Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness - Amsterdam - Ehsan Ebadi
  • Ehsan Ebadi

  • (19)
  • Amsterdam
  • Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness

Stuur Ehsan Ebadi een bericht

Boek een consult met Ehsan Ebadi

Delen:

Over / Bio

Heb je behoefte aan meer rust en energie? Wil jij je veiliger voelen en minder angst ervaren? Duidelijker je grenzen aan kunnen geven? Wil je uit je hoofd en meer in je lijf, en je gevoel? Of speelt er op dit moment een ander thema in je leven? Boek dan een sessie lichaamsgerichte therapie. Je bent welkom voor een intake face to face of online via Skype of Zoom. Aanvullend vergoed per sessie bij de meeste zorgverzekeraars

Misschien merk je dat er bepaalde patronen in je spelen die niet meer voor je werken en dat het moeilijk is om dingen anders te doen. En dat het wel even lukt met genoeg wilskracht, maar dat je op langere termijn terugvalt in het oude. Voor een structurele reorganisatie op diepere lagen in je lijf is ondersteuning van een ander persoon heel waardevol. In mijn sessies werken we op het energetische, lijfelijke en mentale niveau. We leggen de aandacht op het zenuwstelsel, de emoties en onbewuste overtuigingen. Door deze manier van werken maken we onafgemaakte vecht-, vlucht- en bevriezingsreacties uit het verleden af om meer veiligheid en verbinding te ervaren. Onderdrukte emoties komen op een natuurlijke manier tot expressie en maken plaats voor meer spontaniteit en levensenergie. Beperkende overtuigingen worden doorbroken om meer zelfvertrouwen en vrijheid te ervaren.

Over de sessies;
Tijdens de sessies zitten we samen in een mooie ruimte. We hebben een gesprek waaruit blijkt wat jij wilt halen uit de sessies. We onderzoeken wat je in de weg zit en vooral wat je helpt om te zijn waar je wilt zijn. In dit onderzoek is het belangrijk dat we het lijf hierbij betrekken, zoals bijvoorbeeld de sensaties, emoties en ademhaling. Ik gebruik soms ook aanraking in afstemming met jou ter ondersteuning van het proces. We werken altijd samen en zijn gelijkwaardig. Ook zijn we altijd met één been in het hier en nu. Met een zekere mate van veiligheid en vertrouwen begint de ontdekkingsreis in de rijke en helende wereld van het lichaam en de geest.
Ik werk lichaamsgericht, maar betrek hierbij ook het energetische en het mentale. Ik ben gediplomeerd in Somatic Experiencing, Massage & Beweging therapie (HBO niveau), en gebruik onder andere de modellen NARM, SOMA en Polyvagal Theory in mijn sessies. Deze modellen vullen elkaar aan en zijn zeer effectief voor zowel behandeling van shock- en ontwikkelingstrauma, als ondersteuning (coaching) bij thematieken zoals rust, veiligheid, autonomie, vertrouwen, creativiteit en vitaliteit. Ga voor meer informatie hierover naar mijn website.

Over mij;
Ik ben geboren in Iran en heb van mijn vierde tot mijn tiende levensjaar in Irak gewoond, waar ik de Iran-Irak- en de Eerste Golfoorlog meemaakte. In Irak zat ik op een kostschool van een militaire groep die vocht voor de vrijheid van het Iraanse volk. Later leefden wij tussen de Irakezen en alles was erop gericht om zo snel mogelijk te vluchten naar een veiliger land met meer toekomstperspectief. We vluchtten naar Nederland in 1991. Ik maakte deze periode heel bewust mee en het heeft een grote impact op mij gehad.
Als kind was ik heel geïnteresseerd in andere mensen, maar ook in mijn eigen gedachten. Hoe bijvoorbeeld sommige gedachten veel positiever waren dan andere. Later raakte ik geïnteresseerd in filosofie en spiritualiteit en stopte met mijn werk als ICT-consultant bij Accenture om in Plum Village in de leer te gaan bij de Zen boeddhistische monnik Thich Nhat Than. De 4 maanden die ik hier heb doorgebracht veranderende de koers van mijn leven. Mijn interesse in lichaam en geest, en verlangen naar liefde en vrijheid kregen de hoogste prioriteit. Langzaam kwam ik in aanraking met weggestopte lagen in mijzelf en leerde beetje bij beetje deze te ontmoeten. Deze reis heeft mij echter gemaakt en heeft mij meer in contact met mijn verleden gebracht. En hierdoor mij meer doen leven in het nu. Daarnaast begon ik met het idee te spelen dat ik mijn ontdekkingen en reis graag wilde delen met anderen. Om mijn opleidingen Massage & Beweging Therapie en Somatic Experiencing en vele retraites te kunnen bekostigen ben ik nog een paar jaar doorgegaan met mijn werk als consultant. Tot ik uiteindelijk de stap kon maken om het oude achter te laten en te beginnen met het nieuwe. Tegenwoordig geeft ik naast één op één therapiesessies ook workshops. Dit doe ik onder de paraplu van mijn onderneming Conscious Invitations waar workshops gegeven worden op het gebied van body, mind & soul. Allemaal om je op verschillende manieren uit te nodigen tot je essentie en tot een hogere kwaliteit van beleving van het dagelijks leven.

Therapieën

Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Bodywork, Burn-out coaching, Burn-out preventie, Coaching, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamstherapie Amsterdam, Marokkaanse therapeuten - Turks - Surinaams - Indiaas - Midden Oosten, Massage therapie, Online trainingen en workshops, Polyvagal theorie, Somatic Experiencing, Traumawerk, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, ADHD, Angsten, Bewustwording, Boosheid, Chronische vermoeidheid, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, depressief, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, Grenzen aangeven, Hoog ademen, Innerlijke kracht, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Posttraumatische stress, PTSS, Stress, Traumaverwerking, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (aanraking), Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching, Spiritueel; mystiek.

Meer over werkwijze

Somatic Experiencing, NARM en Polyvagal Theorie therapie modellen zijn de basis voor onze sessies.

We zitten in een mooie, ruime en huiselijke ruimte. Je hebt al een intake formulier thuis ingevuld en digitaal teruggezonden. We nemen de tijd om helder te krijgen wat jij wil met de sessies. De basis van onze sessies zijn veiligheid en vertrouwen. Hierdoor ontstaat er meer ontspanning, waardoor we meer contact kunnen maken met je lijf en jouw hulpbronnen. Wat zijn de dingen die je veiligheid en rust geven, jou in je kracht zetten en je tot leven brengen. Vanuit hier hebben we een sterke basis om dingen te ontmoeten die ooit niet makkelijk waren om te dragen. Met respect voor het tempo van je lijf en met liefdevolle aandacht ontmoeten we in behapbare porties dat wat ontmoet wil worden. Door steeds te merken dat je het allemaal wel aan kan groeit je vertrouwen. En er gaat steeds minder energie zitten in onderdrukken van oude pijn. Dit gaat gepaard met rust, vrijheid en levenslust! Zie voor meer informatie mijn website.

Beroepsverenigingen

SBLP, Vergoeding via verzekering mogelijk. Op mijn website kun je een lijst vinden met vergoedingen per sessie.

Opleiding/cursussen

Somatic Experiencing, BodyMindOpleidingen
NARM, UTA-Akademie
Massage Therapie, De Akademie voor Massage en Beweging
Polyvagal Theory, Online met Deb Dana
SOMA, Adala in Barcelona met Sonja Gomez

Testimonials

T. Drijkoningen
Ehsan is een zeer prettig en rustige behandelaar. Je voelt je welkom om jezelf te zijn en de sessie vol te aanvaarden zonder remmingen.
Hij voelt emoties goed aan en heeft een prettige manier van begeleiden en uitleggen.

Elke sessie vraagt Ehsan wat je graag wilt onderzoeken. De sessies helpen mij enorm om antwoorden te vinden op bepaalde emoties of reacties in het dagelijks leven die ik graag beter zou begrijpen.

T. Zij
Sinds een paar weken aan de slag met Somatic Experience bij Ehsan. Het levert mij heel veel op. Inzicht, rust en goede gesprekken. Hij nodigt uit tot denken en voelen, maar kan ook hele gerichte vragen stellen waardoor je snel tot de essentie komt.

Lo L.
Ehsan werkt direct, uitnodigend en rustig. Hij spiegelt wat zich, per moment, aandient en maakt daarmee subtiele lagen ervaarbaar. Ehsan verwelkomt wat hij waarneemt, probeert niks te bedekken of groter te maken. Hij is niet bang ergens op terug te komen, stelt mooie vragen en neemt de tijd voor wat er ontstaat.

A. Gudowski
Super fijne SE sessies. Het is alsof je met je beste vriend vol in vertrouwen gewoon kan zijn. Ehsan creëert een ruimte waar je kan rusten, waar je kan ontspannen en waar je de mechanismes van je lichaam veilig kan ontdekken.

K. Huisman
Ehsan nodigt uit op een warme en fijne manier mij resources(fijne herinneringen) te ontdekken om mijn lichaam veilig te laten voelen en vanuit daar de spanning in mijn buik aan te kunnen raken. Zo fijn en liefdevol hoe hij mij uitnodigd om er helemaal te mogen zijn met elke sensatie of emotie die opkomt in het lichaam. Een hele mooie en bijzondere ervaring. Ik raad iedereen, die interesse heeft er te mogen zijn, aan in te gaan op deze mooie uitnodiging.

Kaart

Reviews

Marijn

08-04-2021 14:32
Ik merkte vaak op mijn werk dat ik last had van het gevoel niet goed genoeg te zijn en er niet te mogen zijn. Ehsan helpt me op een hele fijne manier om dit liefdevol te ontmoeten waardoor ik na een paar sessies al merk dat mijn klachten verminderen. Ik raad hem dan ook zeker aan!

Esther Laseur

19-03-2021 15:19
Ehsan is liefdevol en ruimhartig (accepteert me volledig), uiterst betrouwbaar (dat vind ik niet zomaar van iemand) en enorm geduldig (ECHT enorm geduldig). Zonder deze drie eigenschappen zou er bij mij geen beweging of verandering mogelijk zijn.
Door de sessies met Ehsan blijf ik overeind in situaties waar ik voorheen onderuit ging en dat ervaar ik als levensreddend. Dat klinkt melodramatisch maar ik kon verdrinken in ondiepe plasjes waar anderen gewoon overheen stappen of even lekker in stampen. Dat is aantoonbaar aan het veranderen en dit heeft geen enkele andere therapie of therapeut ooit voor elkaar gekregen.
Ik ben dankbaar en hoopvol.

Casper Kramer

03-03-2021 23:00
Zeer waardevolle sessies met Ehsan mogen ervaren. Na velen jaren van zelfhulpboeken en andere therapieën, heb ik bij Ehsan eindelijk echt grote stappen kunnen maken voor mezelf. Hij heeft mij geleerd om contact te maken met het hier en nu, en in dat contact liefdevol te ervaren en te onderzoeken. De methodes waar Ehsan mee werkt zijn modern en bijzonder effectief, maar voelen gelukkig niet methodisch of kunstmatig aan. Alles in de sessies voelt natuurlijk, spontaan en evenwichtig. Naarmate de sessies vorderden heb ik steeds wat dichter in contact met mezelf, mijn lichaam, gevoelens en andere mensen kunnen komen. De sessies zijn rustgevend, en vooral transformerend en leerzaam (zonder dat het belerend is, maar in de directe ervaring). Ik kan mij geen betere therapeut voorstellen. Bedankt!

Chris

09-01-2021 08:49
It has been a pleasure to dive-deeper into the broad range of topics — provided by conscious invitations and led by Ehsan.

What unites these sessions is the exploration of one-self through different tools, techniques, and models. It’s provides you with new perspectives which can be applied in one’s life — with visible results & positive changes.

In the 1:1 sessions, Ehsan provides the space to do so in more depth. Overall, this experience and the sessions at conscious inspiration are highly recommended. Especially, for those who want to transcend old patterns that don’t serve them well.

Sebastian

31-01-2020 17:42
Ehsan heeft een rotsvaste, liefdevolle aanwezigheid en creëert een bijzondere ontspannen en veilige sfeer. Zijn aanpak en aandacht is speels, vol met interesse en een samenzijn lijkt sterk op een gezellig onderonsje. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor elk onderwerp dat aan bod komt.
We hebben naar bepaalde gewoontes gekeken welke me weghielden van levendigheid en van het gevoel van aarding of volwassen zijn. Vaak bleken zulke patronen te zijn ontwikkeld toen ik kind was. Ooit vervulde deze belangrijke functies. Ehsan is hierin zeer respectvol en begeleid je de hele tijd. Samen in diepe connectie heb ik het inzicht gekregen dat ze niet langer meer nodig zijn, ze verdwijnen – juist om het moment welkom te heten. Fantastische ervaring.

Gita

30-01-2020 08:51
De sessies bij Eshan hebben mij geholpen om datgeen wat er is er te laten zijn. Niet per se te vluchten voor bepaalde emoties.. Niet te verdrinken in datgeen wat niet mooi is. Maar er liefdevol naar te kijken en te laten zijn. De sessies hebben mij geholpen om emoties niet om te kroppen maar durven uit te spreken. Dank je wel Eshan.

Roshanak Bakhtiari

12-12-2019 20:44
Elke sessie voelt als thuiskomen bij me zelf. Het is voor mij zo waardevol om te ervaren hoe ik binnen een uur een kleine 'transformatie' doormaak. Ehsan merkt de kleinste sensaties en patronen op en weet op een subtiele en voor mij veilige en vertrouwde manier hiermee te werken. De kleine sensaties worden beter voelbaar. De haast en onrust in mij maakt plaats voor rust, kalmte en een gevoel van vrijheid.

Alexandra Gudowski

13-11-2019 13:23
Ehsan weet je op een erg prettige, respectvolle en liefdevolle manier uit te nodigen om goed naar je lichaam te luisteren. Tijdens de sessies is het gelukt om tot rust te komen en te zien wat er echt speelt. Ik voelde mij altijd veilig, gezien en begrepen. Een aanrader als je binnen een veilige, professionele en liefdevolle manier wil kijken wat er echt speelt. Ik kan steeds beter naar mijn lichaam luisteren. Thanks Ehsan!

Thomas L

05-11-2019 11:25
Ehsan is een zeer prettige en kundige therapeut. Ik raad hem zeer sterk aan!

Anieta van der Kolk

22-10-2019 18:15
Ehsan heeft een voor mij erg prettige aanwezigheid, de rust waarmee hij de dingen vertelt, de ruimte die hij geeft. Ik voelde me erg op mijn gemak zodat er opkwam wat er opkwam. We hebben onderzocht wat er in mijn systeem gebeurt als er een grens wordt overschreden e/o als ik die niet durf aan te geven. Door middel van oa contact en aanraking heb ik daar nu veel meer inzicht in. Heel waardevol en aan te raden voor als je meer verdieping zoekt!

Jan A

21-10-2019 21:57
Tijdens de eerste paar sessies met Eshan keek ik het een beetje aan. Pas later ging ik zijn methodes beter begrijpen en kon ik het tot me door laten dringen. De laatste paar sessies hebben me een echt WOW! moment gegeven waarbij ik een sterke realisatie ervaarde over mijn interne systeem en patronen. De realisaties waren zo sterk omdat Eshan me lichamelijk heeft laten ervaren wat ik in mn hoofd al lang weet, en als je het lichamelijk ervaart maak je de klik pas echt. Waar ik in het begin wel eens heb gedacht dat Eshan esoterische mooidoenerij toepast krijg ik steeds meer het gevoel dat Eshan goed weet wat hij doet en dat zorgvuldig inzet. Eshan weet een veilige situatie te creëren en ik heb een vertrouwd gevoel bij hem. Eshan probeert me te helpen zonder eigen agenda en werkt met wat er in het moment speelt. Ik ben dankbaar dat ik Eshan als tip heb gekregen en dat ik daar op ingegaan ben.

Amir E

17-10-2019 09:05
De sessies bij ehsan zijn voor mij ontmoeting en verbinding op een zachte en veilig manier met mezelf. Ik ervaar dat ik weer cantact kan maken met de levendigheid in mezelf. Voor mij is dit heel waardevol, bij reguliere therapy heb ik dit niet ervaren.

Kalyani

16-10-2019 19:04
Ik vond de sessies bij Ehsan erg fijn. Ik ervaarde de ruimte om op mijn tempo aan te gaan wat er ontstond of speelde. Dit gaf mij een gevoel van veiligheid waardoor ik steeds dieper durfde te kijken. Ik krijg het gevoel dat ik nare ervaringen en de sensaties die daarmee gepaard gaan steeds beter kan dragen. Ehsan begeleidt en nodigt uit op een warme, ondersteunende manier om op ontdekkingstocht te gaan in jezelf. Ik gun dit iedereen!

Marlou S.

16-10-2019 17:08
De sessies met Ehsan heb ik ervaren als een hele toegankelijke en effectieve vorm van therapeutische begeleiding. Hij zorgt voor een fijne sfeer en alles is welkom en bespreekbaar. Ik vind het fijn dat ik de ruimte krijg om zelf te bepalen hoe diep ik op onderwerpen in wil gaan die naar voren komen. En het belangrijkste: ik merk dat het veranderingen in gang zet, bijv. in hoe ik dingen ervaar en dat ik mezelf beter begrijp. Supermooie lichte/ruimtelijke locatie ook, fijne plek.

Roos Blok

15-10-2019 16:43
Mijn sessies bij Ehsan zijn ontzettend fijn. Het voelt voor mij als thuiskomen in mezelf. Ehsan weet op subtiele wijze uit te nodigen om op een dieper niveau jezelf te observeren. Zonder veroordeling, of ‘moeten’. Ik zou het iedereen aanraden.

Angela K.

15-10-2019 08:35
Ik heb veel over de werking van mijn systeem geleerd tijdens de sessies met Ehsan. Ik kan zelfs stellen dat mijn systeem zich zodanig heeft ontwikkeld d.m.v. die sessies dat het inmiddels veel beter in staat is om zichzelf
te reguleren. Ehsan heeft veel kwaliteiten in huis om je in jouw proces te begeleiden.

Lianne

14-10-2019 17:01
Ehsan is als therapeut professioneel en toegankelijk tegelijk. Ik krijg bij hem het gevoel dat hij doorziet dat geen van de patronen die we tegenkomen tijdens een sessie persoonlijk zijn, waardoor het voor mij makkelijk is ze los te laten. Ik vind dat hij een fijne, warme ruimte biedt om te onderzoeken welke blokkades er in mij bestaan, en deze vrij te laten. Ehsan heeft toewijding en passie voor zijn vak, zeker een aanrader.

Tessa

14-10-2019 15:12
Bij ehsan voel je je thuis en vrij om in je innerlijke wereld op onderzoek uit te gaan. Je ontmoet recente emoties, oude trauma’s en bijbehorende overlevings mechanismes. Het is voor mij heel waardevol en brengt mij dichter bij mijzelf! Ik raad Ehsan 100% aan wanneer je meer wilt ontdekken en begrijpen van jezelf

Joost Adriaanse

14-10-2019 13:40
De sessies met Ehsan zijn bijzondere ervaringen. Ehsan zorgt voor tijd en ruimte om je eigen lijf en emoties te ervaren. In samenwerking met Ehsan krijg ik meer inzicht in hoe ik werk (mijn lijf, en mijn gedachtes) waar ik behoefte aan heb, en leer ik bewuster mijn levensdoelen nastreven.

Schrijf een review 

Website

www.ehsanebadi.nl