It’s Just Therapy
Holistisch therapeut - Warnsveld - Anoushka Ebbinge - van Rappard
  • Anoushka Ebbinge - van Rappard

  • (4)
  • Warnsveld
  • Holistisch therapeut
  • € 80,00 per 1,5 uur en mijn consulten worden vergoed.

Stuur Anoushka Ebbinge - van Rappard een bericht

Boek een consult met Anoushka Ebbinge - van Rappard

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Anoushka Ebbinge-van Rappard (1967). Na mijn opleiding HBO-V en ruime werkervaring als verpleegkundige en kraamverzorgende, heb ik vanaf 2006 mijn horizon verbreed in het veld van de complementaire, aanvullende gezondheidszorg.

Met massage therapie als basis, heb ik me verder verdiept in de verschillende lagen van ons Mens-zijn. Mijn gereedschapskist is gevuld met ervaring en kennis in de lichaams-gerichte massage therapie, natuurgeneeskunde, Schüssler celzout mineralen therapie, yoga, meditatie, mindfullness, hormoonbalans, innerlijke familie schilden, Bach bloesem remedies én massage bij kanker.

Als therapeut met een eigen praktijk en in mijn werk als docent en trainer, heb ik mijn inlevingsvermogen en oprechte kijk op mijn medemens kunnen vergroten. In mijn ‘passievolle’ werk én mens-zijn, kan ik op een integere manier cliënten, studenten, werknemers bij hun eigen verantwoordelijk brengen. Ook zie ik het als een uitdaging om het bewustzijn op vele lagen te vergroten. Want dan pas, kan iemand daadwerkelijk
‘een stap verder’ zetten.

Wanneer we kijken naar een ‘vitale’ balans, dan is het zowel op lichamelijk- als op geestelijk niveau noodzakelijk om deze gebieden, allebei, aan te spreken.

Therapieën

Holistische therapie, Bach-bloesemtherapie, Coaching, Creatieve coaching, Energietherapie, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte Therapie, Massage therapie, Schussler celzouten, Spirituele Therapie.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Adhd/Add, Allergie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Balans, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blaasontsteking, Blokkades, Boosheid, Burn out, Chronische vermoeidheid, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Depressie, Donkere kant, driftbuien, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Energetische balans, Energietekort, examenstress, Faalangst, Fybromyalgie, Fysieke klachten, Geheugenproblemen, Gezondheidsproblemen, Gordelroos, Grenzen aangeven, Hartritmestoornissen, Hoofdpijn en migraine, Hormonale problemen, Huidklachten, Hyperventilatie, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Kinderen, Laag zelfbeeld, Leerproblemen, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Loslaten, Menopauze, Midlifecrisis, Nachtmerries, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nervositeit, Onrust, Onveiligheid, overgangsklachten, Overgewicht, Overspannen, Paniekaanvallen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Posttraumatische stress, Rouwverwerking, Rug- en nekklachten, Seksuele problemen, Slaapproblemen, Somberheid, Spanningen, Spijsverteringsklachten, Stemmingswisselingen, Winterdepressie.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Creatief, Fysiek (aanraking), Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Therapie én scholing (leertraject):
In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende tools. We kijken samen wat er nodig is, wat de hulpvraag is én wat er eventueel getransformeerd mag worden. Bij de Consulten van de Schüssler Celzouten gaan we aan de hand van jouw klachten, jouw verhaal en het lezen van je gezicht (gezichtsanalyse) samen kijken welke bouwstoffen jou in je proces kunnen ondersteunen. Celzouten gaan over het leven, het kunnen de 'wegwijzers' op ons levenspad zijn.
Het is ook mogelijk om via skype begeleiding te krijgen in de celzoutmineralen therapie ondersteuning. Wanneer je je eerste consult hebt, is er na 3 weken altijd een belafspraak, deze hoort gewoon bij het eerste consult. Daarna is het fijn om elkaar na een maand weer te zien of spreken en kijken waar je staat en wat een eventuele vervolgstap kan zijn.
Het komt ook voor dat ik combi consulten maak, waarbij ik én lichamelijk werk doe, bijv. een lichaamsgerichte massage van bijv. een gespannen rug of schouders of een voetreflex behandeling. Daarnaast kan ik dan de celozuten of de Bach bloesems als ondersteuning ook inzetten.
Al met al is geen een consult/behandeling hetzelfde. Ik vaar mee op jouw stroom, waar jij op dat moment zit. Het is een levensreis en het is fijn dat je je laat begeleiden. Wij hoeven niet alles te weten, te snappen én eigenlijk hebben we allemaal ons proces en daarin een blinde vlek. Reflecteren is een ontzettend belangrijk thema. Zonder reflectie kan je niet groeien.... Ik ontmoet je graag op jouw levensreis .
Mijn praktijk is gevestigd in een heel fijn gezondheidscentrum, 't Heelhuus (www.heelhuus.nl) in het oosten van het land. Welkom!
Naast het houden van een praktijk, ben ik ook docent en geef ik les in verschillende velden van de complementaire zorg. Zoals bach bloesems, massage en schüssler Celzouten. Als je meer info wilt, neem, vrijblijvend contact op, ik vertel je er graag over. www.praktijkdecirkelrond.nl

Beroepsverenigingen

BATC

Opleiding/cursussen

1979-1984: Havo, “ het Nieuwe Lyceum “, Hilversum.
1984-1986: High School en International Baccalaureat, “Chapel American School “, Sao Paulo, Brazilie.
1987-1991: HBO-V, “Hogeschool Holland “, Diemen.
1999-2000: Beroepsonderwijs Verzorgende niveau 3
“ROC Aventus “, Zutphen. (Kraam differentiatie)
2001-2003: Opleiding Spirituele Therapie “Leonardushoeve “, Belfeld.
2005-2006: Opleiding Ayurvedische Massage, Ellecom
2008-2009: Bach Bloesem Remedie Therapeut, TS Products Nederland (geregistreerd)
2009-2011: Docenten opleiding Spirituele Therapie, “Leonardushoeve”, Belfeld.
2011: Opleiding nivo 1 en 2 in de wereld van de “Celzouten” volgens Dr. Schussler.
2012: Nivo 3 “Celzouten” volgens Dr. Schüssler.
2013-heden: diverse intervisie/opleidingsdagen in de Celzouten
2013-2014: diverse trainingen in de Zuid-Afrikaanse Vunkuwa Massage
2014: Nivo 4 “Celzouten” Beroeps-therapeuten opleiding
2014: Massage bij Kanker (landelijk Netwerk Massage bij Kanker)
2016: Basisopleiding Innerlijke familie volgens het model van de Schilden. (Arienne Klein)
Verdieping van Het Schildenmodel: Innerlijke Familie
2018: Orthomoleculair Hormoonspecialist
2018: verdiepingstraining in de "warrior" van de innerlijke familie
2019: Orthomoleculair Darm Specialist

Kaart

Reviews

Esther

27-06-2019 20:52
“Celzouten en de groeigroep hebben mij teruggebracht bij mijzelf. Inzicht en daarmee overzicht gegeven over hoe mijn leven in elkaar steekt, ons gezin, familie & mijn levenspad.
Hoeveel er van mezelf en ons als gezin wordt gevraagd in dit leven en de veel meer liefdevolle manier waarop ik naar mezelf ben gaan kijken.
Praktisch gezien is mijn energielevel weer op peil, zit ik goed in mijn vel, ben opener en kan ik beter bij mezelf blijven. Ik ben na het verdiepingstraject celzouten vol vertrouwen om tekorten te signaleren en aan te vullen bij mezelf en anderen. Inmiddels ben ik er van overtuigd geraakt dat het aanvullen van je tekorten gewoon hoort bij het leven, immers je verbruikt & ontwikkelt continu. Celzouten / mineralen zijn een vast onderdeel van mijn leven / praktijk is geworden, die mijns inziens heel mooi aansluiten op de (gezondheids) vragen van deze tijd.

Als docente heb ik je ervaren als inspirerend, liefdevol en open.
Het delen van jouw enorme celzouten kennis/passie gecombineerd met een gedegen balans in theorie en praktijk, zoals het oefenen en ervaringen uitwisselen met mededeelnemers, heeft geresulteerd in deze prachtige leergang/verdiepingstraject celzouten.
Heb de afgelopen 9 maanden als zeer verrijkend ervaren & kan dit traject van harte aanbevelen aan iedereen die interesse heeft in celzouten en persoonlijke ontwikkeling”.

Anita v/d M.

27-06-2019 19:25
Vandaag voor het eerst kennis gemaakt met massage bij kanker.
Vond het super spannend, maar dat was zo weg. Alles in rust, harmonie en omringd door mijn kleur paars, nam Anoushka mij "in handen"...Veel meer mensen zouden kennis moeten mogen maken met deze vorm van massage. Een oprecht kadootje voor jezelf. Ik kom zeker nog een keer! Dankjewel.......
27 februari 2017

Sandra B.

27-06-2019 19:22
“De kennismaking met celzouten ervaar ik zelf ook wel een beetje als een geboorteproces, een proces van neergroeien. Het geeft mij een bewustwording van iets wat ergens onbewust al in me was. Het als het ware een beetje thuiskomen. Verbonden zijn, verbinding maken met datgene wat onbewust door het lichaam, de cellen wordt gevraagd. Voor mij een plek die als ik mij dat verbeeld veel weg heeft van een baarmoeder”

Wat is groei en ten koste waarvan???
Is alles niet al aanwezig? Alleen de vorm verandert en daarin en/of daardoor het besef.
Neergroeien is (h)erkennen van het andere, het meerdere, het hogere.
De aarde het leslokaal mijn geest en lichaam
het oefenmateriaal.

Manon S.

27-06-2019 19:20
Manon:
“Door de leergang van de Schüssler Celzouten te ‘lopen’ (want dat doe je), heb ik een verdieping in mijzelf kunnen aanboren waardoor er fysiek en emotioneel opgeruimd mag worden. Door dit in een groep, met mezelf en een kenner/lerares in de Celzoutmaterie te mogen doen, zie ik het als een enorme rijkdom van dit leertraject voor mijn welzijn. Ik raad het vele mensen aan. Het is zo’n mooie manier om je te ontplooien en de Celzouten écht goed te leren kennen”.

Schrijf een review 

Website

www.praktijkdecirkelrond.nl