Mindfulness Coach - Amsterdam - Betty Niesing
  • Betty Niesing

  • Amsterdam
  • Mindfulness Coach
  • € 65,00 per 1 uur

Stuur Betty Niesing een bericht

Boek een consult met Betty Niesing

Delen:

Over / Bio

Verslaving ( tot mijn 50ste ), depressie, zelfhaat, manie, burn-out ( 3 ), ik heb het allemaal doorleefd en overleefd gelukkig. Nu kan ik erop terugkijken als een leerschool. Hoe kan ik in evenwicht blijven? Hoe kan ik mijn trauma's helen ? Hoe kan ik aanwezig zijn in mijn eigen leven ? Hoe kan ik met open hart leven ? Hoe kan ik kwetsbaar zijn, zonder voortdurend gekwetst te worden ? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn pijn niet doorgegeven wordt aan mijn dochter ?
Het was een levenslange zoektocht die begon als afgestudeerd maatschappelijk werkster en kandidaats andragoge. Ik werd, nog erg bewusteloos ;-)), geleid door een behoefte aan ‘waarheid’ en authenticiteit en een vermoeden van een enorm potentieel, maar….waar dat te vinden?
Via de reguliere geestelijke gezondheidszorg, die me na 2 jaar, nog niet een millimeter wist te bewegen, kwam ik in aanraking met het alternatieve circuit, waarin de kennis van psychologie verbonden werd met de wijsheid en kennis van oosterse culturen en spiritualiteit.
Ik volgde een opleiding tot gestalttherapeut, nam jaren lang deel aan allerlei sjamanistische rituelen en volgde verschillende cursussen, workshops en retraites op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en meditatie oa van Byron Katie, het boeddhistische RIGPA en de Brahma Kumaris spirituele academie. Al die jaren heb ik ook therapie gevolgd bij een psychologe die tevens student was van de de Ridhwan organisatie. Deze houdt zich bezig met de ontwikkeling van een eigentijds, orgineel pad tot zelf realisatie, waarbij geleefd kan worden vanuit het ooit vermoedde, enorme potentieel. Vervolgens werd ik mindfulness en zelfcompassie trainer en volgde de opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie. Tot op de dag van vandaag blijf ik mezelf bijscholen en dat zal ik ook altijd blijven doen.
Langzaam aan ben ik steeds meer individueel gaan coachen, naast het geven van workshops en Mindfulness- en Zelf-compassie trainingen.

Therapieën

Mindfulness, ACT Therapie, Burn-out coaching, Gestalttherapie, Mindfulness, Stemwerk en zangcoaching.

Onderwerpen

Angst- sociale angst, Bewustzijns ontwikkeling, Eigenwaarde, Gedachten, Grenzen aangeven, HSP - hooggevoeligheid, Levensvragen, Onverwerkte emoties, Overspannen, Stress, Traumaverwerking, Verslaving, Voelen, Zelfkennis.

Werkwijze

Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Lichaamsgericht, Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik werk in het hier en nu, met wat zich aandient. Daar niet oordelende aandacht aan ( leren ) geven en vanuit zelf compassie naar ( leren ) kijken, geeft vaak al ontspanning en ruimte. Zo kan ook het verleden zich in het hier en nu aandienen. Ik begeleid je hierbij met liefdevolle aandacht, expertise en vanuit mijn ervaringsdeskundigheid.
Eventueel kunnen we, als je dat wenst, aan Stembevrijding doen, of The Work van Byron Katie.

Beroepsverenigingen

VVM

Opleiding/cursussen

Maatschappelijk werk op de CICSA, opleiding tot Gestalt therapeut bij Multidimens, Ridhwan School, opleiding tot Mindfulness trainer bij See True, opleiding tot Zelf Compassie trainer bij Frits Koster, opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie. 10 daagse Vipassana stilte retraite, Jaartraining The Work bij Hannah van der Wouw.

Testimonials

Frances, 52 jaar :
Ik heb verschillende cursussen bij Betty gevolgd en ook individuele coaching.
Ik ervaar Betty als erg betrokken en integer in de omgang.
Als ervaringsdeskundige voelt ze goed aan wat er speelt en weet daar adequaat mee om te gaan. Ik voel me door Betty als mens geholpen en niet als therapeut!
Daarin onderscheidt ze zich voor mij het meest.

Anika van V, 32 jaar
Betty is erg warm en verwelkomend. Ik voel me altijd gezien en gerespecteerd door haar.
In persoonlijke gesprekken ervaar ik Betty altijd als erg ondersteunend en meelevend. Zij kan goed luisteren, en mindfulness, en the work zijn meer dan technieken, zij heeft deze echt doorleeft en past ze op een erg fijne, intuitieve manier toe.
Na elk gesprek met Betty voel ik mij beter, leger, luchtiger, en meer mezelf.

Marije, 50 jaar
Betty geeft liefdevolle, deskundige, ervaringsdeskundige, begripvolle, warme, praktische, nuchtere, humorvolle, positieve, theoretisch doortimmerde begeleiding. Het voelt helend.
Ik heb een hoop nieuwe inzichten verworven, door de oefeningen en gesprekken, maar vooral door Betty's scherpe inzicht en doorzicht.
Ik voel me verrijkt, en meer liefdevol naar mezelf en anderen.

Gerrie W, 75 jaar
Verschillende keren heb ik bij Betty een persoonlijke sessie gehad.
Ik zeg persoonlijk, omdat zij mij persoonlijk te woord staat, meer als een coach/vriendin dan als een psychotherapeut.
Ik vind haar sympathiek en intelligent, zij is praktisch ingesteld en put uit een grote levenservaring en allerlei studies en ervaringen op het gebied van spirituele groei en lichaamswerk.
Betty begint een sessie altijd met een korte meditatie hetgeen zeer goed werkt. Omdat zij geïnteresseerd op mij over komt kan ik direct komen bij wat mij bezielt. Ze geeft me feedback zonder persé in mijn verleden te wroeten. Er is genoeg voorhanden in het heden.
Overigens volg ik al jaren regelmatig de door haar begeleide meditaties in mindfulness en put daar altijd energie en/of inzichten uit.

Lida R.
Na de mindfulness -en compassietraining bij Betty had ik soms behoefte aan persoonlijke begeleiding en dat heeft me veel nieuwe inzichten en meer (lichaams) bewustzijn op geleverd.
Ik heb Betty ervaren als een warm, invoelend persoon die oog heeft voor wat er speelt en daar professioneel heel goed op in gaat.
Ik ben heel blij dat Betty mij diverse keren op de voor mij, juiste weg heeft gezet zodat ik verder kon.Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review