Persoonlijke ontwikkeling, vind een therapeut, psycholoog of healer die je hierbij kan ondersteunen

  • Geschreven door It's Just Therapy vind een therapeut
  • laatst bewerkt Jan 5, 2022
Deel dit artikel:

Persoonlijke ontwikkeling, vind een therapeut, psycholoog of healer die je hierbij kan ondersteunen

Persoonlijke ontwikkeling - vind een psycholoog die je kan ondersteunen

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit dan je er nu uithaalt? Dan heb je de eerste stap gezet richting persoonlijke ontwikkeling. Jezelf ontwikkelen begint namelijk met de wens en bereidheid om jezelf te leren kennen en te reflecteren en mogelijk ook stappen kan doen om te handelen zodat je zaken kan veranderen. Bijvoorbeeld omdat je huidige privé- of werksituatie je niet bevalt. Of omdat je merkt dat je overtuigingen en gewoonten je tegenhouden bij het bereiken van je wensen. 

Persoonlijke groei is nodig om over dit soort drempels heen te stappen en om jezelf meer te verwezenlijken. Persoonlijke ontwikkeling is ook een bewuste keuze. Een keuze die je met je hart én je verstand moet maken. 

Ieder mens wil creeren en bouwen

Elk mens is gemaakt om te bouwen en te creëren. Al vanaf onze geboorte willen we niets liever dan groeien en de wereld om ons heen verkennen. Dat gaat (letterlijk) met vallen en opstaan, maar door te leren van onze fouten bereiken we in onze kindertijd vaak onze doelen. Pas als we ouder worden, raken we angstiger om fouten te maken. We houden dan liever vast aan bekende patronen, met als gevolg dat onze persoonlijke ontwikkeling stagneert.

Belemmerende overtuigingen zoals ‘Laat ik dat maar niet doen, dat pakt vast slecht uit’ of ‘Ik ben veel te oud om dat nog te leren’ houden ons tegen in het najagen van onze dromen. En dat is zonde, want dit is helemaal niet nodig. Onderzoek wijst namelijk uit dat elk mens door de aangeboren neuroplasticiteit van het brein een leven lang kan leren en groeien. Kortom: het is nooit te laat om je persoonlijk te ontwikkelen. Of het nu in je lifestyle, op privé- of werkgebied is.

 

Hier vind je een overzicht van de therapeuten die je kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Klik op het profiel en maak een afspraak of neem contact op voor meer info.

 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht