Je moet er doorheen en niet er omheen, stelt hoogleraar Brene Brown

  • Geschreven door Webmaster
  • laatst bewerkt Feb 14, 2019
Deel dit artikel:

Je moet er doorheen en niet er omheen, stelt hoogleraar Brene Brown

Iedereen op facebook en instagram lijkt zon perfect leventje te leiden? Dat zegt allemaal helemaal niets het zijn maar plaatjes.. letterlijk voldoet het aan het plaatje. De sterkste en meest veerkrachtige mensen in het onderzoek van Brene Brown, zijn mensen die het beste in staat zijn om verder te gaan na verlies, niet mensen die vechten, en ook niet vluchten, maar vóélen.

Brene Brown van de Kracht van Kwetsbaarheid, een Amerikaanse hoogleraar 

Verdriet, boosheid, pijn: we reageren het af of vluchten ervoor weg. Juist de momenten waarop we worden gekwetst, juist de gebeurtenissen die ons boos maken of wanhopig, bevatten waardevolle levenslessen. Hoogleraar Brené Brown ging voor haar nieuwe boek op zoek naar wat mensen karakteriseert die het wél lukt om zich wijs door lastige situaties heen te werken.

In lijn met de evolutionaire psychologie hoorde Brown dat een grote groep mensen in moeilijke situaties doet wat ons brein ons al eeuwen dicteert te doen: vechten of vluchten.Maar er was ook een groep die iets totaal anders deed. Die groep wekte Browns nieuwsgierigheid. De veerkrachtigste mensen in Browns onderzoek, de mensen die het beste in staat zijn om relaties te herstellen, effectief leiding te geven, warm op te voeden, verder te gaan na verlies, bleken mensen die niet vechten, en ook niet vluchten, maar vóélen.

Lees meer op   https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/hoogleraar-brene-brown-je-moet-erdoorheen/?fbclid=IwAR21eirH_SN6t84tF74AdKXK-8rZF90fYypLMfwDjkS1dyosrtWDjr4B1ok

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht