Mindfulness Coach - Arnhem - Anita Kooij
  • Anita Kooij

  • (3)
  • Arnhem
  • Mindfulness Coach
  • € 120,00 per Sessie duurt 1,5 uur

Stuur Anita Kooij een bericht

Boek een consult met Anita Kooij

Delen:

Over / Bio

Als lichaamsgerichte, heldervoelende Mindfulness coach help ik jou de intelligentie en wijsheid van je lichaam te verstaan en thuis te komen in wie je bent.
Om te bewegen van zelfkritiek naar zelfcompassie.
Van ronddraaiende gedachten naar innerlijke rust en helder weten.

Wanneer je hoofd, hart en buik op 1 lijn functioneren transformeer je wat je belemmert op een compassievolle manier. Welkom bij een sessie, volledig afgestemd, transformerend, verruimend en ontspannend.

Over mij:
Zelf HSP, opgeleid als HSP coach en Voice Dialogue facilitator en docent dansimprovisatie en (yin) yoga.

Ben gespecialiseerd in hoe je je lichaam leert verstaan. Ik werk vanuit mijn intuïtie, helder voelen en weten en begeleid op een eerlijke, speelse, fysiek gegronde en beweeglijke manier. Luisterend, afstemmend, empathisch, helder en lichtvoetig. Onderstaande bronnen zijn de werkvormen waaruit ik put.


* Voice Dialogue: hoe tranformeer je de innerlijke Criticus
VD gaat er van uit dat in jezelf verschillende kanten aanwezig zijn die vaak tegenstrijdige behoeften hebben. Deze zogenaamde subpersonen kijken ieder op zijn of haar eigen manier naar de wereld. Elk subpersoon is een wereld in zichzelf en heeft eigen verlangens, angsten, gedachten, gevoelens en wijsheid te delen.

* Mindfulness: open, oordeelloos en helder waarnemen -
Wat je aandacht geeft groeit. Beoefen volledig bewust zijn van je ervaring in het het hier en nu en haar zonder oordeel waarnemen.

* Sensing: voelend zintuiglijk waarnemen -
Is een vorm van aandachtstraining waarbij je op een voelende manier jezelf en je lichaam op een zintuiglijke manier gewaar bent.

* Systemisch werk via tafelopstellingen.: inzicht in patronen -
Vanuit sensend waarnemen en afstemming op het systemische veld ontstaat een helder weten, gevoelde beleving van een vraag of thema, inzicht in en transformatie van belemmerende patronen. Met poppetjes en atrributen wordt je binnenwereld inzichtelijk.

* Focussen: via je lichaamswijsheid helen. -
Je richt de aandacht met een open voelende blik op lichamelijke sensaties, gevoelens en emoties. Je onderzoekt wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden in je binnenwereld, al dan niet gerelateerd aan een specifieke situatie in je leven.


Therapieën

Mindfulness, Assertiviteitsbehandeling, Body Mind therapie, Burn-out coaching, Coaching via Skype/Zoom, Executive coaching, Focussing, Meditatie Training, Mind body coaching, Mindfulness, Online trainingen en workshops, Qi Qung/Tai Chi, Stemwerk en zangcoaching, Systeemwerk, Voice dialogue, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Belemmerende overtuigingen, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Energetische balans, Faalangst, HSP - hooggevoeligheid, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Perfectionisme, Spirituele ontwikkeling, Stress, Verlatingsangst, Zelfkritiek, Zelfsabotage, Zielsmissie, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Chinees; Taoistisch, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

In de sessies help jou als sensitieve, intelligente, creatie de verbinding te hervinden – en behouden – met je innerlijk kompas en je eigen waarheid en weten. te leven.

Ik help je verstrikkingen en vervloeiingen te doorzien en los te laten wat je niet (meer) dient. Door de kracht van aandacht, energiemanagement, herverbinden met de kracht van je eigen sensitieve waarneming, transformatie van de innerlijke Criticus herstel je de verticale verbinding met jezelf.

Je komt in contact met je diepste Zijnsgrond, je directe open ervaring en helder weten in het Nu en Hier.

Maak kennis meet de tools om werkelijk bij jezelf te blijven, spreek de moed om nee zeggen tegen wat niet (meer) dient, scherp het kristalhelder weten van je verlangen zet je sensitieve gave in voor jeZelf.

Als je
• beter wil leren omgaan met je hooggevoeligheid
• het lastig om bij jezelf te blijven
• merkt dat je blijft zoeken naar bevestiging, erkenning of liefde
• last heb van een sterke innerlijke Criticus of Perfectionist
• zoekt naar de balans tussen onder- en overprikkeling
• makkelijk je energie verliest in contact of in je werk
• beter wil leren aarden, centreren en je unieke gave wil leven

GRATIS EBOOK Uit je hoofd in je buik
Bij jezelf blijven door de kracht van centreren
Ga naar www.kunstvanvertragen.nl voor meer informatie.

Opleiding/cursussen

HSP coaching - Stichting Essenzz
Mindfulness trainer - See True
Focussen - Aaffien de Vries
Individueel Systemisch werk - NEM Academy
Qigong/Taichi - Oscar Munoz Galeano
!e graads docent bewegingstheater/-improvisatie - AHK Amsterdam
Opleiding Yin yoga docent - Josee de Groot
Opleiding Hatha yoga docent - Saswitha Stichting

Testimonials

Anita heeft me geholpen te verbinden met wie ik werkelijk ben en helderheid en inzicht te krijgen in wat echt belangrijk voor mij is. Ze heeft me geholpen de diepere emotionele en geestelijke waarde in mij te vinden om bij te willen dragen.

Ik voel nu een hele diepe connectie met mijn levensdoel. Het verschil met voorheen is dat ik het nu echt bewoon. Ook het woord leiderschap is helemaal vrijgekomen in me.

~ Ivanildo Falkenstein

Na mijn ontslag liep ik al langere tijd rond met de vragen; wat wil ik nu eigenlijk, wat wil ik echt, wat is mijn volgende stap, wat past er nu bij mij? Ik kwam bij Anita voor een coaching sessie en vond het spannend wat ze zou gaan doen.

Vooraf aan de sessie had ik het beeld dat we samen een bijzondere innerlijke reis zouden gaan maken, waar zij mij, indien nodig, aan de hand zou meenemen. En zo is het ook gegaan.

Terwijl ik mijn gedachten of gevoelens benoemde, gaf Anita mij haarscherp terug wat ze opmerkte, wat ze hoorde, wat ze zag en soms juist wat ze niet zag. Alsof ik voor een spiegel stond en mezelf door haar ogen kon zien. Dit gaf een heel ander perspectief op mezelf, waardoor ik ineens dingen zag en hoorde van mezelf waar ik anders aan voorbij zou zijn gegaan.

~ Frieda Boekel

Kaart

Reviews

Emily Roberts

19-01-2021 18:10
Doordat er weinig gesproken werd was de focus echt op het behouden van het eigen centrum en voelde het mogelijk om dieper te zinken. Hier heb ik nog steeds baat bij.

Ik voel beter wat ik niet wil grappig genoeg.
Gewoon heel helder voel ik ‘ineens’ wat ik wel en niet wil en verbind daar actie aan.
Heerlijk, een stuk twijfel is weg.

~ Hannah Christina

In het traject heb ik een innerlijke reis gemaakt naar meer begrip voor en meer inzicht in mezelf. De sfeer is veilig, open en rustig en soms ook prikkelend.

Wat ik heel fijn vond is dat, terwijl ik iets aan het vertellen was, werd aangegeven “dit is belangrijk”. Dat zette me verder aan het denken en maakte me meer bewust van de invloed van mijn hoogsensitiviteit op mijn leven.

Ik zie de toekomst positiever; ik heb denk ik nog een hoop te leren, maar ik ben heel goed onderweg. Ik ben
voor het eerst sinds lange tijd naar mijn idee klaar voor een baan en heb die ook gevonden. Ik heb er weer zin in. De beren op de weg zijn enorm verminderd.

~ Thea

Ik heb Anita als heel betrokken en liefdevol ervaren, met alle aandacht voor mij als persoon. Ik vond het een zeer waardevol traject, waardoor ik nu wezenlijk anders met mezelf en mijn hoogsensitiviteit omga.

Dit 1:1 traject ben ik gestart omdat ik beter met mijn hoogsensitiviteit wilde kunnen omgaan, minder snel overprikkeld raken en beter bij mezelf kunnen blijven.

Het blijft oefenen, maar het gaat al een stuk beter! Ik heb geleerd mijn grenzen echt serieus te nemen en te respecteren en heel goed naar mijn lichaam te luisteren. De dag begin ik nu met meditatie en oefeningen om in mijn lijf te komen. Dat zorgt voor meer rust.

Danielle Debije

19-01-2021 17:55
Tijdens de sessies leerde Anita mij om beter onderscheid te maken tussen wat ik echt voel en wat waarheid is voor mij en wat mijn hoofd me vaak ingeeft waardoor ik vanuit emoties handel met alle gevolgen van dien.

Als je ooit op een kruispunt in je leven komt waarop je echt met jezelf aan de slag wil dan kan ik je Anita van harte aanbevelen! Bij haar vond ik (h)erkenning, begrip en de tools om beter naar mezelf te luisteren, een basis is gelegd om mee verder te kunnen ... een mooi leerproces!

Ik ben er dankbaar voor dat ik de stap en investering in mijzelf met behulp van Anita ben aangegaan, ik word er een gelukkiger en beter mens van!

Charlotte Faber

19-01-2021 17:52
Het probleem waar ik mee zat was, dat ik op zoek was naar een plek waar ik rust kon vinden.

Was de verbinding met mijn lichaam kwijt en er was zoveel angst om te verdwalen, echt de weg kwijt te raken. Had steeds minder verbinding met mijn lichaam en mijn hoofd werd steeds drukker. Voelde wel dat ik steeds meer van het pad afraakte.

Concreet was ik op zoek het woord centreren. En kwam toen op de website en daarna ebook 'leef vanuit je centrum' centeren voor hoogsensitieve vrouwen. Het voelde dat het me zo paste. Of ik twijfel had: geen enkele! Ik weet nog heel goed hoe inspirerend ik je webside en ebook vond.

Voor mij is het 'delen' van enorme betekenis geweest. En de reactie van jou daarop...de tijd en ruimte die je neemt
Maakte ruimte..... kon langzaam iets meer mezelf zien. Bewustwording van patronen Jouw reacties hielden op de been en er ontstonden woorden voor ruimte om dingen te ontdekken en een beetje te leren kijken

~ Charlotte Faber

Kaart


Reviews
Wees de eerste om een review te schrijven.
Schrijf een review
Voer hier je eigen voor en achternaam in*
Charlotte Faber
Vul hier je eigen email in (dit wordt niet weergegeven op de site)*
Geef een rating*
Review*
Vertel kort over je ervaring met Anita Kooij.

Schrijf een review 

Website

https://www.kunstvanvertragen.nl