It’s Just Therapy
Mindfulness Coach - ARNHEM - Anita Kooij
  • Anita Kooij

  • ARNHEM
  • Mindfulness Coach
  • € 85,00 per 1

Stuur Anita Kooij een bericht

Boek een consult met Anita Kooij

Delen:

Over / Bio

Lichaamsgerichte, Mindful HSP coach.
Mijn manier van begeleiden is gebaseerd op de combinatie van Mindfulness, Voice Dialogue, Focussen, lichaamswerk en qigong.

In de afgelopen 25 jaar heb ik me bekwaamd in diverse werkvormen die de intelligentie en wijsheid van het lichaam, de compassie in het hart en de helderheid in de geest aanspraken. Al deze vormen maken nu diepgaand onderdeel uit van mijn lichaam, energie en ervaringswereld en hebben me gevormd tot wie ik ben, als mens en als coach.

In individuele begeleiding put ik uit mijn ervaring, intuïtie en helder weten, en onderstaande bronnen. Voor jou maak ik een aanpak op maat. De kern is thuiskomen in je lichaam, je vrouwelijke kracht ontwikkelen, en je sensitiviteit belichamen.

Mindfulness, volledig bewust zijn van je ervaring in het het hier en nu en haar zonder oordeel waarnemen.
Sensing, vorm van aandachtstraining waarbij je op een voelende manier jezelf en je lichaam op een zintuiglijke manier gewaar bent.

Focussen, het richten van de aandacht op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Je onderzoekt wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden in je binnenwereld, al dan niet gerelateerd aan een specifieke situatie in je leven.

Voice Dialogue, je innerlijke ikken eren. Voice Dialogue gaat er van uit dat in jezelf verschillende kanten aanwezig zijn die vaak tegenstrijdige behoeften hebben. Deze zogenaamde subpersonen kijken ieder op zijn of haar eigen manier naar de wereld. Elk subpersoon is een wereld in zichzelf en heeft eigen verlangens, angsten, gedachten, gevoelens en wijsheid te delen.

Meer dan 20 jaar training in Qigong en teachertraining in (Yin) yoga en sinds 2011 ook Tantra.


Therapieën

Mindfulness, Assertiviteitsbehandeling, Coaching via Skype/Zoom, Executive coaching, Focussing, Meditatie Training, Mind body coaching, Mindfulness, Online trainingen en workshops, Qi Qung/Tai Chi, Stemwerk en zangcoaching, Systeemwerk, Voice dialogue, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Belemmerende overtuigingen, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Energetische balans, Faalangst, HSP - hooggevoeligheid, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Perfectionisme, Stress, Zelfkritiek, Zielsmissie, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Chinees; Taoistisch, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

THUIS ZIJN IN JE LIJF ALS HSP
binnen en buiten in balans

• wil je – beter – leren omgaan met je hooggevoeligheid?
• vind je het lastig om bij jezelf te blijven?
• zoek je naar de balans tussen onder- en overprikkeling ?
• verlies je makkelijk je energie in contact of in je werk?
• ben je benieuwd naar je zachte kracht?


Ik help sensitieve, intelligente, creatieve vrouwen de verbinding te hervinden – en behouden – met hun innerlijke kompas en eigen waarheid, hun energie te managen, thuis te zijn in hun lijf en ruimte en stilte te scheppen in zichzelf en hun omgeving.

Zodat ze de tools en Presence hebben om werkelijk bij zichzelf te blijven, de moed hebben om nee zeggen tegen wat hen niet meer dient, kristalhelder weten wat ze verlangen, en hun sensitieve gave kan bloeien.

GRATIS EBOOK
Ontdek de kracht van je HARA
met 3 eenvoudige practices
Uit je hoofd in je buik

Met zachte heldere aandacht zakken uit je hoofd in je lijf
– versterk je innerlijke kracht
– kom tot rust
– 3 practices
– heldere uitleg
– 10 minuten per dag

Opleiding/cursussen

HSP coaching - Stichting Essenzz
Mindfulness trainer - See True
Focussen - Aaffien de Vries
Individueel Systemisch werk - NEM Academy
Qigong/Taichi - Oscar Munoz Galeano
!e graads docent bewegingstheater/-improvisatie - AHK Amsterdam
Opleiding Yin yoga docent - Josee de Groot
Opleiding Hatha yoga docent - Saswitha Stichting

Testimonials

Tijdens de sessies leerde Anita mij om beter onderscheid te maken tussen wat ik echt voel en wat waarheid is voor mij en wat mijn hoofd me vaak ingeeft waardoor ik vanuit emoties handel met alle gevolgen van dien.

Als je ooit op een kruispunt in je leven komt waarop je echt met jezelf aan de slag wil dan kan ik je Anita van harte aanbevelen! Bij haar vond ik (h)erkenning, begrip en de tools om beter naar mezelf te luisteren, een basis is gelegd om mee verder te kunnen ... een mooi leerproces!

Ik ben er dankbaar voor dat ik de stap en investering in mijzelf met behulp van Anita ben aangegaan, ik word er een gelukkiger en beter mens van!

~ Danielle Debije

Doordat er weinig gesproken werd was de focus echt op het behouden van het eigen centrum en voelde het mogelijk om dieper te zinken. Hier heb ik nog steeds baat bij.

Ik voel beter wat ik niet wil grappig genoeg.
Gewoon heel helder voel ik ‘ineens’ wat ik wel en niet wil en verbind daar actie aan.
Heerlijk, een stuk twijfel is weg.

~ Hannah Christina

Anita heeft me geholpen te verbinden met wie ik werkelijk ben en helderheid en inzicht te krijgen in wat echt belangrijk voor mij is. Ze heeft me geholpen de diepere emotionele en geestelijke waarde in mij te vinden om bij te willen dragen.

Ik voel nu een hele diepe connectie met mijn levensdoel. Het verschil met voorheen is dat ik het nu echt bewoon. Ook het woord leiderschap is helemaal vrijgekomen in me.

~ Ivanildo Falkenstein

Na mijn ontslag liep ik al langere tijd rond met de vragen; wat wil ik nu eigenlijk, wat wil ik echt, wat is mijn volgende stap, wat past er nu bij mij? Ik kwam bij Anita voor een coaching sessie en vond het spannend wat ze zou gaan doen.

Vooraf aan de sessie had ik het beeld dat we samen een bijzondere innerlijke reis zouden gaan maken, waar zij mij, indien nodig, aan de hand zou meenemen. En zo is het ook gegaan.

Terwijl ik mijn gedachten of gevoelens benoemde, gaf Anita mij haarscherp terug wat ze opmerkte, wat ze hoorde, wat ze zag en soms juist wat ze niet zag. Alsof ik voor een spiegel stond en mezelf door haar ogen kon zien. Dit gaf een heel ander perspectief op mezelf, waardoor ik ineens dingen zag en hoorde van mezelf waar ik anders aan voorbij zou zijn gegaan.

~ Frieda Boekel

Het probleem waar ik mee zat was, dat ik op zoek was naar een plek waar ik rust kon vinden.

Was de verbinding met mijn lichaam kwijt en er was zoveel angst om te verdwalen, echt de weg kwijt te raken. Had steeds minder verbinding met mijn lichaam en mijn hoofd werd steeds drukker. Voelde wel dat ik steeds meer van het pad afraakte.

Concreet was ik op zoek het woord centreren. En kwam toen op de website en daarna ebook 'leef vanuit je centrum' centeren voor hoogsensitieve vrouwen. Het voelde dat het me zo paste. Of ik twijfel had: geen enkele! Ik weet nog heel goed hoe inspirerend ik je webside en ebook vond.

Voor mij is het 'delen' van enorme betekenis geweest. En de reactie van jou daarop...de tijd en ruimte die je neemt
Maakte ruimte..kon langzaam iets meer mezelf zien. Bewustwording van patronen Jouw reacties hielden op de been en er ontstonden woorden voor ruimte om dingen te ontdekken en een beetje te leren kijken

~ Charlotte Faber

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

https://www.kunstvanvertragen.nl