Vind een lichaamsgerichte therapeut voor lichaamsgerichte therapie - Den Haag - Scheveningen

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Mar 23, 2021
Deel dit artikel:

Hier vind je een overzicht van lichaamsgerichte therapeuten voor lichaamsgerichte therapie in Den Haag.

Vind een lichaamsgerichte therapeut voor lichaamsgerichte therapie in Den Haag en Scheveningen

Vind een goede lichaamsgerichte therapeut voor lichaamsgerichte therapie in Den Haag, Scheveningen. 

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam centraal staat. Het lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen en 'trauma's', gebeurtenissen met zich mee, waardoor je ook 'via het lichaam' kan werken om trauma's te verzachten of op te lossen, 

Met lichaamsgerichte therapie wordt uitgegaan van een holistische benadering waarbij lichaam en geest één geheel vormen. Juist in deze tijd, waarin de maatschappij veel van ons 'hoofd' en  cognitieve vermogen vraagt, is het belangrijk om ook naar ons lichaam te luisterenm.

Door je bewust te worden van je eigen lichamelijke sensaties en de gevoelens die daarbij horen (zoals bijvoorbeeld ook in de mindfulness wel geoefend wordt), kun je het lichaamsbewustzijn vergroten en je patronen leren ontdekken en ook je gevoel en autonomie versterken. Lichaamsgerichte therapie draagt bij aan het vergaren van nieuwe inzichten, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Het kan aanvullend zijn voor de reguliere individuele gesprekken met een psycholoog of coach. Samen met de psycholoog/therapeut kun je werken aan het loslaten van oude patronen en tegelijkertijd leren ervaringen uit het verleden een plek te geven. Ook wordt gekeken naar verborgen eigenschappen en kwaliteiten, zodat deze meer op de voorgrond kunnen komen.

Vind hier een overzicht van lichaamsgerichte therapeuten voor lichaamsgerichte therapie in Den Haag. Klik op een profiel van een therapeut voor een afspraak of meer info.

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht