It’s Just Therapy

Eetproblemen en op weg naar een nieuwe balans met een vitaliteitscoach

  • Geschreven door Marieke Geurds
  • laatst bewerkt Sep 1, 2020
Deel dit artikel:

Eetstoornis, Depressie & behandeling

Eetstoornis, depressie en behandeling

Als tiener en begin twintiger kreeg ik te maken met de eetstoornis anorexia, een sportverslaving en een zware depressie. Ik heb een lang traject gevolgd met intensieve behandelingen waarbij ik mijn zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen heb laten groeien. Waarbij ik heb geleerd te geloven en te vertrouwen op mijn eigen IK. En dat ik zoveel meer ben dan de eetstoornis, de sportverslaving en mijn depressie. Zij zijn mij overkomen en hebben mij gevormd tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. Dat ik deze weg heb moeten afleggen om er achter te komen hoeveel krachtiger ik ben dan ikzelf dacht en wat ik nu eigenlijk met mijn leven wil. Echt wil. Niet omdat anderen het van mij verwachten of omdat ik denk dat andere iets van mij verwachten. 

Therapie eetstoornis

De diverse therapieën, mijn persoonlijke ontwikkeling gedurende de jaren en het blijven doorvechten, wakkerde iets in mij aan. Dit was het. Zelf heb ik het zo fijn gevonden om therapie te krijgen van ervaringsdeskundige. Therapeuten die mij begrepen terwijl ik niets hoefde te zeggen. Waarbij ik herkenning en erkenning vond. Die mij niet afkeurde omdat ik een terugval had. Die coach wil ik ook voor jou zijn. Dat jij je verhaal bij me kwijt kunt zonder enige veroordeling. Dat ik met jou naar de oorzaak van het probleem ga en we hier samen een passende oplossing voor vinden. Uit ervaring weet ik dat deze methode beter werkt dan alleen maar te focussen op het eetgedrag. Ik wil jou helpen naar een gezond leven. Een gezonde balans tussen jouw fysieke en mentale gezondheid. Ik wil jou leren dat voeding ook vóór je kan werken in plaats van tegen je en dat er meer is dan het getal op de weegschaal. Dat je weer kunt genieten van zonder zonder dat het moet.  

Weer echt gaan leven na de eetstoornis

Ook ik heb nog wel eens een off-day, dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. De ene keer weet ik wel de oorzaak en de andere keer is het er gewoon. Maar dit is oké. Je bent echt niet de enige met zulke dagen. Het hoort bij het leven. Op zo’n dag vind ik het fijn om even naar het park te gaan om te wandelen, om wat langer in bed te blijven liggen of om een serie te kijken. Van deze momenten leer je juist. Je groeit. En dat gun ik iedereen. Of je nu wilt afvallen of aankomen, een depressie hebt of kampt met een negatief zelfbeeld. Het kan echt anders en daar wil ik jou bij helpen.

Sporten en gezonde voeding zijn altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest, als kind was ik altijd buiten en vond ik koken onwijs leuk. Tot dat ik hierin doorsloeg en het plezier in sporten en fitness verloor. Het werd een obsessie, een ‘moetje’. Gelukkig heb ik hierin ook de balans terug weten te vinden en is sport ook een stok achter de deur op een off-day. Het is niet alleen goed voor ons lichaam maar ook voor onze mind. Zeker wanneer je een depressie of een burn-out hebt, is juist beweging een goed medicijn.

Met mijn coaching wil ik jou helpen om je beter in je vel te laten voelen. Om zelfverzekerder te worden en jou op weg te helpen naar een gezond en gebalanceerd leven. Om je vitaal en sterk te voelen. Om goed voor jezelf te zorgen. Om lief te zijn voor jezelf. En het allerbelangrijkste: dat je weer gaat leven. Echt leven.

Als lifestyle- en vitaliteitscoach wil ik jou inspireren en motiveren om de meest vitale versie van jezelf te worden. Ik ben er niet alleen voor jou die wat gewicht wilt verliezen, maar ook wanneer je een te hoog cholesterol hebt, slaapproblemen ervaart of jou voedingspatroon wilt optimaliseren. Ik kan jou ook helpen vanuit mijn eigen ervaring als je (beginnende/verstoorde)eetproblemen of andere psychische klachten ervaart, zoals een depressie of een sportverslaving. 

Auteur: Marieke Geurds (vitaliteits coach)

Meer weten over eetproblemen, anorexia en ondersteuning nodig? Zoek hier een vitaliteitscoach in jouw stad of regio

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht