It’s Just Therapy

Hier vind je een goede therapeut, over de kwaliteit en kwaliteitsbewaking van onze therapeuten

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Mar 29, 2019
Deel dit artikel:

hoe vind ik een goede therapeut

Kwaliteitsbewaking van reguliere en holistische therapeuten en coaches

We krijgen van onze clienten en therapeuten en coachesook mensen die naar ons doorverwijzen steeds vaker te horen dat ze het zo waardevol vinden dat wij de kwaliteit van ons platform zorgvuldig bewaken. Het lijkt ons goed om hierover wat meer toe te lichten. De therapeuten en coaches die bij ons zijn aangesloten zijn allemaal opgeleid (regulier denk aan psycholoog, psychotherapeut en/of holistisch natuurgeneeskundig denk aan bijv. shiatsu of mindfulness of acupunctuur).

 

Therapeuten zijn geregistreerd bij beroepsverenigingen en aanvullend vergoed, coaches 

De meeste van onze therapeuten zijn dan ook geregistreerd bij beroepsverenigingen en regelmatig ook aanvullend vergoed. Onze therapeuten zijn vaak regulier opgeleid als psycholoog en/of psychotherapeut of als maatschappelijk werker en hebben dit aangevuld met bijv acupunctuur, mindfulness of EMDR (mindfulness en emdr zijn beiden ook evidence based). Op ons platform staan naast therapeuten ook life en business coaches (ook allen opgeleid en gecertificeerd) die mensen begeleiden middels coachingstechnieken (dus dit is geen therapie). Deze zijn ook allen opgeleid, hebben een gedegen beroepsopleiding en gecertificeerd en vaak al jaren werkzaam als coach.

Holistische therapeuten

We bieden op ons platform ook natuurgeneeskundige therapeuten of 'healers' en massage therapeuten die eveneens jarenlange gedegen opleidingen hebben gevolgd, veel ervaring hebben en goeie resultaten boeken en mooie recensies krijgen. Hiervan is een deel ook aanvullend vergoed via de verzekeraar. De meeste therapeuten kennen we persoonlijk en we houden regelmatig contact. Indien de betreffende therapeut niet is aangesloten bij een beroepsvereniging dan plannen we altijd een kennismakingssessie of we doen een proefsessie zodat we onze kwaliteit kunnen blijven waarborgen.

Reviews en ervaringen van clienten over onze therapeuten

We hechten daarnaast ook veel belang aan de persoonlijke reviews en ervaringen van clienten en houden dit ook nauwkeurig bij. Nadat een client een sessie heeft ervaren ontvangt de client van ons (als intermediair) een bericht hoe de sessie is bevallen. Mocht de client een negatieve ervaring hebben gehad dan houden we dat nauwlettend in de gaten en dan zullen we direct verdere actie ondernemen (tot nu toe is dat gelukkig nog niet gebeurd en krijgen we vrijwel altijd positieve reacties over onze therapeuten). Indien er klachten van clienten komen dan zouden we hier ook zeer alert op reageren. Tot nu toe hebben we goeie reacties en ervaringen van clienten. Een paar weken nadat een client een eerste sessie heeft geboekt ontvangen ze van ons ook de vraag om ons te vertellen hoe ze het hebben ervaren. Mocht dat niet positief zijn dan zouden we daar zeker actie op ondernemen maar dit is nog niet voorgekomen.

Alles in samenspraak met de huisarts, GGZ indien nodig

Uiteraard werken al onze therapeuten en coaches i.s.m huisarts en psychiater of verwijzen ze door oa naar de GGZ (waar helaas een lange wachtlijst is) of de crisisdienst idien nodig
 

Match tussen therapeut en client bepaalt resultaat

Belangrijkste is dat een client de match ervaart met de therapeut of coach en vice versa want die bepaalt zo blijkt voor een groot deel het resultaat (bron Menzis). Daarnaast is het belangrijk dat de verwachtingen tussen therapeut en client over en weer helder gesteld worden dat is ook van belang bij het resultaat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3828592. Dit is iets wat wij al onze therapeuten en coaches toevertrouwen en zijn ervan overtuigd dat we kwaliteit bieden. I

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht