NEI therapeut - Amersfoort - Barbera de Jong
  • Barbera de Jong
    Aanvullend vergoed

  • (16)
  • Amersfoort
  • NEI therapeut
  • € 135,00 per 75-90 minuten (NEI therapie)

Stuur Barbera de Jong een bericht

Boek een consult met Barbera de Jong

Delen:

Over / Bio

NEI therapie voor (jong) volwassenen - Amersfoort - online sessies en face tot face - deels vergoed door (sommige) zorgverzekeringen. Lichamelijke klachten, emotionele klachten en/of blokkades.

SOMBER? BLOKKADES? LOOP JE VAST?
Voel je je onbegrepen, eenzaam of alleen? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven of om voor jezelf op te komen? Heb je het gevoel dat je “vast” zit, geestelijk of lichamelijk? He je lichamelijke klachten en kom je daar maar niet van af? Voel je je soms zo ontzettend moe dat je niet meer weet hoe je alles vol moet houden? Of heb je iets meegemaakt in je leven wat je nog steeds achtervolgt? Maar wil of kún je er niet over praten? Of helpt praten je niet voldoende? Dan kan ik je verder helpen.

Mijn naam is Barbera de Jong. Je kunt bij mij terecht voor o.a. NEI therapie. Ik richt me op (jong)volwassenen in Amersfoort en omstreken. Ik kan je helpen met o.a. faalangst, blokkades, sombere gevoelens, weinig zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, problemen in het herkennen en aangeven van grenzen, voor rouwverwerking, als je het gevoel hebt je draai niet te kunnen vinden in het leven, etc. Maar ook bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, of allergieën. We gaan dan op zoek of hier ook een emotionele blokkade onder ligt.

WERKWIJZE
Iedereen herkend wel het gevoel van “verdwaald” zijn. Soms ben je éven verdwaald, en soms kun je echt goed de weg kwijt zijn. Dat kan verwarrend en eenzaam aanvoelen. Ik help je graag met het terugvinden van jouw weg naar huis, door een tijdje met je mee te lopen. Op een praktische manier, met twee benen op de grond.

Ik kijk op een systemische manier naar dat wat zichtbaar wordt. Ik ga ervan uit dat elk gedrag een functie heeft en een symptoom is voor iets wat op dieper niveau in disbalans is. Deze disbalans wordt zichtbaar in de bovenlaag in de vorm van dat waar je last van hebt. Elke sessie is maatwerk. Ik kijk wat jij nodig hebt en pas daar mijn therapie op aan.

BLOKKADES
Samen met jou "kijk" ik naar waar jouw blokkades liggen. Door deze te onderzoeken, ontdekken we waar deze blokkades symbool voor staan en wat er achter ligt aan ruimte. Zo ontstaat er (weer) contact met jezelf. Ik help je graag om inzicht te krijgen in dat wat je "vast" zet in je leven. Ik maak je bewust van wat je wél en wat je niet kunt veranderen.

FOCUS OP NEI THERAPIE
Mijn focus ligt op NEI therapie. Ik vul dit aan met Beeldende therapie, ACT coaching en familieopstellingen, als ik denk dat dit je verder kan helpen. Uiteraard in overleg met jou. Vaak volstaan één tot drie NEI sessies om de blokkade te herstellen die zorgt voor de klachten die je hebt. Beeldende therapie, ACT en een opstelling kan voor verdere verdieping zorgen.

WAT IS NEI THERAPIE?
NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben meegemaakt zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als (mogelijk) onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat ertoe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan die weer resulteren in stress wat uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen.

Middels NEI ga ik op zoek naar de oorsprong van de disbalans die tot je klachten heeft geleid. Ik spoor de oorzaak van je klachten op en herstel daar de balans. Oude patronen laat je los, waardoor symptomen zoals fysieke, emotionele, mentale en energetische klachten verdwijnen. Lange praatsessies zijn niet nodig. Ook herbeleving van eventuele trauma’s hoeft niet. Met NEI krijg je op een vriendelijke en zachte manier inzicht in de oorzaak van je probleem.

De kracht van NEI is dan ook dat je snel tot de kern van het probleem komt. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotioneel. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades/problemen een mooie methode,.

JIJ HEBT ALLE HULPBRONNEN AL IN JE
De kracht zit in ieder van ons, daar ben ik van overtuigd.
Iedereen heeft alle hulpbronnen al in zich. Alleen is het soms, door omstandigheden, lastig om daar ten volste contact mee te maken. Ik help je graag om jezelf weer te (her)vinden, zodat je je leven kunt leven dat bij je past. Dit kan alleen vanuit verbinding én met aandacht voor wie jij bent.

VRAGEN?
Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Een (telefonische) kennismaking is kosteloos. En belangrijk, omdat de juiste "klik" er voor een groot deel voor zorgt dat de therapie slaagt. Dus, wil je meer weten, heb je vragen; mail, app, of bel me gerust.

Therapieën

NEI, ACT Therapie, ACT Therapie en beeldende therapie, ACT Therapie en Creatieve Therapie, Beeldende therapie, Coaching, Creatieve therapie, Familieopstellingen, NEI, Reiki 1, Systeemwerk.

Onderwerpen

Allergie, Angst- paniekaanvallen, Balans, Bedplassen, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Blaasontsteking, Blokkades, Burn out, Chronische vermoeidheid, Claustrofobie, Concentratieproblemen, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Faalangst, Fobieen, Grenzen aangeven, hoogsensitiviteit, Huilbaby, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Onverwerkte emoties, Persoonlijke ontwikkeling, Rouwverwerking, Rug- en nekklachten, Schuldgevoel, Stemmingswisselingen, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Energetisch; healing, Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn, Psychologisch; Coaching, Reading, Spiritueel; mystiek.

Meer over werkwijze

NEI therapie voor (jong)volwassenen - Amersfoort - Systemisch werk en ACT coaching - Beeldende therapie - online sessies en face tot face - deels vergoed door (sommige) zorgverzekeringen. Lichamelijke klachten, emotionele klachten en/of blokkades.

Tijdens een kennismakingsgesprek wil ik graag je verhaal horen. Wie ben je? Wat wil je vertellen? Welke dingen lopen niet lekker? Waar heb je hulp bij nodig? Ik vertel vervolgens wat over hoe ik werk en hoe ik je zou kunnen helpen.

Mijn focus ligt bij NEI therapie en ik vul dit aan met beeldende therapie, ACT coaching en familieopstellingen, als ik denk dat dit je verder kan helpen. Uiteraard in overleg met jou. Vaak volstaan één tot drie NEI sessies om de blokkade te herstellen die zorgt voor de klachten die je hebt. Beeldende therapie, ACT en een opstelling kan voor verdere verdieping zorgen.

Ook kijk ik altijd systemisch naar dát wat zichtbaar wordt. Want, waar jij last van hebt is vaak een reactie op iets wat in de "onderlaag" in disbalans is. Deze disbalans komt als symptoom (dat is de klacht) naar voren in de "bovenlaag". Als we alleen het symptoom aanpakken verdwijnt de klacht vaak niet blijvend. Dan is het alsof je een paracetamol slikt tegen hoofdpijn. Dat werkt wel, maar vaak voor éven. In veel gevallen komt de hoofdpijn dan terug. Zo is het vaak ook met emotionele blokkades. Als je de basis niet aanpakt. blijf je last houden van waar je tegen aan loopt, alleen soms in een andere vorm. Daarom wil ik graag met jou op zoek gaan naar de oorsprong van je klachten, in de onderlaag, zodat er blijvend iets losgelaten kan worden. En je blijvend vrijer kunt leven.

Een NEI sessie duurt 75-90 minuten.
Een sessie beeldende therapie of ACT coaching 60 minuten.
Samen bespreken we wat het meest passend is.

Beroepsverenigingen

* NVBT (Nederlandse Vereniging van Beeldende Therapie)
* FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)
* Register Vaktherapie

Opleiding/cursussen

* NEI coach opleiding (Neuro Emotionele Integratie) – Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel te Groesbeek
* Opleiding Systemisch werk (familie -en organisatieopstellingen) – Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel te Groesbeek
* HBO Creatieve Therapie - "Hogeschool van Utrecht" (HU) (specialisatie beeldende therapie)
* ACT (Acceptance Commitment Therapy) - "See True Opleidingen"
* ACT voor groepen - bij "ACTguide"
* Diverse bijscholingen op het gebied van Trauma sensitief werken en Traumabehandeling (PTSS) bij "Medilex" en "Trauma Company";
* Training "Een taal erbij", gericht op systemisch werken, tafelopstellingen bij "de Kontekest"
* Opleiding tot gespreksleider voor Moreel Beraad – Interne scholing bij "Dimence Groep"

Testimonials

Hugo, activiteitenbegeleider, 33 jaar, beeldende therapie en ACT
Barbera is een bron van inspiratie. Jezelf ontdekken, grenzen aangeven, positieve energie, kijken naar situaties -oorzaak en gevolg, jezelf kunnen zijn en wat voor jou belangrijk is in het leven. Wat heb je nodig om gelukkig te zijn en hoe kun je met eenzaamheid omgaan. Barbera geeft een verhelderende kijk op situaties, waar je soms zelf de woorden niet voor kunt vinden. Door de sessies met Barbera heb ik door middel van mijn eigen creativiteit mijn vastgelopen situaties in beeld kunnen brengen. Alles mag er zijn! Zonder waardeoordeel en met een open houding gaat Barbera met je aan de slag. Door haar brede kennis op dit vakgebied haalt ze soms letterlijk alles uit de kast om je verder te kunnen helpen. Barbera is een fijn, plezierig en ruimdenkend mens om samen op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt. Je mag zijn wie je bent!"

Ineke, gepensioneerd, 67 jaar beeldende therapie en NEI therapie:
"Na tien sessies bij Barbera weet ik dat de taal der verbeelding wèrkt!
De intake vooraf was prettig en wederzijds spontaan. Ik kon mezelf zijn en Barbera was 't ook: authentiek. Dat gaf direct vertrouwen in haar als persoon. Ik heb haar daarna ook als zeer deskundig ervaren. Dat zij de mogelijkheid bood, indien nodig, haar buiten de geplande afspraken om te benaderen, vond ik bijzonder. Ik zou dat in principe niet snel doen, maar de uitnodiging was er.
Barbera is integer en adequaat. Voelde prima aan wat voor mij wel, of juist níet, van belang was om 'bij stil te staan'. Door bepaalde zaken (leerpunten)/situaties uit te beelden worden ze concreet en echt. Het uitbeelden met materiaal en kleuren (klei, stof, krijt) maakte dat ik goed kon focussen. Beter dan met woorden alleen.

Wat aan de orde kwam in de sessies bij Barbera, had direct een leerzaam effect in mijn dagelijks leven. Omdat het zo verduidelijkt was, kon ik het bewust en op een natuurlijke manier toepassen in het dagelijks contact met mensen om me heen (het ging na een sessie 'als vanzelf', organisch). Ik kon ook meer 'iets laten zijn', zonder de behoefte te hebben dingen uit te leggen of te verklaren. Ik kreeg een belangrijk inzicht waardoor ik nu, vaker dan voorheen, kalm, dicht bij mezelf, kan blijven.

Conclusie:
Barbera biedt een veilige basis om dingen helder te krijgen. Daardoor wordt veel ook echt concreet en gaat de vertaalslag naar het dagelijkse leven bijna als vanzelf.
Pràchtig! De taal der verbeelding werkt inzichtgevend."

Ria, werkzaam bij defensie, 54 jaar, NEI therapie:
"Al vele jaren (40 jaar) heb ik last van claustrofobie, dat houdt in dat ik niet achter in een auto durf te zitten met maar twee deuren of deuren met een kinderslot. Ook liften zijn taboe net als in een vliegtuig stappen, als deze nog aan de grond staat. Wanneer we eenmaal vliegen geen probleem, maar de nauwe gangpaden en stoelen en als iedereen langs je loopt, verschrikkelijk, het zweet breekt me dan uit.
Ik ben hiervoor bij Barbera terecht gekomen. En het is ongelofelijk maar met één NEI sessie bij Barbera ben ik nu van deze claustrofobie af!!!
Ik ben twee weken geleden in het vliegtuig gestapt naar IJsland: nergens last van gehad. Ook toen ik in een auto stapte waar het kinderslot er automatisch op ging, geen angst. Het is verbazingwekkend en ik snap eigenlijk niet hoe het kan. Maar het is zo! Barbera heeft mij op een zeer professionele wijze geholpen. Ze straalde rust uit en zorgde dat ik me op mijn gemak voelde. Ik voelde me gehoord en serieus genomen. Ik kan iedereen een NEI sessie bij Barbera aanraden".

Melissa, 36 jaar, Familieopstelling:
“Al heel lang heb ik last van dat ik mezelf wegcijfer, pleasend gedrag vertoon en mezelf niet op de eerste plaats zet. Ik zeg ja voor ik er erg in heb. Ik heb best wat therapieën hiervoor gehad, om weerbaarder te worden en beter voor mezelf op te komen. Dat heeft wel enigszins geholpen maar toch bleef ik last houden van mezelf wegcijferen. En ik beef me zo alleen hierin voelen. Toen kwam ik via via bij Barbera terecht voor een familieopstelling. Een wereld ging voor me open. Wat heeft me dit veel opgeleverd. Ik heb inzicht gekregen en heb hierdoor echt dingen losgelaten. Barbera is en warm, integer en zeer kundig persoon die weet wat ze doet en ook goed kan uitleggen wat ze doet. Ze nam uitgebreid de tijd en ik voelde me gezien en gehoord. Ik ben heel blij dat ik dit voor mezelf gedaan heb”.

Eva, student 28 jaar, NEI sessies en beeldende therapie:
“Ik ben bij Barbera terecht gekomen op aanraden van iemand anders. Barbera is gedreven, warm, integer, kan goed luisteren en is in staat je op je gemak te laten voelen vanaf het eerste moment. Ik had het gevoel dat zij mij begreep en ik heb hele fijne sessies bij haar gehad. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ik heb waardevolle tips gekregen om mee verder te gaan. Ik ben blij haar gevonden te hebben.

Stephan, manager, 47 jaar, NEI sessie:
“Barbera heeft een brede kennis, en kan goed luisteren. Ik vond het vooral bijzonder dat tijdens het kennismakingsgesprek zij precies wist waar mijn knelpunten lagen, ze sloeg de spijker op de kop. Ik heb een bijzondere tijd bij haar gehad.”

Linda, coach, 50 jaar, familiesopstelling:
“De familie-opstelling bij Barbara heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Vooral in relaties merkte ik een patroon op waar ik maar niet uitkwam. De compassievolle benadering gecombineerd met concrete vertaling van wat er zichtbaar werd in de opstelling maakte dat ik met andere ogen kon kijken naar mijn ouders. Ik kon hierdoor meer hun liefde ontvangen wat maakte dat ik veel besefte wie ik zelf ben. Ik sta nu veel duidelijker op mijn eigen plek en hierdoor kon ik ook meer liefde van anderen ontvangen zonder mezelf er helemaal in te verliezen.
Ik raad je zeker een opstelling aan bij Barbara. Door haar achtergrond als beeldend therapeut kon zij een extra verdieping aanbrengen in de symbolieken en metaforen die ik gebruikte. Dit maakt dat Barbara echt uniek is in haar werkveld!”

Manon, theologe, 42 jaar, NEI therapie
“Al zolang ik me kan herinneren was ik bang voor grote uitgestrekte ruimtes. Naar het strand ging ik niet, een open groot plein ging ik uit de weg. Maar ik had geen idee waar dit door kwam. Toen raadde iemand me aan om naar Barbera te gaan en om bij haar dit thema aan te pakken door middel van NEI therapie. Ik wist niet wat het was maar was wel nieuwsgierig: het was heel bijzonder. Wat een mooie manier om blokkades op te heffen! Ik voelde me direct op mijn gemak bij Barbera, ze straalt zoveel warmte uit en ik wist dat het de juiste plek was. Ik kon mezelf zijn en Barbera nam echt de tijd, dat vond ik heel fijn. De NEI sessie heeft me geholpen om te ontdekken waar de blokkades lagen die ervoor zorgden dat ik bang was voor grote ruimtes. Waar dat mee te maken had was zó bijzonder, dat had ik zelf nooit kunnen bedenken. En, het heeft geholpen. Ik heb laatst een lange wandeling van 1,5 uur! over het strand gemaakt en ik had nergens last van. Wow, ik kan het nog steeds niet geloven. Had ik dit maar jaren eerder gedaan 😉 Ik ben heel dankbaar dat ik in aanraking gekomen ben met NEI en dat ik Barbera gevonden heb.

Joke, secretaresse, 53 jaar, beeldende therapie:
"Ik heb eerder andere therapieën gevolgd, maar had niet het gevoel dat het me echt vooruit hielp, ik bleef die knoop in m’n buik voelen. Door beeldende therapie kon ik mijn gevoelens uiten en dat heeft me oprecht zó geholpen. Ik ben heel blij dat ik bij Barbera terecht gekomen ben. Haar liefdevolle en open benadering maakte dat ik me direct op mijn gemak voelde".

Wilma, 38 jaar, beeldende therapie:
"Door beeldende therapie heb ik mezelf kunnen uiten waardoor gevoelens die al heel lang vast zaten, er uit konden. Ik voel me vrijer en opgeruimder. Barbera is een integer en warm mens. Door haar stimulerende en oordeelloze houding voelde ik me veilig om dit proces aan te gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden".

Ulke, werkzaam in de tuinderij en dagbesteding, 42 jaar, beeldende therapie:
“Ik was steeds zo boos en geïrriteerd maar wist niet precies waardoor dat kwam. Door de opdrachten die Barbera mij gaf heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik heb mijn boosheid een plek kunnen geven. Mijn gevoelens mogen er nu zijn en ik heb het gevoel dat ik weer een plek kan innemen in de maatschappij. Barbera heb ik ervaren als een luisterend oor, menselijk, zonder oordeel. Ze maakte het veilig waardoor ik aan de slag kon met mijn blokkades. De therapie bij Barbera heeft me heel veel rust gegeven".

Mirela (42 jaar), over de beeldende therapie van haar dochter Anouk (9 jaar):
"Ik kwam via via bij Barbera terecht voor hulp voor mijn dochter Anouk. Toen zij starten met de therapie was Anouk heel erg boos en verdrietig, ze had net haar vader verloren en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Anouk is geen prater en ik ook niet. Bij beeldende therapie heeft Anouk geleerd haar gedachtes en gevoelens meer te begrijpen en er op een andere manier mee om te gaan dan ze tot dan toe deed. Barbera heeft Anouk geholpen om het verlies van haar vader een plek te geven. Ook heeft ze geleerd om anders om te gaan met relaties en conflict situaties. Anouk is blijer, opener en onze band is sterker geworden. We zijn allebei erg blij met de resultaten die de therapie ons als familie en Anouk in het bijzonder heeft opgeleverd."

Anja, administratief medewerkster, 50 jaar, beeldende therapie.:
"Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik ervoor koos om beeldende therapie te volgen. Maar dat er op papier zoveel los kon komen had ik helemáál niet verwacht. Elke keer stond ik weer te kijken van wat ik maakte. Beeldende therapie heeft me dan ook veel gebracht. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik ging voortdurend over mijn grenzen. Nu niet meer. Ik herken mijn grenzen en respecteer en accepteer deze nu. Ik kan veel beter accepteren dat ik niet alles meer kan. Ik heb Barbera ervaren als een lieve, deskundige vrouw. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en kwam elke keer met plezier naar haar toe. Bedankt Barbera dat jij me hebt kunnen helpen. Ik had veel eerder bij jou willen komen, wat héb ik veel geleerd".

Alysse, energetisch werker, 53 jaar, beeldende therapie:
"De beeldende therapie bij Barbera was voor mij helend, krachtig en verduidelijkend. Ik heb inzicht gekregen in waarom ik bepaalde dingen doe, ik heb geleerd assertiever te zijn en heb inzicht gekregen in mijn gevoelsleven. Barbera, jij bent een noodzakelijk onderdeel van de therapie. Jij bent een "hartemens", jij werkt én bent oprecht vanuit jouw kern. Zonder dat, zonder hoe jij bent als therapeute én als mens, had ik het niet aangedurfd. Blijf wie jij bent, als mens en als therapeut. Beslist nooit veranderen". .


Kaart

Reviews

Kim

03-07-2022 10:25
Ik heb Barbera ervaren al een zeer prettige therapeut. Ik voelde me op me gemak en er hing een ontspannen sfeer. Ook kon ik goed aangeven bij haar waar ik behoefte aan had en dan handelde zij ook naar die behoefte. Waardoor ik me gezien voelde tijdens de therapie. Daarnaast vond ik het heel fijn dat ze duidelijk was en ik het echt het gevoel had dat zij me begreep. Ik ben heel erg blij dat ik bij haar beeldende therapie heb gevolgd. Omdat het me heel erg geholpen heeft om mezelf beter te leren kennen en te snappen.

Eva

03-07-2022 10:22
“Ik ben bij Barbera terecht gekomen op aanraden van iemand anders. Barbera is gedreven, warm, integer, kan goed luisteren en is in staat je op je gemak te laten voelen vanaf het eerste moment. Ik had het gevoel dat zij mij begreep en ik heb hele fijne sessies bij haar gehad. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ik heb waardevolle tips gekregen om mee verder te gaan. Ik ben blij haar gevonden te hebben.

Stephan

03-07-2022 10:22
Barbera heeft een brede kennis, en kan goed luisteren. Ik vond het vooral bijzonder dat tijdens het kennismakingsgesprek zij precies wist waar mijn knelpunten lagen, ze sloeg de spijker op de kop. Ik heb een bijzondere tijd bij haar gehad.”

Linda

03-07-2022 10:21
“De familie-opstelling bij Barbara heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Vooral in relaties merkte ik een patroon op waar ik maar niet uitkwam. De compassievolle benadering gecombineerd met concrete vertaling van wat er zichtbaar werd in de opstelling maakte dat ik met andere ogen kon kijken naar mijn ouders. Ik kon hierdoor meer hun liefde ontvangen wat maakte dat ik veel besefte wie ik zelf ben. Ik sta nu veel duidelijker op mijn eigen plek en hierdoor kon ik ook meer liefde van anderen ontvangen zonder mezelf er helemaal in te verliezen.
Ik raad je zeker een opstelling aan bij Barbara. Door haar achtergrond als beeldend therapeut kon zij een extra verdieping aanbrengen in de symbolieken en metaforen die ik gebruikte. Dit maakt dat Barbara echt uniek is in haar werkveld!”

Melissa

02-07-2022 15:59
“Al heel lang heb ik last van dat ik mezelf wegcijfer, pleasend gedrag vertoon en mezelf niet op de eerste plaats zet. Ik zeg ja voor ik er erg in heb. Ik heb best wat therapieën hiervoor gehad, om weerbaarder te worden en beter voor mezelf op te komen. Dat heeft wel enigszins geholpen maar toch bleef ik last houden van mezelf wegcijferen. En ik beef me zo alleen hierin voelen. Toen kwam ik via via bij Barbera terecht voor een familieopstelling. Een wereld ging voor me open. Wat heeft me dit veel opgeleverd. Ik heb inzicht gekregen en heb hierdoor echt dingen losgelaten. Barbera is en warm, integer en zeer kundig persoon die weet wat ze doet en ook goed kan uitleggen wat ze doet. Ze nam uitgebreid de tijd en ik voelde me gezien en gehoord. Ik ben heel blij dat ik dit voor mezelf gedaan heb”.
Melissa, 36 jaar, Familieopstelling

Manon

02-07-2022 15:58
“Al zolang ik me kan herinneren was ik bang voor grote uitgestrekte ruimtes. Naar het strand ging ik niet, een open groot plein mijde ik. Maar ik had geen idee waar dit door kwam. Toen raadde iemand me aan om naar Barbera te gaan en om bij haar dit thema aan te pakken door middel van NEI therapie. Ik wist niet wat het was maar was wel nieuwsgierig. Het was heel bijzonder. Wat een mooie manier om blokkades op te heffen! Ik voelde me direct op mijn gemak bij Barbera, ze straalt zoveel warmte uit en ik wist dat het de juiste plek was. Ik kon mezelf zijn en Barbera nam echt de tijd, dat vond ik heel fijn. De NEI sessie heeft me geholpen om te ontdekken waar de blokkades lagen die ervoor zorgden dat ik bang was voor grote ruimtes. Waar dat mee te maken had was zó bijzonder, dat had ik zelf nooit kunnen bedenken. En, het heeft geholpen. Ik heb laatst een lange wandeling van 1,5 uur! over het strand gemaakt en ik had nergens last van. Wow, ik kan het nog steeds niet geloven. Had ik dit maar jaren eerder gedaan

Ria

02-07-2022 15:57
Al vele jaren (40 jaar) heb ik last van claustrofobie, dat houdt in dat ik niet achter in een auto durf te zitten met maar twee deuren of deuren met een kinderslot. Ook liften zijn taboe net als in een vliegtuig stappen, als deze nog aan de grond staat. Wanneer we eenmaal vliegen geen probleem, maar de nauwe gangpaden en stoelen en als iedereen langs je loopt, verschrikkelijk, het zweet breekt me dan uit.
Ik ben hiervoor bij Barbera terecht gekomen. En het is ongelofelijk maar met één NEI sessie bij Barbera ben ik nu van deze claustrofobie af!!!
Ik ben twee weken geleden in het vliegtuig gestapt naar IJsland: nergens last van gehad. Ook toen ik in een auto stapte waar het kinderslot er automatisch op ging, geen angst. Het is verbazingwekkend en ik snap eigenlijk niet hoe het kan. Maar het is zo! Barbera heeft mij op een zeer professionele wijze geholpen. Ze straalde rust uit en zorgde dat ik me op mijn gemak voelde. Ik voelde me gehoord en serieus genomen. Ik kan iedereen een NEI sessie bij Barbera aanraden.
Ria, 54 jaar NEI therapie

Lisette

11-01-2022 11:43
Toen ik aan beeldende therapie begon had ik geen idee wat ik kon verwachten. Het is bijzonder om te merken dat door creatief bezig te zijn je verwerkingsproces versnelt en je daardoor lekkerdere in je vel gaat voelen.
Barbera is een heel fijne therapeut en stelt je erg op je gemak. Zij heeft mij veel handvatten gegeven die ik kan toepassen zodra het nodig is. Zij laat je inzien wat belangrijk voor je is en dat niets té gek of vreemd is. Ik zal deze therapie aanraden, zeker als je een doener bent en je uiteindelijk met heel veel toffe (zelf)gemaakte creatieve werkstukken thuis wilt komen!'

Erna

11-01-2022 11:42
Ik ben heel blij dat ik bij Barbera terecht gekomen ben. De therapie heeft mij veel gebracht.
Door te verbeelden wat ik voel kwam ik steeds een laag dieper. Barbera schepte een veilige plek om die zoektocht in mijzelf aan te gaan. Ze heeft een accepterende en steunende houding en weet perfect de vinger op de zere plek te leggen. Heel bijzonder hoe ze steeds opnieuw precies dat eruit haalt waar het bij mij over ging, Daardoor kreeg ik inzicht over mijzelf, en handvatten hoe ik anders met de dingen om kon gaan. Ik heb veel over mijzelf geleerd en ben jou Barbera daar erg dankbaar voor. Ik kan deze vorm van therapie en vooral Barbera absoluut aanbevelen.

Inge van Vliet

11-01-2022 11:35
Na een aantal sessies bij Barbera weet ik dat de taal der verbeelding wèrkt!
De intake vooraf was prettig en wederzijds spontaan. Ik kon mezelf zijn en Barbera was 't ook: authentiek. Dat gaf direct vertrouwen in haar als persoon.

Ik heb haar ervaren als zeer deskundig. Dat zij de mogelijkheid bood, indien nodig, haar buiten de geplande afspraken om te benaderen, vond ik bijzonder. Ik zou dat in principe niet snel doen, maar de uitnodiging was er.

Barbera is integer en adequaat. Voelde prima aan wat voor mij wel, of juist níet, van belang was om 'bij stil te staan'. Door bepaalde zaken (leerpunten)/situaties uit te beelden worden ze concreet en echt. Het uitbeelden met materiaal en kleuren (klei, stof, krijt, verf) maakte dat ik goed kon focussen. Beter dan met woorden alleen.

Wat aan de orde kwam in de sessies bij Barbera, had direct een leerzaam effect in mijn dagelijks leven. Omdat het zo verduidelijkt was, kon ik het bewust en op een natuurlijke manier toepassen in het dagelijks contact met mensen om me heen (het ging na een sessie 'als vanzelf', organisch). Kon ook meer 'iets laten zijn', zonder de behoefte te hebben dingen uit te leggen of te verklaren.

Ik kreeg een belangrijk inzicht (over 'positie') waardoor ik nu, vaker dan voorheen, kalm, dicht bij mezelf, kan blijven. Door de sessies bij Barbera kreeg ik de juiste handvatten daartoe.

Conclusie:
Barbera biedt een veilige basis om dingen helder te krijgen. Daardoor wordt veel ook echt concreet en gaat de vertaalslag naar het dagelijkse leven bijna als vanzelf.

Pràchtig!De taal der verbeelding werkt inzichtgevend."

Hugo

11-01-2022 11:29
Barbera is een bron van inspiratie. Jezelf ontdekken, grenzen aangeven, positieve energie, kijken naar situaties -oorzaak en gevolg, jezelf kunnen zijn en wat voor jou belangrijk is in het leven. Wat heb je nodig om gelukkig te zijn en hoe kun je met eenzaamheid omgaan. Barbera geeft een verhelderende kijk op situaties, waar je soms zelf de woorden niet voor kunt vinden. Door de sessies met Barbera heb ik door middel van mijn eigen creativiteit mijn vastgelopen situaties in beeld kunnen brengen. Alles mag er zijn! Zonder waardeoordeel en met een open houding gaat Barbera met je aan de slag. Door haar brede kennis op dit vakgebied haalt ze soms letterlijk alles uit de kast om je verder te kunnen helpen. Barbera is een fijn, plezierig en ruimdenkend mens om samen op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt. Je mag zijn wie je bent!"

Wilma S.

21-06-2019 09:55
Door beeldende therapie heb ik mezelf kunnen uiten waardoor gevoelens die al heel lang vast zaten, er uit konden. Ik voel me vrijer en opgeruimder. Barbera is een integer en warm mens. Door haar stimulerende en oordeelloze houding voelde ik me veilig om dit proces aan te gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden".

A. vder L.

21-06-2019 09:46
De beeldende therapie bij Barbera was voor mij helend, krachtig en verduidelijkend. Ik heb inzicht gekregen in waarom ik bepaalde dingen doe, ik heb geleerd assertiever te zijn en heb inzicht gekregen in mijn gevoelsleven. Barbera, jij bent een noodzakelijk onderdeel van de therapie. Jij bent een "hartemens", jij werkt én bent oprecht vanuit jouw kern. Zonder dat, zonder hoe jij bent als therapeute én als mens, had ik het niet aangedurfd. Blijf wie jij bent, als mens en als therapeut. Beslist nooit veranderen.

Joke B.

21-06-2019 09:41
Ik heb eerder andere therapieën gevolgd, maar had niet het gevoel dat het me echt vooruit hielp, ik bleef die knoop in m’n buik voelen. Door beeldende therapie kon ik mijn gevoelens uiten en dat heeft me oprecht zó geholpen. Ik ben heel blij dat ik bij Barbera terecht gekomen ben. Haar liefdevolle en open benadering maakte dat ik me direct op mijn gemak voelde". Joke, 53 jaar

Anja Coenen

21-06-2019 09:39
"Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik ervoor koos om beeldende therapie te volgen. Maar dat er op papier zoveel los kon komen had ik helemáál niet verwacht. Elke keer stond ik weer te kijken van wat ik maakte. Beeldende therapie heeft me dan ook veel gebracht. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik ging voortdurend over mijn grenzen. Nu niet meer. Ik herken mijn grenzen en respecteer en accepteer deze nu. Ik kan veel beter accepteren dat ik niet alles meer kan. Ik heb Barbera ervaren als een lieve, deskundige vrouw. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en kwam elke keer met plezier naar haar toe. Bedankt Barbera dat jij me hebt kunnen helpen. Ik had veel eerder bij jou willen komen, wat héb ik veel geleerd". Anja Coenen.

Ulke C.

21-06-2019 09:37
Ik was steeds zo boos en geïrriteerd maar wist niet precies waardoor dat kwam. Door de opdrachten die Barbera mij gaf heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik heb mijn boosheid een plek kunnen geven. Mijn gevoelens mogen er nu zijn en ik heb het gevoel dat ik weer een plek kan innemen in de maatschappij. Barbera heb ik ervaren als een luisterend oor, menselijk, zonder oordeel. Ze maakte het veilig waardoor ik aan de slag kon met mijn blokkades. De therapie bij Barbera heeft me heel veel rust gegeven”.

Schrijf een review 

Website

www.byldkreft.nl