Healing en je zelfgenezend vermogen

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Mar 6, 2021
Deel dit artikel:

healing, wat is healing

Healing.

 

Healing of in het Nederlands 'heling', is een proces dat gezondheid en welzijn tot stand brengt op ieder niveau van je bestaan: in je lijf, in je emoties, in je denken, in je spirituele beleving, in je energieveld en in het leven dat je voor jezejf hebt gecreëerd. Het proces duurt soms kort, zoals bij bijna dood ervaringen en kwantum (wonder) genezingen. Of soms duurt het jaren.

Leven vanuit kracht en het hart

We hebben het vermogen om een leven te creëren vanuit eigen kracht en hart. Om echt in verbinding te zijn met anderen moet je eerst in verbinding staan met jezelf. Wie ben jij? Wat zijn je talenten? Wat is je essentie? En ook: wat zijn je blokkades en angsten? Hoe doorbreek je die? Welke processen spelen zich in je af?  Heb je last van terugkomende thema's? De antwoorden liggen op chakra-niveau maar zijn soms ook energetisch of op een nog dieper (karmisch) onbewust niveau waar je zelf niet altijd kan 'zien' of kijken. 

Wat en wie is een healer

In de breedste zin van het woord is een healer iedereen die middels zijn of haar bewuste intentie het zelfgenezend vermogen van een ander mens of dier/levend wezen activeert. Dat kan je oma zijn die een liefdevolle arm om je heen slaat, je vriendin die tijd maakt voor een goed gesprek, een natuurgeneeskundige die de juiste middelen voorschrijft of een arts die de juiste operatie uitvoert. De lijst is eindeloos. Maar de term ´healer wordt vaker geassocieerd met sjamanen, aurahealers en andere energie/werkers, die met hun bewuste intentie de fysieke manifestatie proberen te veranderen door het energetisch veld achter die manifestatie te beinvloeden. Hoe je de definitie ook hanteert, realiseer je dat een mens uiteindelijk alleen zichzelf kan helen. Hoe kundig de betrokken professional ook is, het is het zelfgenezend vermogen dat het uiteindelijke werk doet.

Ziekte is een signaal van de ziel dat niet alles in het leven van de betrokkene in orde is. Het is een roep om aandacht, de kunst is om uit te zoeken waarvoor. Ziekte bestaat op alle niveau´s tegelijk. Het zit in je lijf als zieke cellen en een zwak immuunsysteem, in je emoties als depressieve buien, in je denken als een negatief zelfbeeld of stemmen in je hoofd die je liever niet hoort, in je spirituele beleving als een gebrek aan vervulling, in je energieveld als haperende meridianen en geblokkeerde chakra´s en in je dagelijks leven als dysfunctionele relaties, enz. enz. Het is nooit óf óf, het is altijd én én.

Healing is als intensieve therapeutische begeleidingsvorm geschikt voor mensen bij wie persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverandering centraal staan. Healing biedt ook ondersteuning bij filosofische en spirituele levensvragen als: wie ben ik, wat is mijn levenstaak? Het helpt om het onbewuste, onontgonnen gebied in jezelf op een diepe manier te verkennen en verdrongen levenskracht vrij te maken.

Als je je niet lekker voelt, of het nu fysiek is of emotioneel, ontstaan er ‘blokkades’ (zoals angsten) in je lichaam of nog specifieker in je energiesysteem. Als je een healing ondergaat dan zal je merken dat je daarna ‘opgeruimder’ voelt en dat je energie weer beter stroomt. Je kan met een healing ook eventuele (karmische) blokkades transformeren.

Healing kan daarnaast effectief zijn bij:

  • lichamelijke of psychische klachten
  • het gevoel dat er iets mist in het leven
  • terugkerende problemen in relaties of werk
  • burn-out of overbelast zijn
  • faalangst, gevoel tekort te schieten
  • moeite met grenzen bewaken
  • verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
  • leren leven met de beperkingen van een ziekte

Hier vind je een overzicht van de healers die je kunnen ondersteunen. Klik op het profiel en maak een afspraak of neem contact op voor meer info.

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht