It’s Just Therapy
Psycholoog - Meerssen - Anouk Prop
  • Anouk Prop

  • (10)
  • Meerssen
  • Psycholoog
  • € 90,00 per 1 uur

Stuur Anouk Prop een bericht

Boek een consult met Anouk Prop

Delen:

Over / Bio

Ik ben Anouk Prop (1980): psycholoog, trauma therapeut, yoga docent (E-500 RYT & YACEP) en reiki master en werk op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Zowel als professional als persoon ben ik gericht op groei en ontwikkeling van mezelf en anderen. Ik zet een combinatie van de kwaliteiten van psychotherapie, trauma healing, yoga en energetisch werk in om samen met volwassenen en kinderen op reis te gaan naar zichzelf. Postdoctorale opleidingen in trauma therapie (Somatic Experiencing en Bodynamic) in combinatie met yoga en energetisch werk in de praktijk gebracht, heb ik een uitgebreide ervaring in het werkveld in uiteenlopende settingen, variërend van werken met kinderen en volwassenen met een geschiedenis van mishandeling, verslaving en afhankelijkheidsproblematiek, angst, depressie, burn-out, fysiek trauma en ook andere traumatische ervaringen zoals oorlog en vluchtelingenproblematiek en natuurrampen. In de afgelopen jaren heb ik een aantal yoga docentopleidingen gevolgd waaronder Power Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga, Trauma Sensitive Yoga en Y12SR (Yoga of 12 Step Recovery), pranayama, yoga filosofie en yogatherapie. Tevens heb ik diverse opleidingen en workshops op het gebied van psychologie en bewustzijn gevolgd (o.a. Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie, visualisatie, geleide meditatie, Reiki master en energy healing). Momenteel volg ik de twee jarige NARM (Neuro Affective Relationship Model) opleiding die zich richt op het helen van ontwikkelingstrauma. Ik werk al meer dan tien jaar zelfstandig in mijn eigen body & mind praktijk, als freelancer voor (verslavings)klinieken, yoga studio’s en instituten voor geestelijke gezondheidszorg, in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.
in de praktijk vaak mensen tegen met diep opgeslagen spanningen, blokkades of trauma’s. Die zitten zo vast in hun systeem, dat er vaak niet meer over gepraat kan worden. Ik heb ervaren dat mijn holistische benadering daar een goede uitkomst in kan bieden. Mijn streven is om mensen zichzelf te laten ontdekken en zichzelf te laten zijn in een veilige en rustige omgeving. Daarbij stem ik mij af op de unieke kwaliteiten van ieder mens waarbij ik ze met vriendelijkheid laat kijken in de mooie, maar soms ook confronterende spiegel die het leven biedt, aan de hand genomen door mijn gevoel van compassie, positiviteit en enthousiasme.

Mijn hart is mijn leidraad en anker in het realiseren van mijn dromen. Ik verliet de academische wereld (en mijn proefschrift) na een tijdje om echt met mensen te gaan werken in de praktijk. Nadat ik jarenlang een succesvolle praktijk voor body & mind coaching in Maastricht had, besloot ik mijn vleugels te spreiden en vertrok naar het buitenland om daar mijn kennis en ervaring uit te breiden. Uiteindelijk heb ik vijf jaar op verschillende plekken gewoond en gewerkt, variërend van een weeshuis met getraumatiseerde kinderen in India, studio manager van een yoga NGO in Cambodja tot psycholoog en yoga docent in verslavingsklinieken en top wellness centers in Thailand. Verder ben ik ambassadeur voor Yoga Gives Back en in die rol werk ik regelmatig als vrijwilliger in India om getraumatiseerde vrouwen en kinderen te ondersteunen met trauma therapie en yoga als tool in heling. Momenteel werk ik in Nederland waar ik werk in mijn eigen body & mind praktijk, voor Jeugd Trauma Herstel Limburg waar ik met getraumatiseerde kinderen en jeugd werk en voor Yogaplace, waar ik lesgeef en verbonden ben als senior teacher in een 200uurs intensieve yogadocentenopleiding en vervolgmodules gericht op yoga, healing, trauma therapie en therapeutische adjustments. Daarbuiten biedt ik ook online sessies aan en geef ik verschillende workshops op het gebied van yoga, trauma healing en energetisch werk.

Therapieën

Psychologie, Ademtherapie, Assertiviteitsbehandeling, Aura & Chakra healing, Body Mind therapie, Bodywork, Burn-out coaching, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Chakra healing, Chakrapsychologie, Coaching, Coaching via Skype/Zoom, Communicatiecoaching, Corona stress behandeling, Corona stress therapie, Counseling, Depressie behandeling, Familieopstellingen, Focussing, Healing, Healing via Skype/Zoom, Holistische therapie, Innerlijk kind therapie, Jeugdtherapie, Jongerentherapie, Kids mindfulness, Kinder mindulness, Kindercoaching, Kindertherapie, Leefstijl & Vitaliteits Coaching, Leefstijlcoaching, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte Therapie, Lichaamswerk, Meditatie , Meditatie Training, Mind body coaching, Mindfulness, Mindfulness met kinderen, Mindfulness therapie, Mindfulness therapie bij PTSS, NARM, Neuro-affective Relational Model, Online coaching, healing en therapie, Online mindfulness & therapy, Online therapie, Online trainingen en workshops, Personal coaching, Persoonlijk leiderschap & vitaliteits coaching, Psychologie, Psychotherapie, Reiki, Rouwverwerking, Schuld coaching, Somatic Experiencing, Stress, Systeemwerk, Therapie online, Trainingen en workshops, Trauma behandeling, Traumawerk, Yoga, Yogacoaching, Yogaretreats.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Adhd/Add, Afgewezen, Afwijzing, Agressie, Ambitie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Anorexia, Assertiviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Bijna dood ervaringen, Bindingsangst, Bipolair, manisch depressief, Blinde vlek, Blokkade, Blokkades, Boosheid, Borderline, Boulimia, Burn out, Chakra's, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Coming-out, Communicatieproblemen, compulsieve stoornis, Concentratieproblemen, Conflicten, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Controle impulsief gedrag, Corona stress, Depressie, depressief, Discipline, Dissociatieve stoornis, Donkere kant, driftbuien, Dwangstoornis, Echtscheiding, Eenzaamheid, Eetproblemen, Eetstoornis, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Energetische balans, Energetische blokkades, Energietekort, Faalangst, Familieopstellingen, Familieproblemen, Fobieen, Futloos, Fysieke balans, Gedachten, Gedragspatronen, Gedragsproblemen, Gevoelloosheid, Gezinsproblemen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Grootheidswaanzin/narcisme, Healing, Hechtingsproblematiek, Hechtingstoornis, Hoog ademen, HSP - hooggevoeligheid, Hyperventilatie, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Jaloezie, Karakterstructuur, Keuzestress, Kinderen, Kindermishandeling, KOPP (kind van ouders met psychische problemen), Laag zelfbeeld, Levensmissie, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Liefdesthema's, Loopbaanbegeleiding, Loslaten, Lusteloosheid, Mentale spanningen, Midlifecrisis, Mindfulness met kinderen, Mishandeling, Missie/passie vraagstukken, Mystieke ervaringen, Nachtmerries, Narcisme, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nerveus, Nervositeit, Neurose, Onrust, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Passie vraagstukken, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijkheidstoornis, Pesten, Piekeren, pleegzorg, Posttraumatische stress, Potentieel, Psychische klachten, Psychose, Psychosomatische klachten, PTSS, Pyschopathie, Relatiebreuk, Relatieproblemen, Rigiditeit, Rouwverwerking, Rug- en nekklachten, Sabotage, Schaamte, Scheiding, Schizofrenie, Schuldgevoel, Seksuele problemen, Sexualiteit, Sexueel misbruik, Slaapproblemen, Slachtofferhulp, Slapeloosheid, smetvrees, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stemmen in hoofd, Stemmingswisselingen, Stress, Teveel in hoofd, Timemanagement, Toekomstvragen, Transformatie, Traumaverwerking, Veel denken, Verdriet, Verlatingsangst, Verlegenheid, Verslaving, Vluchtgedrag, Voelen, Winterdepressie, Wisselende stemmingen, Woede, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Energetisch; healing, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

Ik werk op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Mijn streven is om mensen zichzelf te laten ontdekken en zichzelf te laten zijn in een veilige en rustige omgeving. Daarbij stem ik mij af op de unieke kwaliteiten van ieder mens waarbij ik ze met vriendelijkheid laat kijken in de mooie, maar soms ook confronterende spiegel die het leven biedt, aan de hand genomen door mijn gevoel van compassie, positiviteit en enthousiasme.

Beroepsverenigingen

Yoga Alliance
Bodynamic proffesionals
NARM practitioners

Opleiding/cursussen

Ik ben Anouk Prop (1980): psycholoog, trauma therapeut, yoga docent (E-500 RYT & YACEP) en reiki master en werk op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Postdoctorale opleidingen in trauma therapie (Somatic Experiencing en Bodynamic) in combinatie met yoga en energetisch werk in de praktijk gebracht, heb ik een uitgebreide ervaring in het werkveld in uiteenlopende settingen, variërend van werken met kinderen en volwassenen met een geschiedenis van mishandeling, verslaving en afhankelijkheidsproblematiek, angst, depressie, burn-out, fysiek trauma en ook andere traumatische ervaringen zoals oorlog en vluchtelingenproblematiek en natuurrampen. In de afgelopen jaren heb ik een aantal yoga docentopleidingen gevolgd waaronder Power Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga, Trauma Sensitive Yoga en Y12SR (Yoga of 12 Step Recovery), pranayama, yoga filosofie en yogatherapie. Tevens heb ik diverse opleidingen en workshops op het gebied van psychologie en bewustzijn gevolgd (o.a. Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie, visualisatie, geleide meditatie, Reiki master en energy healing). Momenteel volg ik de twee jarige NARM (Neuro Affective Relationship Model) opleiding die zich richt op het helen van ontwikkelingstrauma.

Testimonials

Anouk is bijna 2 jaar voor mij een psychotherapeut ondersteunend in het bieden van coaching. Anouk differentieert zich door haar holistische kijk en aanpak van problematiek en heeft enorm veel expertise op gebied van signaleren en behandelen van trauma’s en inzet van yoga. Anouk investeert in een therapeutisch proces door een vertrouwensband op te bouwen, gevoel van veiligheid te bieden door o.a. inzet van yoga waarbij alles oké is, mindfulness en reiki en weet ze hoe ze mensen weer in hun kracht kan zetten uitgaande welke behoeftes iemand nodig heeft. Wat andere psychologen niet lukt, vanwege complexe problematiek, weet Anouk een goede aanpak toe te passen. Ik ben daarom ook erg blij dat ze op mijn pad is gekomen en samen met mij een reis door mijn wereld heeft gemaakt. Anouk bedankt voor al je steun!-Lavinia

Anouk’s grote kracht als coach voor mij is haar scherpe oor. Ze luistert altijd uiterst aandachtig naar me, laat me vertellen en weet uit mijn chaotische vertellingen een gedegen conclusie te analyseren. Ze geeft me hierdoor heldere inzichten waar ik vaak zelf niet opkom. Ook durft ze me moeilijke vragen te stellen; iets wat mensen die dicht bij je staan, misschien niet zo snel zullen doen. Anouk is als een badmeester voor me. Ze staat langs de kant en laat en leert me zwemmen in de zee die leven is. Maar ze is er als ik dreig te zinken. En daarom is het minder eng voor me geworden af en toe te moeten zinken… - Noortje

Kaart

Reviews

Ellen Kleinjan

31-10-2020 19:21
De sessies met Anouk geven mij ieder keer weer opnieuw, verrijkende inzichten, waar je daadwerkelijk ook echt iets mee kunt. Niet alleen voor een dag, maar voor je hele leven!
Anouk is een heel fijn, behulpzaam, betrouwbaar, open en inspirerend persoon. Ze luistert naar je met volledige aandacht, respect en zonder enig oordeel.
Een sessie met Anouk is een cadeautje voor jezelf. Leven vanuit je hart en zijn wie je daadwerkelijk bent wordt steeds gemakkelijker!

Martha

25-10-2020 19:32
Sinds ongeveer een jaar ga ik wekelijks naar de trauma sensitive yoga van Anouk toe, dat is fijn. Ik vind het lastig om te ontspannen, om tijd voor mezelf te nemen en om me bewust te zijn van mij en mijn lichaam, deze vorm van yoga helpt me daarmee. Je kan niks verkeerd doen en het gaat allemaal heel rustig wat een veilig gevoel geeft, ik ben blij dat ik via via bij Anouk terecht ben gekomen!

Anoniem

22-10-2020 22:44
Anouk is een persoon die goed en oprecht naar me luistert en ook echt de tijd voor me neemt. Ze doet dit met enthousiasme en passie op een fijne manier waarbij ik me prettig bij voel. Ze heeft me in deze korte tijd al voldoende zelfinzicht gegeven om in de nabije toekomst goede resultaten te behalen. Ik ben dan ook erg tevreden over de aanpak.

Thea

16-10-2020 14:48
I met Anouk at a very challenging time in my life when I was trying to work through some very difficult traumas and make some big decisions. Through her skillful combination of mindfulness, holistic insight, therapy and natural empathy and understanding, she was able to help me not only transcend the trauma but start to build a new and deep foundation of self worth and confidence in a short space of time. I would highly recommend her both in person, and by distance.

Sabine

14-10-2020 21:38
Anouk helpt me en ondersteunt me om mijn gevoelens aandachtig en compassievol te onderzoeken waardoor ik me meer veilig en verbonden met mezelf ga voelen.

Claire

13-10-2020 21:16
My sessions with Anouk have been one of the best investments I've ever made! She has an ability to really help me cut through complex problems and get to the root cause. I've been able to see old habits in a new light and with simple steps have been able to begin to change unhelpful thoughts and behaviours, making a huge difference in many aspects of my life. Even though we have our sessions on Skype we are able to have very frank and open conservations as if we were face to face. I feel lucky to have found Anouk.​

Wiel

12-10-2020 14:10
In mijn beroep als coach/adviseur van mensen, waarbij “het coachen op gedrag en presentatie” tot mijn kerntaken behoort, kun je evengoed vastlopen. Mijn vertrouwen in de mensheid was voor een belangrijk deel weg en dus kreeg ik op enig moment mijn motortje niet meer rond. Via mijn huisarts kwam ik in contact met Anouk. Beroepsmatig ken ik veel methodieken waarmee psychologen werken. Alleen in het begin van de sessies bij Anouk heb ik daar last van gehad. Gedurende mijn traject werd steeds meer duidelijk dat Anouk meer het instrument is en niet de theorie die zij als psycholoog meester is. Zij bleek in staat mij op een directieve, doch niet storende wijze, terug op de rails te helpen. Steeds weer ging ik met een dosis “dingen om over na te denken” naar buiten. Vanzelfsprekend diende ik zelf de energie te steken in de handvatten die Anouk me meegaf. Ik ben er nog niet helemaal maar wel een eind in de richting. Vanaf begin mei ging ik mijn werk weer met vertrouwen in. Anouk, bedankt!

Marieke

10-10-2020 16:28
Anouk helpt me mijn wereld te verruimen door me te leren mijn aandacht naar binnen te keren en begeleid me in wat ik tijdens deze reis door lichaam en geest tegen kom. Dit brengt me dichter bij mezelf en in balans waardoor ik krachtiger naar buiten kan treden. Ik kan me geen betere gids indenken dan Anouk waar ik 100% op kan vertrouwen en gun iedereen een vergelijkbare ervaring met haar steun en aanwijzingen.

Jos

09-10-2020 08:14
Ik kwam bij Anouk met een vraag over het creëren van meer balans tussen werk en privé. Met haar open, inlevende aanpak wist Anouk direct mijn vertrouwen te winnen, waardoor ik in staat was mijn “schaduw” kanten te (laten) zien en te ervaren. Bovendien wist zij feilloos de vinger te leggen op een aantal beperkende overtuigingen, welke mij verhinderden volledig in het leven te staan en te genieten van het al het moois in het hier en nu. Anouk heeft me weer in contact gebracht met de aarde, mijn voeten, en de kracht in mijzelf, zodat ik bewuster, met vertrouwen en in dankbaarheid het leven in al haar facetten kan ontmoeten en omarmen.

Loes van Stratum

08-10-2020 20:32
Voor mij is Anouk bijzonder. Anouk is de eerste ‘hulpverlener/coach/mentor’ die mij écht ziet. Zonder oordelen, stempels, hokjes of verwachtingen. Bij Anouk hoef ik niets op te lossen en is er niets mis met me. Dankzij Anouk kan ik mijzelf steeds beter zonder oordeel en met zelfliefde en compassie bekijken. We onderzoeken samen hoe het leven voor mij werkt, waarbij ik Anouk zie als mijn gids die me soms weer even het pad kan wijzen wanneer ik dat uit het oog ben verloren. Ze zegt me niet welke kant ik op moet, maar laat me zien dat ik er sta en dat het oké is. En dat is misschien wel de allerbelangrijkste les die ik in mijn leven mag leren: alles is al goed. Hoe simpel dat ook klinkt, voor mij is het life-changing. Anouk kijkt (véél) verder dan de kaders en normen die binnen de reguliere gezondheidszorg gelden en dat voelt als een ware verademing. Er is ruimte voor álles. En dat is alles wat nodig is.

Schrijf een review 

Website

www.anoukprop.com