It’s Just Therapy
Lifecoach - Amsterdam - Anuroopa Kataria
  • Anuroopa Kataria

  • (3)
  • Amsterdam
  • Lifecoach
  • € 65,00 per 1 uur

Stuur Anuroopa Kataria een bericht

Delen:

Over / Bio

Lifecoaching Amsterdam - Lifecoach

Hoe fijn is het om nou eindelijk af te komen van dat onrustige gevoel dat je maar blijft achtervolgen en je nou écht fijn te voelen over jezelf, je leven en de keuzes die jij maakt. Want waarom doe je nou zoals je doet terwijl je dat eigenlijk niet wilt?

In een gratis oriëntatiegesprek beantwoorden wij samen deze vraag en maken we concreet hoe jij op jou manier, in minder dan 2 maanden tijd, nou echt bereikt wat je echt wilt.


Iedereen heeft wel wat...

De één vindt het moeilijk om te solliciteren, de ander durft geen ‘nee’ tegen vrienden te zeggen. Daarnaast is stress, verdrietig zijn of je onzeker voelen voor niemand prettig. Gelukkig kunnen we dingen die we lastig vinden vaak zelf oplossen. Soms met hulp van de mensen om ons heen. Maar er zijn momenten dat je er toch even niet uitkomt, dat je echt even vastzit. De stap om dan in ‘Therapie’ met hoofdletter ‘T’ te gaan lijkt een onmogelijke, want je bent misschien geneigd te denken ‘ik ben toch niet gek?’

Mijn praktijk noem ik Not Your Therapist omdat je bij mij niet pratend op de bank belandt waarbij dagen in weken veranderen en maanden in jaren, maar waar ik zal je begeleiden in een veilige omgeving in kortdurende trajecten van 1 tot 2 maanden. Om je te helpen van de situatie waar je nu in zit naar de situatie waarin het beste in jou naar boven wordt gebracht. De trajecten zijn uniek, speciaal op maat gemaakt voor jouw specifieke situatie, jouw wensen en jouw doelen.


Hi! ik ben Anuroopa,

Een nieuwsgierige, doelgerichte Amsterdammer van 27 met een groot empathisch vermogen en een voorliefde voor mensen en hun verhalen. Voor mij is er, net als voor de meesten, niks belangrijkers dan dat ik me aan het einde van de dag prettig voel over mezelf, m’n leven en de keuzes die ik maak. Maar ja, dat is voor iedereen soms wel eens makkelijker gezegd dan gedaan.

Zo heb ik me een aantal jaar onzeker gevoelt in het bedrijfsleven en liep ik continue rond met stress omdat ik het werk niet uitdagend genoeg vond en het mij geen voldoening. Maar toch bleef ik keuzes maken om maar door te groeien omdat ik mezelf ervan had overtuigd dat ‘dit nou eenmaal was wat ik gestudeerd had, dus dit ook mijn toekomst moest zijn’.

Toen het mijn lichaam teveel werd, werd ik gedwongen om eens goed te kijken naar wat ik echt wilde, wie ik wilde zijn en waar ik echt gelukkig van wordt.

Durven te luisteren naar mijn gevoel, mezelf echt in de spiegel aankijken en links gaan terwijl iedereen (dacht ik) rechts gaat, resulteerde in een grote carrier switch als Coach in mijn praktijk ‘Not Your Therapist’. Want we hoeven het niet altijd allemaal alleen te kunnen.

Therapieën

Lifecoaching, Burn-out coaching, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Counseling, Holistische therapie, Lifecoaching, Millenial Coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Angst- paniekaanvallen, Assertviteitsklachten, Balans, Bindingsangst, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Eenzaamheid, Emotioneel, Faalangst, Gedachten, In hoofd zitten, Inzicht, Jaloezie, Keuzestress, Loslaten, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Perfectionisme, Piekeren, Schaamte, Schuldgevoel, Spanningen, Veel denken, Verdriet, Verlegenheid, Vluchtgedrag, Voelen, Woede, Zelfbeeld, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Mentale coaching, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Gratis oriëntatiegesprek
Wij gaan in een gratis oriëntatiegesprek kijken wat er allemaal speelt in je leven. Waar je tegenaan loopt en wat je graag ander ziet. We maken het doel helder, zetten het stappenplan uit en bepalen hoe ik jou het beste kan begeleiden. Hoe ver of dichtbij jouw huidige leven ligt van jouw doel bepaalt hoeveel sessies je kan gebruiken. Dat stellen we in dit gesprek ook vast.

Meer dan symptoombestrijding
De trajecten zijn gericht op het opsporen en wegnemen van de oorzaak van de symptomen. Dit kunnen hele verschillende oorzaken zijn zoals belemmerende overtuigingen, fysieke problemen, relatieproblemen, conflicten met ouders. Symptoombestrijding kan op korte termijn heel effectief zijn. Maar helaas is het vaak zo dat de problemen na een tijdje weer terug komen, misschien op een andere manier. De oorzaak snel op te sporen en aan te pakken is de effectiefste manier om je doelen te bereiken en te behouden!

Meer dan een standaard traject
Met jouw gestelde doel voor ogen gaan we dieper in op de dingen die jou tegenhouden. We onderzoeken jouw gevoelens, gedachtes, gedrag en wat voor invloed dit alles op jou omgeving heeft in specifieke situaties. Zo wordt jouw traject uniek, op maat gemaakt speciaal voor jou.

Meer dan alleen een eindresultaat
De trajecten bestaan uit meer dan alleen praten. Al in de sessies ga je aan de slag met het aanpakken van de belemmeringen. De vaste mentale patronen, die ervoor zorgen dat wij veel al automatisch denken en doen, worden even onderbroken door middel van visualisatie en imaginaties. Hierdoor ontstaat er ruimte bij jou om tot nieuwe manieren van handelen te komen en alternatieve oplossingen te bedenken hoe jij, anders dan voorheen, nu wél je doelen bereikt. Deze manier van ervaringsgericht werken levert directe verandering op. Dus in een sessies zelf en tussen de sessies door ervaar je de verandering al.

Evaluatie
Aan het begin en einde van elke sessie maken we de balans op van waar je staat, wat je al hebt bereikt en wat je nog wilt doen. Aan het einde van het traject voel jij je zoals je wilt, gedraag je je zoals je wilt, denk jij zoals jij wilt en voel je je prettig over jezelf, je leven en de keuzes die jij maakt.

Opleiding/cursussen

Integratieve Counselor i.o aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Coach Practitioner aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
Msc Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam
Bcs Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam
Cambridge Advanced Certificate aan Cambridge

Testimonials

Anuroopa heeft mij geholpen uit mijn sleur te komen en weer plezier te hebben in de dingen die ik doe. Ze kon heel goed de kern uit mijn verhaal halen en verbanden leggen waardoor mijn probleem steeds inzichtelijker werd en de oplossing steeds duidelijker. (R.A. 28 jaar)

Alles wat ik zei was oké. Anuroopa had een open houding en door haar nuchterheid en humor voelde ik me op mijn gemak. Ik heb geleerd mezelf te accepteren zoals ik ben. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk de carrière switch heb gemaakt waar ik eerst zo bang voor was (L.M 32 jaar)

Ik voelde de druk om voor het begin van het nieuwe schooljaar een opleiding te vinden die bij mij past. Ik zat helemaal in de stress en had geen overzicht. Door een concreet stappenplan, huiswerkopdrachten en oefeningen die we in de sessies deden had ik binnen een paar weken helder waar ik voor wilde gaan (S.K 20 jaar)

Kaart

Reviews

Sabrina

30-10-2018 18:47
Anuroopa had zo een fijne open houding waardoor ik me gelijk om me gemak voelde. Door haar manier van samenvatten kreeg ik snel nieuwe inzichten. De oefeningen die we deden om mijn patronen te doorbreken begeleiden zijn op zo een fijne manier. Ze hield rekening met mijn tempo en alles wat ik deed en zo was okee. Ik keek er elke keer naar uit om weer bij haar langs te gaan.

Het traject heeft mij veel inzichten en heel veel rust opgeleverd. Ik gun mezelf nu tijd om te kiezen wat ik echt leuk vindt.

Yanna Borst

30-10-2018 18:46
Ik was eerst een beetje sceptisch om met iemand te gaan praten. Ik wist niet zo goed wat 'praten' zou veranderen in mijn leven. Anuroopa heeft mij laten ervaren hoe fijn het is om de tijd voor jezelf te nemen, te reflecteren op je leven en de dingen die ik zo lang aan het vermijden was eindelijk een keer aan te pakken! Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan.

Sarah Kat

30-10-2018 18:46
Dankjewel Anuroopa! Wat een fijn traject heb ik gehad. De visualisatie en imaginatie technieken hebben mij zo verrast. Ik had geen idee dat ik dingen van binnen kon aanpakken zodat ik mij daarbuiten zoveel prettiger voelde. Zonder er te lang over te praten! Met de kortdurende trajecten had ik binnen een maand bereikt wat ik wilde. We zijn hard aan de slag gegaan. Daar houd ik van!

Schrijf een review