De Analytical Competence Tool® geeft diepe inzichten in talenten, drijfveren en onbenut potentieel

  • laatst bewerkt Mar 30, 2017
Deel dit artikel:

ACT meting, inzicht in drijfveren, inzicht in talenten, onbewuste krachten.

ACT® (Analytical Competence Tool) is een uniek meetinstrument dat een 3D beeld geeft van je voorkeuren, afkeuren en ontwikkelmogelijkheden. Uniek eraan is dat sociaal wenselijke reacties niet mogelijk zijn omdat er gemeten wordt d.m.v. afbeeldingen ipv vragenlijsten. Je onderbewuste wordt aangesproken. Wat er in je onbewuste afspeelt is een hele andere en onbekende wereld. De ACT meting laat je kennis maken met je onbewuste krachten.

ACT is gebaseerd op de belevingspsychologie van Jung. Jung was samen met Freud de grondlegger van de psychoanalyse.

Natuurlijke kracht versus prestatiekracht

ACT onderscheidt natuurlijke kracht en prestatie kracht. Inzicht in natuurlijke competenties geeft richting aan talentontwikkeling. Prestatie kracht zijn competenties die zijn aangeleerd om te kunnen functioneren. In drukke tijden kunnen deze negatieve kwaliteiten worden. 

De 'juiste dingen doen' VS 'dingen juist doen'

Onderzoek en ervaring tonen aan dat de grootste mate van effectiviteit wordt bereikt als je ‘de juiste dingen doet'. Op deze manier wordt ‘flow’ ervaren, kost het werk de minste energie en zijn resultaten maximaal. Zou men echter de focus puur richten op ‘de dingen juist doen’ dan leidt dit in de regel tot nog meer druk met het risico op stress en verzuim. 

Diepe inzichten in je talenten en drijfveren? 

Voor iedereen die dieper inzicht wil krijgen in zijn talenten en drijfveren, bijvoorbeeld bij studiekeuzes of het vinden van een baan waar je echt blij van wordt.
Voor iedereen die geremd wordt om te worden wie hij ten diepste in potentie is. Voor deze mensen is de ACT® meting, een unieke methode, gebruikmakend van beelden waarop het onbewuste reageert en waardoor onbewuste talenten zichtbaar worden.

Teams

Het wordt veel toegepast om teams beter te laten presteren door de aanwezige talenten op elkaar af te stemmen. Het inzicht in elkaars kwaliteiten maakt het mogelijk om competenties van elkaar te lenen en in te zetten. 

Ik gebruik de ACT® meting bij aanvang van elk coaching traject om die gebieden te vinden waar ontwikkelmogelijkheden liggen en waar je jezelf niet van bewust bent.
 

Eens sparren met coach Gerard Keg? Neem contact met me op als je nieuwsgierig bent naar je talenten en je ongebruikte krachten. Kijk naar de korte video als introductie en uitleg!

Lees hier het interessante blog van Gerard over Human being management

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht