Welkom op onze site, hoe maak je een goed profiel? Marketing voor therapeuten

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Feb 17, 2023
Deel dit artikel:

Welkom op onze site, hoe maak je een goed profiel? Marketing voor therapeuten

Marketing voor therapeuten, beter zichtbaar in google als therapeut

Welkom op onze site. Lees dit echt even goed door het bevat belangrijke tips voor goeie vindbaarheid en dus meer aanvragen. Als je profiel niet volledig is zal je profiel minder snel goed vindbaar zijn in google en weinig aanvragen genereren. Zorg ook dat je regelmatig update want Google houdt van actualiteit. Bijv met een nieuwe opleiding of een review

Heb je je profiel al volledig ingevuld en een leuke foto van jezelf geplaatst? Belangrijk is een foto van goede kwaliteit waarbij je recht in de camera kijkt. Misschien sta je al even op onze site, ook dan is het goed om dit  door te lezen en je profiel te updaten!

Een goed profiel bestaat uit zo’n 1000-1500 woorden, bevat reviews, een goede bio, is actueel en voorzien van goede keywords (wat tikken mensen in in google!) en SEO data (zie onder). Zorg dat je regelmatig je laatste opleiding, je nieuwste dienst en meest recente review plaatst. Google en andere search engines waarderen het als  pagina’s actueel zijn en blijven! 

Een goed profiel leidt tot een betere zichtbaarheid in de zoekmachines, meer bereik, meer mogelijke clicks naar je eigen site (als je een premium hebt) en meer kans op leads en aanvragen! Besteed er dus aandacht aan. 

 

1. JE BIO EN WERKWIJZE

Bovenaan je bio schrijf je, voordat je je bio begint, kort een heldere en voor een leek, begrijpelijke samenvatting van wat je biedt, aan ‘wie / waar / wanneer’ en eventueel nog iets specifieks qua doelgroep of aanpak. Herhaal dat bovenaan bij de werkwijze! Dat zijn namelijk de eerste zinnen die een client leest op desktop en mobile. Bijvoorbeeld: Healing en energiewerk voor tieners  - yogatherapie en ademhalingsoefeningen - Utrecht - Pietje Petersen - It’s Just Therapy of Psychologie en mindfulness - studenten en starters - gespeciailseerd in eenzaamheid - Amsterdam - Martine Puntje  - Its Just Therapy2. 

2. THERAPIEVORMEN EN KLACHTEN

Hier kies je de vormen die jij beoefend en de klachten die jij kan verhelpen. Let op kies er niet te weinig en ook zeker niet te veel (dat is ongeloofwaardig). Selecteer 10-15 klachten die jij echt kan behandelen.

3. BLOGGEN

Heb je een premium jaarabonnement en wil je een blog schrijven? Mail ons op info@itsjusttherapy.com met subject: blog e-learning. We geven je dan gratis toegang tot de e-learning (t.wv. 95,-). Vervolgens kan je een blog indienen die wij redigeren en plaatsen op onze homepagina. Met één of twee goede blogs per jaar kan je al veel traffic naar je profiel leiden. Heb je een ander profiel dan premium jaar dan kan je de e-learning blog en SEO adviezen bestellen voor 95,-, Mail dan even naar info@itsjusttherapy.com met bestellen elearning. De tips en adviezen zijn ook bruikbaar voor de teksten op je eigen site of in andere online promotie. 

4. WELKE STAPPEN NEEM JE NU? 

Neem de volgende stappen nadat je je profiel hebt ingevuld en live hebt gezet (onderaan vinkje). Ook iedere 20 minuten even bewaren!

Stap 1. Reviews. Blijf vooral de reviews (dus niet de testimonials alleen) regelmatig aanvullen. Deze worden gevonden door google. De bestaande reviews kan je onder naam van je cliënt zélf invoeren als je uitgelogd bent (met hun toestemming uiteraard). Bij voorkeur met naam en leeftijd of bijv met beroep en locatie of beroep en thema. Wanneer je al even op onze site staat, zorg dan ook dat je regelmatig reviews plaatst

Stap 2. FB groep met collega’s. We vragen je ook een uitnodigingsverzoek te sturen naar https://www.facebook.com/groups/651050671727626/. Je wordt dan toegevoegd aan de besloten FB groep waar je collega-therapeuten vindt. Hier plaatsen we oproepen van cliënten, tips voor je praktijk, delen we inspiratie en meditaties.

Stap 3. Backlinking. Zet een link van je profiel op de site van It’s Just Therapy op je eigen site. Dit heet backlinking en wordt gewaardeerd aan beide kanten door google en de zoekmachines. Daarnaast wordt een hoge notering op relevante sites, zoals die van ons, ook weer extra gewaardeerd voor je website door zoekmachines.

Stap 4. SEO data. Voer ook je SEO data in. Dit zijn trefwoorden (metabeschrijving en metatitels) waardoor je nog beter gevonden wordt door google en andere zoekmachines. Hoe beter je nadenkt waar je op gevonden wilt worden en nadenkt over hoe jouw ideale cliënt jou kan vinden, hoe beter! Deze keywords en specifieke zoekcombinaties zijn heel belangrijk en die formuleer je in een zin!

Metadata: je belangrijkste keyword is je therapievorm en die zet je in je metatitel en in je metabeschrijving licht je toe welke klachten je behandelt en voor welke specifieke doelgroep(en). Zet er ook vooral bij dat je ook online sessies biedt in deze tijd. Je herhaalt in de eerste zin je functie en locatie en of je aanvullend vergoed bent. Hieronder een voorbeeld van de SEO data die we nodig hebben van je: metatitel en meta beschrijving

META TITEL - Healing - psychologie - eenzaamheid en ptss - Utrecht - Esther van den Wildenberg - It's Just Therapy  (max 65 karakters). ‘Title tags should contain your main focus keyword’

META BESCHRIJVING - Healer en psycholoog Esther van den Wildenberg in Utrecht is aanvullend vergoed. Sessies live en online. Esther is gespecialiseerd in behandeling bij depressie, stresshantering, balans in je leven, relaties, omgaan met angst en depressie, hooggevoeligheid als kracht, zingeving en verlies. (max 140) ‘Make it specific and relevant’

Meer informatie over het schrijven van een goede metatitel en beschrijving en hier: https://drive.google.com/file/d/1qv_0SrhPAc6wavFqEBgB7yrCTpUMPuGz/view. Je voert dit in onder kopje SEO, je naam, metatitel (max 60 tekens) en metabeschrijving (120-160 tekens). Denk ook aan locaties in de buurt waar je op gevonden wilt worden. 

 

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

1. Basis onderdeel van je marketingmix. Allereerst is een profiel op een relevante site als It’s Just Therapy een belangrijke en goedkope bijdrage aan je marketing mix en je aanwezigheid online. Je hoeft geen tv spots of pagina’s in te kopen ;-) en hebt continue aanwezigheid in de zoekmachines (waardoor je ook je eigen site hoog houdt)

2. Google ranking. Zo zal je zien dat je op jouw SEO data en keywords in je profiel na een tijdje (paar weken) goed zichtbaar wordt in Google en andere zoekmachines Wij streven naar pagina 1 posities. Voer je SEO ook goed door op andere sites en je op je eigen site.

3. Je eigen site krijgt ook weer extra punten. Daarnaast geldt: een hoge notering op een relevante site als It’s Just Therapy, geeft ook weer scorepunten in de zoekmachines aan je eigen website! Zo komt je eigen website ook weer hoger als je elders vermeld wordt. Hoe meer hoge vermeldingen op relevante sites hoe beter.

4. Aanvragen (direct en indirect). Daarnaast kan je, als je de stappen goed volgt en cliënten dat wat jij aanbiedt ook zoeken, ook aanvragen verwachten. De aanvragen kunnen binnenkomen via je profiel, via ons direct je ontvangt ze dan via Its Just Therapy. Of via je profiel kan een client naar jouw website surfen en contact opnemen. Hier kunnen we uiteraard geen garanties over geven. We zien dat het aantal aanvragen enorm varieert tussen de 1 a 2 per jaar tot ca 30-50 per jaar en soms nog veel meer (een aantal therapeuten hebben ca 80 aanvragen per jaar). We hebben ook al een paar keer meegemaakt dat een therapeut het eerste jaar geen aanvragen kreeg en vervolgens wekelijks. Daarnaast hebben we ook al een paar mee mogen maken dat de media contact opneemt met therapeuten via onze site

Het aantal aanvragen (zo is onze ervaring) afhankelijk van verschillende factoren zoals: 

  • hoe ervaren ben je, hoe lang voer praktijk, hoe loopt je praktijk nu
  • heb je naast een profiel ook een professionele website voorzien van SEO (wij bouwen ook websites!)
  • ben je wel of niet aanvullend vergoed
  • zit je bij een beroepsvereniging
  • naar wat is men op zoek (zijn er veel mensen op zoek naar wat jij biedt en de locatie)
  • dus wat bied jij en op welke locatie 
  • heb je een representatieve praktijk
  • wat is je expertise en hoe is het met de concurrentie in jouw stad/dorp
  • wat tikt men in zoekmachines en wat staat in jouw SEO data
  • een goed ingevuld leuk leesbaar profiel
  • je communicatie op je profiel/site en/of met een potentiële cliënt
  • je metadata
  • een goede scherpe foto en een goede duidelijke profiel tekst
  • duidelijke SEO data
  • de ervaringen en reviews van mensen (bij ons maar ook elders) 
  • actualiteit van je profiel
  • blogs die goed worden gelezen

Onthoud als je net begint met je praktijk dat het tijd kost om je praktijk op te bouwen. Je profiel bij ons kan daarbij helpen maar verwacht geen tovenarij ;-). Als je net begint met een praktijk kost het toch minstens minimaal 2 jaar om een goedlopende praktijk op te bouwen (en dat is snel). Houd daar rekening mee. 

Voorbeelden van enkele zeer goed lopende therapeuten waar je inspiratie uit kan putten, kunnen we desgewenst mondeling doornemen. 

We wensen je heel veel succes met het doorlopen van deze stappen. Als je vragen hebt horen we het graag! Mail dan naar info@itsjusttherapy.com

 

Promoot jezelf als therapeut

Team van It’s Just Therapy, vind een goede therapeut in je buurt!

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht