It's Just Therapy, de airbnb voor therapie. Zoek je hulp? Wij wijzen je de weg

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Nov 4, 2022
Deel dit artikel:

It's Just Therapy, de airbnb voor therapie. Zoek je hulp? Wij wijzen je de weg

It's Just Therapy, airbnb voor therapie. Wij wijzen je de weg in het oerwoud van (psycho) therapie & coaching

- 66% in 2022 aanvullend verzekerd, nauwelijks begeleid in keuze

It´s Just Therapy is de site voor persoonlijke groei, zingeving en bewustwording. De site draait puur om het matchen van een therapeut-zoekende met een therapeut of coach. Via het invullen van een onderwerp, klacht of therapiesoort ziet men direct welke behandelaar in zijn of haar buurt zit, inclusief uitgebreide reviews. Voor mensen die er niet uitkomen of liever 1 op 1 advies krijgen staan de intake consultants van It’s Just Therapy klaar om hen zowel persoonlijk als online te begeleiden.

Lichaamsgerichte therapeuten, psychodynamische therapie, somatic experiencing, familieopstellers, mindfulness therapeuten

Het gebruik van complementarie geneeswijzen naast de reguliere zorg en coaching is populair. De juiste therapie vinden in het brede scala aan geneeswijzen en therapievormen blijkt al lastig. Maar hoe vind je vervolgens een lichaamsgericht therapeut, de juiste coach, een mindfulness therapeut of psychotherapeut, die goed bij je past? Dat laatste is essentieel blijkt uit onderzoek van de VU: de juiste professional vinden en dan vooral de klik met de therapeut/coach heeft grote invloed op het resultaat (de Haan, 2014).

Markt niet te overzien honderden therapievormen

Met honderden therapie- en coachvormen en tienduizenden behandelaren is het een oerwoud. Begeleiding is er niet of nauwelijks. Zo wijst 80% van de huisartsen niet door naar een complementaire (psycho) therapeut of coach. ‘Mensen regelen het nu via via of gaan wat uitproberen na online zoekwerk. Dat is natuurlijk niet ideaal als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling of zingevingskwesties die je tegenkomt in je dagelijks leven. Ons doel is om het giswerk weg te nemen en mensen te koppelen aan de juiste therapeut die het best bij hen past. Waarbij we uiteraard altijd stimuleren dat onze therapeuten in samenspraak met de client goed overleggen met de eventuele reguliere behandelaar. Kwaliteit staat hoog in het vaandel we hebben persoonlijk contact met al onze therapeuten’, aldus oprichter Saskia Beugel.

Wie zijn It’s Just Therapy?

Het bedrijf is opgericht door geregistreerd mindfulness trainer (VMBN), lichaamsgerichte therapeut en yogadocent Saskia Beugel (voorheen marketing manager VNU, Randstad, Sanoma & oprichter Rishis) en life coach Wouter van de Ridder (voormalig merkstrateeg bij onder andere FHV BBDO). Steeds vaker kwamen vragen op hen af als 'weet je nog een goeie relatietherapeut, weet je nog een burn-out coach of iemand die familieopstellingen doet?’ Aan de hand van deze behoefte is It’s Just Therapy ontstaan. Het team is verder uitgebreid met Ragnhild Keizer Meijer, Marcel van Doornen en David Marques (ICT) en J. Imming (finance) en inmiddels zijn er 200 therapeuten verbonden aan ons netwerk. Meer informatie

Noot voor redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Beugel - saskia@itsjusttherapy.comwww.itsjusttherapy.com

 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht