Lichaamsgerichte therapeut - s-Graveland - Hilversum - Bussum - Anne Marie Krekels
  • Anne Marie Krekels
    Aanvullend vergoed

  • (2)
  • s-Graveland - Hilversum - Bussum
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 90,00 per uur

Stuur Anne Marie Krekels een bericht

Boek een consult met Anne Marie Krekels

Delen:

Over / Bio

LICHAAMSWERK - TRAUMATHERAPIE - COACHING - BEWUSTWORDING
SOMATIC EXPERIENCING PRACTITIONER - in 's-Graveland.

Anne Marie Krekels (52 jaar), vrouw, partner, moeder, dochter, zus, vriendin en psycholoog. En ik schrijf gedichten, fotografeer, ben ervaringsdeskundige en lichaamsgericht therapeut/coach. Ben beoefenaar van yoga, een wandelaar en voor altijd lerende.
Tijdens mijn woestijnreis in Jordanië in 2020 gaven medereizigers dit aan mij terug: lieve mooie vrouw, zacht, en krachtig, lef om eigen keuzes maken, mooie lach, bijzondere gave om contact met de ander te leggen, energie, licht, positiviteit, gevoelig, tijd om de wereld in te gaan en te experimenteren en opnieuw durven en ontdekken.
Ik studeerde A&O Psychologie in de jaren negentig. Werving & selectie werd later aangevuld met interesses en opleidingen die echt resoneerde en ik verdiepte mij in o.a. NLP en School van Zijnsoriëntatie. Het bracht mij na enige omzwervingen daar waar ik wil zijn. Ik besloot de opleiding Somatic Experiencing te gaan doen en mijn coach- en lichaamsgerichte praktijk Heel Nieuw Herbegin in 's-Graveland bij Hilversum te vestigen.

Mijn eigen weg was lang en steil: ik ben een kind uit een KOPP gezin (een jeugdige van wie een of beide ouders psychische en/of verslavingsproblematiek heeft/hebben), was faalangstig, ontwikkelde een haat-liefde verhouding met eten. Verlies en rouw lopen als een rode draad door mijn leven. Verlies van gezondheid en van uiteindelijk herstel en genezing. Verlies van idealen, over relaties die voorbij gaan, alleenstaand ouderschap, vasthouden aan werk en het verlies van zeer dierbaren. Ook van groei en veerkracht. Je neemt jezelf overal mee, inmiddels ben ik daar blij mee en brengt me waar ik moet zijn. Mijn passie voor dit werk maakt ruim baan voor ziel en zaligheid.

Therapieën

Lichaamsgerichte therapie, Coaching, Lichaamsgerichte therapie, Somatic Experiencing.

Onderwerpen

Afgewezen, Afwijzing, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Assertiviteitsklachten, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijn, Boosheid, Burn out, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Depressie, depressief, Echtscheiding, Emotionele blokkades, Fysieke klachten, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Grenzen aangeven, Hechtingstoornis, Inzicht, KOPP (kind van ouders met psychische problemen), Lichaamsbewustzijn, Mentale spanningen, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Onrust, Onveilige hechting, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Posttraumatische stress, Rouwverwerking, Traumaverwerking, Verdriet, Voelen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Op een mooie en verstilde plek in 's-Graveland op een van de buitenplaatsen houd ik praktijk. Aangrenzend aan De Siertuin waar de natuur uitnodigt tot vertragen, reflectie en verandering.
Met Somatic Experiencing (SE), lichaamsgerichte traumatherapie, leer ik je weer voelen wat er werkelijk bij jou speelt. Opnieuw luisteren naar jouw lichaamswijsheid en deze meer tot leven brengen. Een methode om met lichamelijke- en psychische klachten om te gaan (geen EMDR, cognitieve gedragstherapie en/of herbeleving). Niet de ‘aanraking’ maar het belang van embodiement -belichaamd bewustzijn- staat centraal bij SE. Samen met jou maak ik inzichtelijk welke impact traumatische gebeurtenissen hebben op jou, je werk- en privé gebied (o.a. angst, depressie, paniek, stress, levensfaseproblematiek, rouw). SE herstelt de symptomen van stress, shock en trauma die in het lichaam zijn opgeslagen. Wanneer we in patronen vastzitten van vecht-vlucht-bevriezing, SE helpt toe te laten, los te laten en te herstellen.
SE verstevigt de relatie met jezelf, SE brengt meer evenwicht, ontspanning en compassie.
Het lichaam is hierbij zo behulpzaam en de meest heldere spiegel. Daar ligt hetgeen verscholen soms verborgen om ontdekt te worden, een potentieel aan mogelijkheden. Waar donker plaatsmaakt voor licht. Een heel nieuw herbegin.
Ik werk vanuit gelijkwaardigheid, samen, integer en vernieuwend.

Naast individuele therapeutische sessies bied ik de workshop Stress & Trauma aan. Vanaf het voorjaar 2023 éen-op-éen ontspandagen waar ruimte wordt geboden voor eigen thema's, het zenuwstelsel in balans (polyvagaal theorie) en 's middags een op maat programma met de keuze uit diverse behandelingen, een maatwerk helende dag.

Beroepsverenigingen

VIT - Vereniging van Integraal Therapeuten (lidmaatschap nummer 123407)
RBCZ (lidmaatschap 230379R)
SCAG

Opleiding/cursussen

2021-2023 Somatic Experiencing, driejarige opleiding tot lichaamsgericht trauma-herapeut (Body & Mind opleidingen)
1992 – 1997 Arbeid- en Organisatie Psychologie, UvA. Scriptie: “De toekomst van visies”.

Cursussen:
Gezonde Zelfliefde (meditatie), School van Zijnsoriëntatie (2020)
NLP Business Practioner, Likewise Acadamy (2020)
Seizoenswijs,
S-Sent, Intuïtie jaar (2018-2019)
Kaart

Reviews

Nellie Stiny

10-01-2023 13:01
Ik heb mijn deelname als psycholoog aan de workshop "herstel na trauma en chronische stress" als verrijkend en waardevol ervaren. Anne-Marie weet de kennis en ervaring van Somatic Experiencing (SE) levendig en voelbaar over te brengen en haar persoonlijke stijl bracht een gevoel van verbinding en bewustwording bij me teweeg. Ik vind haar SE aanpak ontzettend waardevol, zeker bij traumaherstel. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.

Anneriek

19-12-2022 09:44
Ik heb de 2 bezoeken als heel prettig ervaren. Anne Marie straalt rust uit, luistert heel goed naar je en zet je aan het denken. Fijne vrouw in een fijne omgeving.

Schrijf een review