It’s Just Therapy
ACT therapeut en beeldend therapeut - Amersfoort - Barbera de Jong
  • Barbera de Jong

  • (5)
  • Amersfoort
  • ACT therapeut en beeldend therapeut
  • € 80,00 per 60 minuten

Stuur Barbera de Jong een bericht

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Barbera de Jong. Ik ben Beeldend therapeut en ACT therapeut. In mijn manier van werken maak ik gebruik van beeldende therapie, ACT en Mindfulness. Ik geef therapie aan jongeren en volwassenen in Amersfoort, Utrecht en omstreken. Ik ben gespecialiseerd in problemen als gevolg van trauma en verlies. Je kunt bij mij terecht met o.a. emotieregulatie problemen, faalangst, blokkades, laag zelfbeeld, problemen in het herkennen en aangeven van grenzen en voor rouwverwerking.

Iedereen herkend wel het gevoel van “verdwaald” zijn. Soms ben je éven verdwaald, soms echt goed verdwaald en soms ben je totaal de weg kwijt zijn. Dat kan verwarrend en eenzaam aanvoelen. In het verdwaald zijn is het fijn als er mensen zijn die je de weg weer kunnen wijzen. Totdat je de omgeving weer herkend en je zelf weer verder kunt gaan op je pad naar "huis".

Als je op dit moment het gevoel hebt dat je maar wat ronddobbert, je niet goed weet welke kant je op wilt in je leven, dan kan ik je helpen.

Wat is beeldende therapie?
Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Het werkt vanuit het doén. De nadruk ligt minder op praten zoals bijvoorbeeld bij een psycholoog. Door het maken van creatieve werkstukken met verschillende materialen ga je aan de slag met waar je last van hebt. Je ervaart op dat moment wat er gebeurd met je gevoel, je gedachten en je handelen. En werk je aan het herkennen en het doorbreken van jouw patronen.

Beeldende therapie heelt vaak op dieper niveau. Met alleen praten blijf je snel in het denken steken. Met beeldende therapie lukt het beter om bij de kern te komen omdat je door fysiek bezig te zijn direct contact maakt met je gevoel. De ervaring en het maken van een werkstuk helpen met verwerken, structureren en verhelderen van wat je tegenkomt in het creatief proces.

Voor wie
Ik geef beeldende therapie aan jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen. Omdat er weinig woorden nodig zijn, is beeldende therapie heel geschikt als je moeite hebt om over jezelf of over je problemen te praten of als praten niet voldoende werkt. Maar ook helpt het mensen die juist heel goed zijn in praten en daardoor de neiging hebben om gevoelens en emoties weg te redeneren.

Mijn missie
Mijn missie is om jou te helpen met het terugvinden van de weg naar huis. Door samen met jou te "kijken" naar waar jouw blokkades liggen, deze aan te gaan en vervolgens te ontdekken wat daar achter ligt aan ruimte, ontstaat er (weer) contact met jezelf. Ik help je graag om inzicht te krijgen in dat wat je niét kunt veranderen, je bewust te maken van wat je wél kunt veranderen en je te helpen te ontdekken welke waarden belangrijk voor je zijn. Dit kan alleen vanuit verbinding én met aandacht voor wie jij bent en wat bij jou past. Ik geloof niet in eindeloze therapieën, wel in kortdurende trajecten.

De kracht zit in ieder van ons, daar ben ik van overtuigd. Soms is het door omstandigheden lastig om daar ten volste contact mee te maken. En kun je het gevoel hebben dat je verdwaald bent. Ik loop graag een tijdje met je mee om je te helpen jouw weg weer te vinden. Op een praktische manier, met twee benen op de grond.Therapieën

ACT Therapie en beeldende therapie, ACT Therapie, ACT Therapie en beeldende therapie, ACT Therapie en Creatieve Therapie, Coaching, Creatieve therapie.

Onderwerpen

Angst- sociale angst, Belemmerende overtuigingen, Blokkade, Boosheid, Chronische vermoeidheid, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Faalangst, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, Laag zelfbeeld, Onveilige hechting, Onverwerkte emoties, Persoonlijke ontwikkeling, Psychische klachten, PTSS, Rouwverwerking, Rug- en nekklachten, Spanningen, Stemmingswisselingen, Traumaverwerking, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

In mijn manier van werken maak ik naast Beeldende therapie gebruik van ACT en Mindfulness. Per persoon vul ik dit anders in, ik kijk en voel wat jij nodig hebt. Jij weet zelf alle antwoorden al op jouw vragen. Maar het kan zijn dat je de antwoorden niet goed meer kunt horen, omdat je dingen meegemaakt hebt waardoor je van je eigen kern bent afgeraakt.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we wat je problemen zijn en hoe ik iets voor je zou kunnen betekenen. We maken afspraken over jouw doelen en over een geschatte duur van de behandeling. Een sessie duurt 60 minuten. Na zes sessies evalueren we hoe het gaat.. En kijken we wat er nog nodig is.

Beroepsverenigingen

* NVBT (Nederlandse Vereniging van Beeldende Therapie)
* FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)
* Register Vaktherapie

Opleiding/cursussen

* HBO Creatieve Therapie aan "de Hogeschool van Utrecht" (HU) (beeldende therapie);
* ACT (Acceptance Commitment Therapy) bij "See True Opleidingen";
* Diverse bijscholingen op het gebied van Trauma sensitief werken en Traumabehandeling (PTSS) bij "Medilex" en "Trauma Company";
* Training "Een taal erbij", gericht op systemisch werken, tafelopstellingen bij "De Kontekest";
* Opleiding tot gespreksleider voor Moreel Beraad bij "Dimence Groep";
* Training train de trainer “In veilige handen” van Movisie (gericht op herkennen van overschrijdend (seksueel) gedrag in (vrijwilligers) organisaties);
* BHV

Testimonials

"Ik heb eerder andere therapieën gevolgd, maar had niet het gevoel dat het me echt vooruit hielp, ik bleef die knoop in m’n buik voelen. Door beeldende therapie kon ik mijn gevoelens uiten en dat heeft me oprecht zó geholpen. Ik ben heel blij dat ik bij Barbera terecht gekomen ben. Haar liefdevolle en open benadering maakte dat ik me direct op mijn gemak voelde". Joke, 53 jaar

"Door beeldende therapie heb ik mezelf kunnen uiten waardoor gevoelens die al heel lang vast zaten, er uit konden. Ik voel me vrijer en opgeruimder. Barbera is een integer en warm mens. Door haar stimulerende en oordeelloze houding voelde ik me veilig om dit proces aan te gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden". Wilma, 38 jaar.

“Ik was steeds zo boos en geïrriteerd maar wist niet precies waardoor dat kwam. Door de opdrachten die Barbera mij gaf heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik heb mijn boosheid een plek kunnen geven. Mijn gevoelens mogen er nu zijn en ik heb het gevoel dat ik weer een plek kan innemen in de maatschappij. Barbera heb ik ervaren als een luisterend oor, menselijk, zonder oordeel. Ze maakte het veilig waardoor ik aan de slag kon met mijn blokkades. De therapie bij Barbera heeft me heel veel rust gegeven". Ulke, 42 jaar

"Ik kwam via via bij Barbera terecht voor hulp voor mijn dochter Anouk. Toen zij starten met de therapie was Anouk heel erg boos en verdrietig, ze had net haar vader verloren en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Anouk is geen prater en ik ook niet. Bij beeldende therapie heeft Anouk geleerd haar gedachtes en gevoelens meer te begrijpen en er op een andere manier mee om te gaan dan ze tot dan toe deed. Barbera heeft Anouk geholpen om het verlies van haar vader een plek te geven. Ook heeft ze geleerd om anders om te gaan met relaties en conflict situaties. Anouk is blijer, opener en onze band is sterker geworden. We zijn allebei erg blij met de resultaten die de therapie ons als familie en Anouk in het bijzonder heeft opgeleverd." Mirela (42 jaar), over de therapie van haar dochter Anouk (9 jaar)

"Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik ervoor koos om beeldende therapie te volgen. Maar dat er op papier zoveel los kon komen had ik helemáál niet verwacht. Elke keer stond ik weer te kijken van wat ik maakte. Beeldende therapie heeft me dan ook veel gebracht. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik ging voortdurend over mijn grenzen. Nu niet meer. Ik herken mijn grenzen en respecteer en accepteer deze nu. Ik kan veel beter accepteren dat ik niet alles meer kan. Ik heb Barbera ervaren als een lieve, deskundige vrouw. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en kwam elke keer met plezier naar haar toe. Bedankt Barbera dat jij me hebt kunnen helpen. Ik had veel eerder bij jou willen komen, wat héb ik veel geleerd". Anja, 50 jaar.

"De beeldende therapie bij Barbera was voor mij helend, krachtig en verduidelijkend. Ik heb inzicht gekregen in waarom ik bepaalde dingen doe, ik heb geleerd assertiever te zijn en heb inzicht gekregen in mijn gevoelsleven. Barbera, jij bent een noodzakelijk onderdeel van de therapie. Jij bent een "hartemens", jij werkt én bent oprecht vanuit jouw kern. Zonder dat, zonder hoe jij bent als therapeute én als mens, had ik het niet aangedurfd. Blijf wie jij bent, als mens en als therapeut. Beslist nooit veranderen". A., 53 jaar.


Kaart

Reviews

Wilma S.

21-06-2019 09:55
Door beeldende therapie heb ik mezelf kunnen uiten waardoor gevoelens die al heel lang vast zaten, er uit konden. Ik voel me vrijer en opgeruimder. Barbera is een integer en warm mens. Door haar stimulerende en oordeelloze houding voelde ik me veilig om dit proces aan te gaan. Ik kan het iedereen van harte aanraden".

A. vder L.

21-06-2019 09:46
De beeldende therapie bij Barbera was voor mij helend, krachtig en verduidelijkend. Ik heb inzicht gekregen in waarom ik bepaalde dingen doe, ik heb geleerd assertiever te zijn en heb inzicht gekregen in mijn gevoelsleven. Barbera, jij bent een noodzakelijk onderdeel van de therapie. Jij bent een "hartemens", jij werkt én bent oprecht vanuit jouw kern. Zonder dat, zonder hoe jij bent als therapeute én als mens, had ik het niet aangedurfd. Blijf wie jij bent, als mens en als therapeut. Beslist nooit veranderen.

Joke B.

21-06-2019 09:41
Ik heb eerder andere therapieën gevolgd, maar had niet het gevoel dat het me echt vooruit hielp, ik bleef die knoop in m’n buik voelen. Door beeldende therapie kon ik mijn gevoelens uiten en dat heeft me oprecht zó geholpen. Ik ben heel blij dat ik bij Barbera terecht gekomen ben. Haar liefdevolle en open benadering maakte dat ik me direct op mijn gemak voelde". Joke, 53 jaar

Anja Coenen

21-06-2019 09:39
"Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik ervoor koos om beeldende therapie te volgen. Maar dat er op papier zoveel los kon komen had ik helemáál niet verwacht. Elke keer stond ik weer te kijken van wat ik maakte. Beeldende therapie heeft me dan ook veel gebracht. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik ging voortdurend over mijn grenzen. Nu niet meer. Ik herken mijn grenzen en respecteer en accepteer deze nu. Ik kan veel beter accepteren dat ik niet alles meer kan. Ik heb Barbera ervaren als een lieve, deskundige vrouw. Ik voelde me op mijn gemak bij haar en kwam elke keer met plezier naar haar toe. Bedankt Barbera dat jij me hebt kunnen helpen. Ik had veel eerder bij jou willen komen, wat héb ik veel geleerd". Anja Coenen.

Ulke C.

21-06-2019 09:37
Ik was steeds zo boos en geïrriteerd maar wist niet precies waardoor dat kwam. Door de opdrachten die Barbera mij gaf heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik heb mijn boosheid een plek kunnen geven. Mijn gevoelens mogen er nu zijn en ik heb het gevoel dat ik weer een plek kan innemen in de maatschappij. Barbera heb ik ervaren als een luisterend oor, menselijk, zonder oordeel. Ze maakte het veilig waardoor ik aan de slag kon met mijn blokkades. De therapie bij Barbera heeft me heel veel rust gegeven”.

Schrijf een review 

Website

www.byldkreft.nl