Patronen verbreken? Zo kan je het doen...

  • Geschreven door Vanessa Vink
  • laatst bewerkt Jun 2, 2017
Deel dit artikel:

patronen verbreken, herhalende patronen

(dit artikel is eerder gepubliceerd in 'Your Daily Shine')

Heb jij het gevoel dat je steeds in dezelfde ‘val’ trapt? Dat je vervelende patronen in je leven herkent? Snap je er geen fluit van dat er dingen op je pad komen die je helemaal niet wil? Het kan heel goed zijn dat bepaalde patronen zich herhalen om een reden waar je niet zo snel aan zou denken. Ik zal je vertellen wat daar achter kan zitten.

Het ontstaan van overtuigingen

Als we als baby op aarde komen, dan zijn we helemaal perfect. Wij kijken naar onze verzorgers en zien dat zij op een bepaalde manier in het leven staan. Omdat we niet anders weten, accepteren wij dit als normaal. Maar het kan natuurlijk zijn dat de opvattingen van onze ouders helemaal niet bij ons passen. Als overtuigingen van anderen die niet bij ons passen bij ons blijven hangen, en dit gaat vaak onbewust, dan verandert ons gedrag. Het heeft effect op hoe wij de wereld zien, op hoe wij ons gedragen en zelfs op hoe anderen op ons reageren.

Onverwerkte emoties

Daarbij ga jij zelf dingen ervaren in je leven. Als je moeilijke, stressvolle situaties meemaakt, heb jij daar emoties bij. Als je de bijbehorende emoties niet verwerkt en opruimt, dan verandert jouw vibratie ook daardoor. Wanneer jij blijft hangen in bijvoorbeeld schaamte, verdriet of angst, dan straal jij dat – bewust of onbewust – uit. Zo’n emotie blijft dan, onzichtbaar voor het blote oog, hangen in jouw energiesysteem. Mensen, emoties en situaties worden dan daardoor aangetrokken als een stier naar een rode lap!

Alles is energie

Dit alles is helemaal niet zo ‘hocus pocus’ als je misschien denkt. Hier kan de wetenschap je ook genoeg over vertellen. Iedereen weet namelijk nu wel dat alles energie is. Elke energie heeft een vibratie en in elke vibratie van energie ligt informatie. Niet alleen zijn mensen en dieren vormen van energie. Ook materiele dingen zijn energie zoals bijvoorbeeld een tafel, maar dus ook immateriële zaken als emoties.

Map of Consciousness

Emoties zijn van groot belang voor je welzijn. Dr. David R. Hawkins heeft het bewustzijn, met alle emoties van dien, in kaart gebracht. Hij was een psychiater die, vanuit eigen ervaring, zich realiseerde dat zijn bewustzijn door emoties veranderde. Hij wilde erachter komen hoe je steeds dichter bij de staat van verlichting kon komen en daarom bracht hij emoties in kaart. Ik gebruik deze ‘Map of Consciousness’ vaak in mijn praktijk om uit te leggen hoe dat nou zit met vibraties.

Laag- of hoog trillende emoties

Dr. Hawkins bracht diverse begrippen in kaart waarin hij het menselijk bewustzijn in de 18 belangrijke niveaus benoemde. Bij elk begrip vermeldde hij de hoogte van de trilling, waarbij 0 het laagste is en 1000 het hoogst haalbare. Alle emoties onder de 100 worden gezien als laag trillende emoties, volgens Hawkins de zogenaamde ‘zwakke’ emoties. De emoties vanaf trillingsgetal 200 noemde hij ‘krachtige’ emoties. Des te hoger het trillingsgetal, des te krachtiger de emotie dus. Love or above wordt er ook wel gezegd.  Voor jouw beeld, hieronder een overzicht van de emoties met bijbehorend trillingsgetal:

schaamte (20), schuld (30), apathie (50), verdriet (75), angst (100), verlangen (125), boosheid (150), trots (175), moed (200), neutraliteit (250), welwillendheid (310), acceptatie (350), redeneren (400), liefde (500), Blijdschap (540), vrede (600) en verlichting (700-1000).

Het effect van een laag trillende emotie

Waarom is dit voor mijn werk relevant? Ik werk met energieën in mijn praktijk. Ik ben o.a. reader en healer en kan dus jouw aura, chakra’s, lijf en hoger zelf net als een boek ‘lezen’. Om je te illustreren hoe het effect van een onderliggende laag trillende emotie eruit ziet, geef ik je hierbij een voorbeeld uit mijn praktijk. Zo was er bijvoorbeeld de vrouw die de liefde van haar leven maar bleef afstoten. Ze kon maar niet begrijpen waarom. Tijdens de sessie bleek dat zij onbewust nog niet de scheiding van haar ouders (toen zij 7 jaar was) had verwerkt. Voor haar gaf dit als effect dat ze als de dood was om wéér te verliezen. Dus dan maar geen verbintenis aangaan met mensen die ze lief had. Afstoting was altijd haar ‘oplossing’ geweest om pijn te vermijden. Ze wist alleen niet dat ze dit deed! Toen ze dit proces begreep, kon ze het veranderen.

Moeder’s overtuigingen

Maar er zijn ook algemene voorbeelden die ik vaak bij mensen tegenkom. Mensen die niet zichzelf kunnen of durven zijn, omdat hen vroeger verteld is dat ze gek/stom/niet leuk of whatever zijn, hebben vaak nog laag trillende emoties verstopt in hun systeem. Een schrijnend voorbeeld uit mijn praktijk is van de vrouw die als klein meisje door haar moeder werd opgesloten in een kast. Haar moeder was doodsbang voor de spirituele gaven van haar eigen kind. Probeer dan maar eens in je latere leven je eigen ding te doen. Dan moet je toch echt eerst die overtuigingen van je moeder wegpoetsen.

Uit de slachtofferrol

Als je niet mag en kan zijn wie je bent, dan kan je energetisch dus oplossingen verzinnen. Heel bijzonder eigenlijk! Maar daaronder zit verdriet, verlatingsangst, angst om te verliezen, niet durven uitkomen voor waar je voor staat, want dat vinden anderen gek of eng… etc. Dat trilt allemaal mee in jouw energiesysteem. Zeker als je blijft hangen in “o, kijk eens wat mij is aangedaan”. Snap je dat deze ‘slachtofferrol’-houding niet bevorderlijk is om boven die 200-grens uit te komen?

Wat ligt eronder?

Soms heb je alleen niet door wat de onderliggende oorzaak van jouw problemen nou eigenlijk is. Grote kans dat die dingen, waar jij nu dus mee stoeit, een gevolg zijn van een door jou onbewust opgedane overtuiging uit het verleden. Om hierbij te kunnen moet je dan eigenlijk je onderbewustzijn ‘hacken’. Readen, jouw energie laten lezen door een reader, is een manier om te ‘kletsen’ met het onderbewuste. Zo kan je de oorzaak van jouw symptoom vinden.

Magisch!

Ik zeg altijd dat als je de oorzaak laat zien in een sessie, dan ben je klaar om het los te laten. Dan kunnen die lage vibraties gaan, waardoor je jouw vibratie automatisch verhoogt. En wat er dan gebeurt is echt magisch! Als jij hoog vibreert, dan trek jij ook een ander soort mensen en situaties aan. Ja, echt! Er onstaat meer gemak en het geestige is, dat vaak lichamelijke symptomen ook verminderen. 

Durf te luisteren

Dat jij steeds in dezelfde ‘val’ loopt, is dus niet om jou te pesten of zo. Het is jouw ‘rode vlag’, jouw signaal, om dingen te veranderen! Als jij niet iets onderneemt, dan zal die rode vlag blijven wapperen en voor dat je het weet zit je in een burn-out. Aan jou dus de taak om daar meer mee te doen! Durf te luisteren naar wat je ingefluisterd wordt. Volg je intuïtie en zoek wat bij jou past om je te helpen met jouw volgende stap naar een hogere vibratie. En verwonder je over het opgeruimde, magnetische en positieve effect ervan. Geniet!

Vanessa Vink

Eens sparren met Vanessa? Hier vindt je meer informatie over Reader, healer en property cleaner Vanessa Vink.

Geen idee wat voor soort coaching of therapie je nodig hebt? boek een intake consult en wij gidsen je. 

Meer lezen over Vanessa, hier lees je een ander blog

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht