, Bodymind Opleidingen
Systemisch werken, Bodymind Opleidingen
Opleiding Coaching, School voor Coaching
Opleiding Mindfulness trainer, SeeTrue
Vervolgopleiding Mindfulness (MBSR), Centrum voor Mindfulness (lid VMBN categorie 1)
Mindful Self Compassion, Kristin Neff & Chris Germer
Compassie opleiding, David Dewulf
Kracht van dialoog, Centrum Dialoog en Samenleving
Yoga docent opleiding, Utrecht
Kundalini yoga lerarenopleiding level 1, Yoga Lifestyle (lid IKYTA)
ITIP Opleiding
Bedrijfskunde drs., Rijksuniversiteit Groningen

Testimonials

Ik heb meerdere sessies lichaamsgerichte psychotherapie bij Caroline gevolgd. Wat mij daarbij is opgevallen is dat het vertrouwen steeds groter werd. Ik kon mijzelf steeds meer toestaan om te verdiepen en te ervaren.

Als belangrijkste redenen zie ik:
- Caroline weet een veilige sfeer te creëren waarbinnen bewustwording en persoonlijke groei mogelijk zijn.
- Caroline onthoudt zich van ieder oordeel. Zij neemt hoe je bent als uitgangspunt.
- Caroline beheerst vele methoden en technieken en kan deze op het juiste moment inzetten.
- Caroline stimuleert je om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Zij is warm en betrokken zonder te overdrijven.
- Mijn eigen nieuwsgierigheid naar hoe ik in elkaar zit en zelfacceptatie.

Effect
Wat het mij heeft opgeleverd is het besef dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven weliswaar pijnlijk zijn geweest, maar ook kwaliteiten hebben gegeven en dat de overlevingsmechanismen die ik mij vroeger heb eigen gemaakt nu misschien minder nodig zijn.
Ik kan Caroline van harte aanbevelen aan een ieder die met warme en vakkundige begeleiding aan zichzelf wil werken.

Kaart

Reviews

Lorene

16-03-2020 15:30
Rust in mijn hoofd. En wat minder bezig zijn met wat er komen gaat, maar meer aanwezig zijn in het hier en nu. Dat waren mijn belangrijkste drijfveren om de mindfulness training te doen. En dat heeft het me ook gegeven. Dankzij Caroline die als trainer heel rustig, zachtaardig, met humor en ook de juiste vragen stellend ons als groep heeft begeleid. En natuurlijk ook dankzij veel oefenen, want door te oefenen ga je echt ervaren wat mindfulness je kan brengen

M. Versteeg

13-08-2019 10:26
Caroline is een fijne coach die op snelle, rustige, analytische wijze me heeft laten zien dat de kracht in jezelf er altijd is. De interactie die je met de omgeving aangaat een positieve meerwaarde heeft. Los van het resultaat dat uit die interacties voortkomt.

Yolanda

28-06-2019 17:57
Ik heb de gesprekken met Caroline als erg waardevol ervaren. Ze heeft me goed geholpen bij het relativeren en het in perspectief zetten van de moeilijke dingen waar ik in mijn leven tegenaan liep.

Jelke

20-05-2019 14:35
Caroline heeft mij ondersteund in mijn herstel van een burn-out. In dit proces leerde zij me te voelen en meer contact te krijgen met mijn emoties. Ze gaf me meer inzicht in hoe mijn patronen zijn, hoe ik met spanningen omga en wat ik daarin anders zou kunnen doen op een manier die meer helpend voor me is. Ik heb Caroline ervaren als een kundige en betrokken therapeute. Ze kent verschillende invalshoeken en methoden om naar datgene wat speelt te kijken en stemt op een prettige en natuurlijke wijze af hoe hiermee aan het werk te gaan.

Karen G.

14-04-2019 16:48
Naam doet werkwijze eer aan. Vanuit het Hart voor de kern gaan; liefde voor wat is. Gidsend vormgeven aan de liefdesstroom, ontwikkelingsstappen faciliteren.
Fijne warme gids, mijn lichaamstaal volgen, met warme aandacht, stilstaan bij gevoel. Onderzoekend, rustig begeleidend door zuivere heldere vragen, steeds meer ont-dekken zo dat het zich als vanzelf ontvouwt. In veilige prettige setting. Bijzonder behulpzaam traject in onderzoeken en ontdekken andere mogelijkheden, veel ervaren en ontwikkelingsstappen kunnen zetten.

Vraagstuk met empathie beluisteren, bevragen, helder en kernachtig benoemen, voorstel om in opstelling vorm te geven. Samen kijken en laten ervaren, in en buiten opstelling en vooral lijfelijk. Samen kijken en invoelen welke vraag van belang is en precies aansluit. Kijken, waarnemen en benoemen. Rustige benadering, uitnodigend en ruimte laten en ruimte geven aan proces dat in beweging komt.

Dat wat vastloopt, geeft Caroline warme rustige aandacht, begeleidend/gidsend via vragen en beleving naar een nieuw perspectief. Een wereld geopend, mijn blik is verruimd, vrije ruimte om meer in verbinding met mijzelf te komen en ruimte te laten aan omgevingsfactoren. Ontdek de humor, luchtigheid en creativiteit om uit vaste weer in vrije ruimte te komen.

Christiaan

02-04-2019 09:20
Na een medisch traject uiteindelijk bij een voor mannen gespecialiseerde bekkenbodem fysiotherapeute terecht gekomen. Onderdeel van het behandelplan vormde tevens meditatie, dit kan elke vorm zijn. Als typische “beta” een richting die ik nooit zelf had kunnen bedenken. Om toch dicht bij mijzelf te kunnen blijven was ik op zoek naar een “niet al te zweverige” variant en kwam zo op advies van mijn fysio bij Caroline terecht, zij geeft o.a. ook Mindfullness trainingen.

Ik ben de training zeer gemotiveerd ingegaan, op dat moment had ik immers ook nog hevige fysieke klachten. Caroline geeft de training op een bijzonder ontspannen en begripvolle manier. De training zelf bevat allerhande varianten van meditatie soms ook gecombineerd met yoga, kort en lang met verschillende frequenties. Aan de ene kant voel je de verplichting om alle oefeningen te doen, aan de andere kant weet Caroline ook over te brengen dat het niet voor niets een oefening is, dus als het even niet lukt is dat ook niet erg. De manier waarop Caroline de training geeft - iedereen hierbij betrekt - een open en eerlijke sfeer weet te creëren en toch ook persoonlijke aandacht en betrokkenheid toont - was voor mij het recept om vol te houden. De aanpak is er op gericht dat jezelf langzaam ontdekt wat Mindfullness kan brengen, dat is wat anders dan vooraf eigen doelen stellen. Het heeft mij dan ook meer gebracht dan een vorm van meditatie, het heeft mij inzicht gegeven in mijzelf, hoe ik omga met stress of andere situaties, hoe ik fysieke kenmerken herken en wat mij dan te doen staat. Nu 2,5 maand later zijn pijnen vergaand verdwenen en heb ik een middel gevonden waarmee ik mijzelf veel beter in balans kan houden. Dit had ik van tevoren nooit geloofd. Ik ben Caroline dan ook erg dankbaar en kijk op een bijzonder moment in mijn leven terug!

Jenneke H.

20-03-2019 14:32
Onlangs heb ik de 8-weekse mindfulness cursus gevolg bij Caroline van Lankveld en ik ben hier zeer dankbaar voor. De training was in kleine groep, de oefeningen en achterliggende theorie was goed en duidelijk en we kregen een map met alle informatie zodat we na de training hier verder mee kunnen gaan. De training heeft mij goede inzichten en handvaten geleverd welke ik hoop vast te kunnen houden in de toekomst. Ik ben ook zeer geinteresseerd in de compassie training als vervolg op deze eerste training. Ik raad deze training iedereen aan!

Senita

08-03-2019 13:04
Mijn ervaringen met Caroline Van Lankveld zijn zeer goed. Caroline is een ervaren coach die je meeneemt in een soort herontdekking van je kernkwaliteiten. Deze hernieuwde kennismaking stelt je in staat nieuwe keuzes te maken en verder te gaan met dat waar je competenties liggen en nieuwe inspiratie kan groeien. Caroline heeft veel indruk op mij gemaakt. Mede door de respectvolle en enthousiasmerende energie die van Caroline uitgaat. Als persoon is Caroline zeer toegankelijk, vriendelijk en communicatief ijzersterk.

Karen N.

26-02-2019 11:36
Bij Caroline heb ik een loopbaantraject gevolgd. Ik kwam bij haar op een punt in mijn leven waarop ik echt hulp kon gebruiken bij het uitzoeken wie ik nu ben en wat ik écht leuk vind: Na mijn studie ben ik een vakgebied ingerold en heb mij hierbinnen ‘succesvol’ weten te ontwikkelen. Gedurende deze jaren heb ik steeds binnen het vakgebied mijn volgende stappen gezocht en ben ik ongemerkt mijn identiteit gaan ontlenen aan de functie die ik bekleedde. Dit liep (uiteraard) op een gegeven moment spaak, waarop ik uiteindelijk bij Caroline terecht ben gekomen.

Inzicht en Effect
In 12 sessies, waarbij ik ook een aantal thuisopdrachten heb gekregen, heb ik geleerd waar ik voor sta en waar mijn eigen/echte passie ligt (niet de passie die past bij de werkgever/functie). Ook heb ik geleerd naar mijn intuïtie te luisteren en kan ik beter omgaan met mijn ‘kritische ik’. Hierdoor heb ik meer rust en zelfvertrouwen.

Structuur
Het traject kan grofweg opgesplitst worden in 2 hoofdthema’s: in het eerste deel was er ruimte voor grondig zelfonderzoek en in het tweede deel keken we samen hoe we eerdere bevindingen concreet konden vertalen naar taken en functies. Ook was er praktische begeleiding bij het maken van een CV, LinkedIN profiel etc. Tijdens de sessies bespraken we de opdrachten en de obstakels en/of bevindingen die hieruit naar voren kwamen. ‘Deadlines’ voor de opdrachten werden telkens in overleg bepaald; ook hierin heb ik geen druk gevoeld vanuit Caroline.

Over Caroline
Wat ik als heel prettig heb ervaren in de samenwerking met Caroline is dat zij nooit (ver)oordeeld, er te allen tijden ruimte is voor eigen inbreng (ook wat betreft het programma) en zij gestructureerd en professioneel werkt. Daarnaast is Caroline een rustig en prettig persoon en begeleid je op deze wijze naar een betere versie van jezelf.

Ik kan een ieder die aan zichzelf wil werken het loopbaantraject bij Caroline van harte aanbevelen!

Jan-Willem

25-02-2019 20:40
Ik ben zowel in privé als op mijn werk tegen verschillende obstakels aan gelopen waardoor het voor mij lastig was mijn werk goed uit te voeren. Na verschillende oriëntatie gesprekken was het voor mij duidelijk om met een coach verder te gaan die mijn eigen obstakels bloot kan leggen en van daaruit weer op te gaan bouwen.

Caroline bleek hier invulling aan te kunnen geven en ons kennismakingsgesprek gaf mij het vertrouwen om het coachingstraject met elkaar te starten. Samen hebben we een plan van aanpak opgesteld met de punten die we willen onderzoeken. Het plan hebben we gedurende de coaching als leidraad gebruikt en per sessie invulling gegeven.

Wat ik fijn vond aan de opbouw is dat na een sessie Caroline opdrachten, overdenkingen meegeeft waar je de opvolgende periode invulling aan kan geven. Zo blijf je getriggerd om met deze gevoelens en emoties bezig te blijven. Ook hebben we gedurende het coaching traject het gesprek kunnen hebben of we nog op de goede weg waren en hoe we er voor stonden.

Al onze gesprekken en sessies heb ik als heel constructief ervaren en maken dat ik hier nog steeds op terug kan vallen. Het heeft mij een stevige basis gegeven om gevoelens en feiten van elkaar te scheiden. Het kunnen herkennen en doorbreken van vaste patronen en zien wanneer een valkuil opdoemt.
Ik heb weer focus in mijn privé en werk kunnen geven en kan hierbij dicht bij mijzelf blijven. Ik sta weer aan het roer!

Steeph

24-02-2019 11:05
Caroline bezit het talent om cursisten het beste uit zichzelf te laten halen….
Haar meditaties zijn effectief en helend. Ik voel me na 8 weken mindful trainen als herboren: steviger, rustiger, positief.

Ina

23-02-2019 09:27
Ik ben met burn out klachten bij Caroline terecht gekomen. Caroline’s aanpak heeft mij snel geholpen inzicht te krijgen in de factoren die mij in deze situatie gebracht hebben en mijn eigen aandeel daarin. Caroline doet dat op een open, nooit veroordelende manier, waarbij zij de juiste afstand weet te bewaren. Daarbij reageert zij in het gesprek snel en adequaat op wat zich aandient, waarbij zij gebruik maakt van verschillende technieken inclusief een lichaamsgerichte/ fysieke benadering die heilzaam bleek en ook buiten de therapie makkkelijk zelf inzetbaar is.

Sharon

21-02-2019 07:40
Onlangs de mindfulness cursus (MBSR) gevolgd in een kleine groep. Het is een intensieve, leerzame en verhelderende cursus die professioneel en vol passie gegeven wordt door Caroline.
Wil je aan je persoonlijke ontwikkeling werken? Dan raad ik zeker deze cursus bij Caroline aan, ze luistert aandachtig en geeft goede adviezen.

Christel Meijnhardt

19-02-2019 13:02
De lichaamgerichte psychotherapie bij Caroline ervaar ik als zeer helpend en fijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar en ze liet me voelen dat ik volledig mezelf mag zijn. Ze weet op de juiste momenten de goede interventie toe te passen en daarbij is je lijf en emoties voelen van belang. Soms confronterend… maar altijd verhelderend.
Ik ervaar Caroline als een integere therapeut. Ze luistert goed naar je verhaal, oordeelt niet, maar helpt je juist je eigen antwoorden te vinden. Dat vind ik heel fijn. Ze leeft met je mee, met een goede balans tussen afstand en nabijheid. Dat is toch een kunst!

Johan van der Velden

18-02-2019 12:24
Ik heb een training Mindfulness gevolgd bij Caroline. Een hele fijne ervaring, die me veel bewuster heeft gemaakt hoe snel ik afgeleid raak. De kundige begeleiding maakte dat ik de oefeningen tussen de bijeenkomsten goed heb kunnen doen. Ze heeft alle aandacht voor ieders verhaal in de groep. Haar scherpe vragen brachten me telkens weer tot nieuwe inzichten. Door de training ben ik meer met aandacht bij alles wat ik doe, kom ik meer tot rust en heb ik meer energie over aan het einde van de dag. Een echte aanrader.

Marijn

15-02-2019 09:57
Caroline heeft mij fijn begeleid in een periode van burnout en tegelijkertijd zoektocht naar nieuwe werk-wegen. Haar gesprekken en opdrachten hebben inzicht gegeven in mijzelf, mijn patronen, waarden en wensen. Caroline me geholpen om tot stilstand te komen, een nieuwe basis te vormen en vanuit daar begeleid in de zoektocht naar nieuw werk en work-life balance. Caroline is toegankelijk, begripvol en professioneel. De combinatie van gesprekken, opdrachten en lichamelijke aandacht vond ik een fijne integrale benadering en passend bij mijn situatie. Behandeling bij Caroline is een waardevolle investering in jezelf.

Yvon Huyzinga

13-02-2019 14:48
Ik heb de begeleiding ervaren als heel professioneel. Je hebt een goed oog voor wat er met mij gebeurt tijdens de sessies. Je hebt veel bewustzijn van de processen die zich in mij als cliënt afspelen, processen die zowel een emotionele als lichamelijke kant hebben. Je aanpak is zowel methodisch als intuïtief.

Inzichten
Ik heb geleerd dat ik in vrede met mijn lichaam wil leven en dat dat er voorheen op een bepaalde manier aan ontbroken heeft. De klachten die zijn afgenomen kan ik omschrijven als: me vervreemd voelen van mijn lichaam, geen grenzen ervaren tussen mij en anderen/de wereld om mij heen.

Effect
Wat het mij gebracht heeft is een groter zelfbewustzijn in lichamelijke zin, meer gevoel van eigenheid door het kunnen ervaren van het verschil tussen wat van mij is en wat niet bij mij hoort. Wat ik als prettig heb ervaren is dat ik bij jou in veilige handen was, dat je wist wat je deed, dat je je geen knollen voor citroenen liet verkopen.

Schrijf een review 

Website

https://itsjusttherapy.com/therapeuten/caroline-van-lankveld__21ef8e05b47a