Seksuologisch therapeut - Breda - Anina Storteboom - Hartenlust
  • Anina Storteboom - Hartenlust

  • (4)
  • Breda
  • Seksuologisch therapeut
  • € 175,00 per sessie van 1,5 tot 2 uren

Stuur Anina Storteboom - Hartenlust een bericht

Boek een consult met Anina Storteboom - Hartenlust

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Anina en ik ben lichaamsgericht therapeut en seksuologisch lichaamswerker. In mijn bedrijf Hartenlust geef ik samen met mijn partner workshops en individuele (tantra) sessies.

Mijn eerste ervaring met therapie deed ik op na de geboorte van mijn kinderen. De zorg en verantwoordelijkheid voor de jongens confronteerde mij met mijn eigen gemis aan veilige hechting en onvoorwaardelijke liefde. Ik ging op zoek naar handvatten en hulpbronnen en helderheid over mijn rol als moeder. De cognitieve therapie heeft mij veel inzicht gegeven in de dynamieken die speelden, waardoor ik compassie leerde voelen voor mezelf en ook mijn eigen kracht leerde inzetten op het pad van ouderschap. Als het kind niet gezien en gesteund wordt, dan moet het gaan vertrouwen op zichzelf en reikt het vaak niet meer uit. Als volwassene is het de kunst juist wel uit te reiken en hulp en steun te zoeken, het is er voor je!

In de jaren erna heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd die meer lichaamsgericht waren, met het accent op voelen en ervaren. Met je hoofd begrijpen is 1 ding, het voelen, doorleven en integreren is echt iets anders. Daar hebben we een lichaam voor en inmiddels weten we ook dat veel trauma in het lijf is opgeslagen en ook hier weer vrijgegeven mag worden. Tantra heeft mijn werk nog meer diepgang en betekenis gegeven en biedt mogelijkheden die als helend en transformerend worden ervaren. Onlangs heb ik de opleiding Pelvic Heart Integration afgerond, waarin het weer verbinden van hart met bekken centraal staat.

Je kunt bij mij terecht met vragen op het vlak van intimiteit en seksualiteit, seksuologisch lichaamswerk (zie website), relatietherapie en tantrische massages. Het is mogelijk meerdere dagen bij ons te verblijven, als mini-retraite, waarin je verschillende vormen van begeleiding kunt ervaren. De jacuzzi en sauna in het gastenverblijf geven nog een extra luxe touch aan je retraite! We wonen in het mooie buitengebied van Ulicoten, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen en de stilte kunt opzoeken in de tuin en op het landje.


Therapieën

Seksuologische therapie, Bodywork, Coaching & ademtherapie, Coaching & Healing, Hooggevoeligheid, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamswerk, Massage, Non dualiteit therapie, Psychosociale therapie, Relatietherapie, Seksuologische therapie, Tantra, Tantrische healing, Trainingen en workshops.

Onderwerpen

Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Familieopstellingen, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, In hoofd zitten, Intuitieve ontwikkeling, Karakterstructuur, Liefdesthema's, Negatief zelfbeeld, Onverwerkte ervaringen, Relatieproblemen, Schuldgevoel, Seksuele problemen, Stress, Voelen, Zelfacceptatie, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Fysiek (aanraking), Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mystiek/Pyschologisch, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn.

Meer over werkwijze

Als persoon ben ik iemand die contactgericht is en (hoog)sensitief. Ik doorzie en doorvoel vaak snel wat er speelt op het vlak van de persoonlijkheid en weet het ervaren probleem, de blokkade of de situatie tot de essentie terug te brengen.
Ik werk met lichaamsgerichte methodes/werkwijzen die uitnodigen om te voelen en ervaren. De oplossingsrichting vloeit voort uit die ervaring, met het lichaam als vertrekpunt.
Bij Hartenlust kun je terecht met vragen en belemmeringen op het vlak van liefde, intimiteit en seksualiteit. Dat kan zowel individueel als ook met je partner. Onze werkwijze is ervarings- en lichaamsgericht met het accent op voelen, aanraking en aanwezig zijn in je lichaam. Wij richten ons op mensen die wéér of méér willen genieten en die hier zelf verantwoordelijkheid voor nemen, in de zin van het willen groeien en ontwikkelen. Onze sessies worden als veilig ervaren, met diepgang en speelsheid en ruimte voor ieders zijn. Voor seksuologisch lichaamswerk hanteer ik een intake procedure en maken we heldere afspraken aan de voorkant over consent.

Beroepsverenigingen

We hanteren de ethische code van Tantrawijzer en ik respecteer de ethische code van Phoenix Opleidingen.

Opleiding/cursussen

PHI professionals training, Tanya Rozenthal 2022 - 2023
Opleiding DGO (Docent gynaecologisch onderzoek) AMC 2019
Verschillende trainingen voor professionals over liefde en intimiteit en relatietherapie bij Piet Weisfelt 2019 - 2021
Couple retreat, tao tantric teacher, Thailand 2019
Level 1 en 2 Kundalini Healing, Roemenië 2018
Jaartraining Wild Tantra 2017/2018
Full body de-armouring retreat, Gaia Method 2017
Training diepe bindweefselmassage (Esbima) 2017
Diverse trainingen op het vlak van meditatie, bewustzijn, traumaheling, systemisch werk, tantra, lichaamswerk en body-de armouring bij verschillende internationale teachers. 2011 tot heden
Masterclass non-duale coaching, Art of Life, 2015 - 2016
1 jarige opleiding psychosociaal begeleider, Phoenix Opleidingen, 2011 - 2012
3 jarige opleiding Professionele communicatie, Phoenix Opleidingen 2008 - 2011
Academie Mens en Arbeid, beroepskeuze/loopbaanadviseur 1997 - 2002

Testimonials

“Actieve energie opwekkende technieken werden afgewisseld met lange strelingen, hele subtiele prikkelingen en tergend langzame koesterende strijkingen, waardoor de energie volop in mijn lichaam ging stromen, maar ook diepere lagen werden geraakt. Even de snelheid uit mijn leventje halen. Ik heb het als erg fijn ervaren, vooral de vertraging was erg goed voor mij. Bewust worden, ik ben er, ik leef, ik voel, ik ontvang”.
Vrouw, tantramassage

"Ik heb 3 x de drieluik bij Hartelust gedaan. Anina en Steven geven echt een warme en veilige bedding . Wauw wat is er een wereld voor mij open gegaan. Heel blij dat ik daar mijn basis stappen in de wereld van Tantra heb mogen zetten. Hier door ben ik zeker gegroeid tot wie ik nu ben. Tantra veranderd echt je innerlijke en het uiterlijke van een mens. Ik ben zo gegroeid dat ik veel zachter ben geworden. Maar ook meer verbinding kan maken met een ander persoon.. Ja tantra.. ben zo blij dat ik het mogen ontdekken op mijn reis van persoonlijke groei. Liefs, John".

"Professionaliteit in deze diep intermenselijke contacten is een gave. Niet 'verheven boven' maar naast je staan en met je gaan in een warme, liefdevolle - vaak ontroerende respectvolle verbinding om al helend dichterbij jezelf te komen. Deze gave dicht ik Anina toe!". Man, persoonlijke sessie.

"Na de lichaamsgerichte sessies heb ik ervaren dat ik meer lichamelijk in contact met mezelf ben.
Ik merk op hoe ik sta, zit, beweeg. Welke houding prettig voelt en welke niet.
Ook doe ik regelmatig de hart - bekken ademhaling dan kan ik mijn hart weer beter voelen. De sessies hebben mij een bewustere kijk op mijn lichaam gegeven. Ik ben alerter op de signalen.
Ook voel ik mij nu rustiger in mijn lijf en veel minder gespannen. Vooral gelet op mijn tenen, schouders en nek. Dus dankjewel voor de hulp om mij gewaar te worden. Op het seksuele vlak kan ik voelen dat ik een man ben. En ga oefenen met in consent aanraken en aangeraakt worden". Man, seksuologisch lichaamswerk en PHI.

Kaart

Reviews

Jill Sanders

18-09-2023 15:21
"Samen met mijn geliefde heb ik een uitgebreid arrangement (Endless love)geboekt om onze relatie te verdiepen. We zochten handvatten om ons liefdesleven wat spannender te maken. Het voelde heel veilig en vertrouwd om door Anina en Steven te worden begeleid. We hebben gelachen, gehuild, we zijn uitgedaagd om onszelf te onderzoeken. Ook was er tijd om even bij te komen van de oefeningen en werd er heerlijk gegeten. Wij gingen in onze bubbel van liefde weer naar huis met een schat aan nieuwe inzichten en oefeningen om thuis verder te verdiepen. Aanrader dus!"

Birgit

04-07-2023 15:36
Meer in contact met mijn gevoel en beter in mijn lijf
Ik kwam bij Anina omdat ik moeite had met voelen. Eigenlijk wist ik ook niet goed wat ik nou prettig vond en kon ik niet zo goed mijn grenzen aangeven. We hebben verschillende oefeningen gedaan waardoor het steeds beter lukte contact te maken met mijn lijf en te voelen wat mijn eigen verlangens zijn. Die kan ik nu ook beter uitspreken wat me zoveel meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik ben een blijer en vrijer mens geworden!

Annette

04-07-2023 15:15
Ken je de ervaring dat je door de aanraking van de ander aangezet wordt? Opnieuw voelen dat je leeft en dat het leven al bruisend in en door je stroomt?
Op een warme, veilige en prikkelende wijze word je in contact gebracht met een massagevorm die deuren in jezelf en de ander opent. Het heeft ons als koppel enorm geholpen ons liefdesleven te verlevendigen. We hadden niet verwacht dat tantra zo'n mooie ingang zou zijn om ons dichter bij elkaar te brengen. Heel fijn om dat te mogen ervaren bij Hartenlust!

Martin

04-07-2023 15:04
Na de lichaamsgerichte sessies (seksuologisch lichaamswerk en Pelvic Heart integratie) heb ik ervaren dat ik meer lichamelijk in contact met mezelf ben.
Ik merk op hoe ik sta, zit, beweeg. Welke houding prettig voelt en welke niet.
Ook doe ik regelmatig de hart - bekken ademhaling dan kan ik mijn hart weer beter voelen. De sessies hebben mij een bewustere kijk op mijn lichaam gegeven. Ik ben alerter op de signalen.
Ook voel ik mij nu rustiger in mijn lijf en veel minder gespannen. Vooral gelet op mijn tenen, schouders en nek. Dus dankjewel voor de hulp om mij gewaar te worden. Op het seksuele vlak kan ik voelen dat ik een man ben. En ga oefenen met in consent aanraken en aangeraakt worden.

Schrijf een review 

Website

https://www.naarhartenlustgenieten.nl