It’s Just Therapy

Een succes maken van je onderneming? Een business coach kan hierin veel voor je betekenen!

  • Geschreven door José van Daal
  • laatst bewerkt Feb 25, 2019
Deel dit artikel:

Business coaching  succes door authentiek ondernemerschap

Hoe maak je jouw business tot een groot succes

Heb jij al een 'funnel' geïnstalleerd om jouw business tot een groot succes te maken en maandelijks vanuit je luie stoel je bankrekening zo nu en dan eens te checken of het beloofde bedrag van minimaal 30.000 Euro per maand al op je rekening staat? Omzet van 6 nullen per jaar wordt er beloofd. Wow! Ik kan me voorstellen dat menig ondernemer zich gefaald voelt door al deze berichten of na een investering van meer dan 20.000 Euro nu 80 uur per week bezig is deze achterstand in te halen. Pfff wat een stress.

Ik wil echter niet oordelen over deze vorm van marketing en laat het ook geheel aan jou als je daar voor kiest. Jij beslist waar jij blij van wordt.

Heb je een concept op zak dat past bij jou als persoon en past bij jouw omstandigheden?

Vanuit mijn marketing en communicatie achtergrond geloof ik echter zelf dat dit om marketing kunstjes gaat die voor maar heel weinig ondernemers is weggelegd . Door de ‘experts’ die dit aanbieden worden gouden bergen beloofd en lijkt het ondernemen wel een sprookje. Zo beloven ze onder andere dat je zelfs met een chronische ziekte, een druk gezin, maximaal 24 uur werk per week moeiteloos de hoofdprijs binnen kunt halen. Het lijkt vooralsnog aantrekkelijk maar is het authentiek en echt? Heb je echt een concept op zak dat dat past bij jou als persoon en is het in balan met met jouw persoonlijke omstandigheden?  

Ik zie hier een roll out van een marketing concept dat elke keer identiek is aan de ander. Terwijl de business coaches er op hameren dat je authentiek moet zijn, zie ik elke keer dezelfde strategie en lange teksten langskomen met mooie beloftes, online trainingen,  aanbiedingen en webinars om de email marketing op peil te brengen.

Ben jij echt authentiek als ondernemer? Volg je je eigen pad, je eigen missie?

Hoe bedoel je authentiek zijn als ondernemer? Je eigen WHY en missie volgen? Ik zie eenheidsworsten opdoemen en terwijl er toch maar echt een paar enkel rookworsten op de markt zijn die het goed doen. Oké laat jij nou net die ene speciale rookworst hebben dan geloof ik zeker dat jij een goede omzet genereert, want zeg nou zelf die speciale vega rookworst wil toch gewoon iedereen, omdat hij echt en authentiek is. 

Dat hij 4 keer zo duur is dan de andere rookworsten neem je op de koop toe, want het is hip en healthy. Dus ja, bij sommige producten en diensten gaat het echt wel lukken als je je maar goed onderscheidt en zaken kunt afstoten waar je niet comfortabel mee bent. Niet iedereen is namelijk goed in het totale pallet van ondernemer zijn en je wilt toch zeker graag met je business bezig zijn.

Twijfel je om deze investeringen te doen? Wil je toch liever echt authentiek zijn in jouw business en niet doen wat een ander doet met een ander sausje op het gebied van look and feel? Ga dan eens echt bij jezelf naar binnen en vraag jezelf af hoe jij je wilt profileren als ondernemer? Waar ben je nou echt rete goed in en waar zitten je blokkades?

Gewoon een real kijk op jouw ondernemerschap of op jouw functie in een bedrijf. Even de echte wereld in met al zijn emoties. Boosheid, frustraties en gevoel toelaten en kijken hoe jij verbetering kunt brengen in je werkende leven zonder burn out te raken doordat iedereen om je heen zoveel van je verwacht.

Stap voor stap bouwen aan je bedrijf en leven door de waarden te bepalen die voor jou echt belangrijk zijn om balans en waarde te ervaren.

Hoe kan een business coach je begeleiden. Systemisch kijken naar jouw obstakels, de 7 aspecten van het Bewust Bedrijf Model

Als business coach gaan we  systemisch kijken naar jouw obstakels kan een hoop verduidelijken op jouw weg naar ondernemerschap en persoonlijk welzijn. Bewustzijn in je bedrijf  brengen en kijken naar de 7 aspecten die noodzakelijk zijn in je bedrijf en leven. De ruggengraat van je werkende leven helder op je netvlies hebben. De ruggengraat die recht blijft zolang jij de dingen doet die daarbij passen en de vleugels van het model die in evenwicht zijn om te vliegen.

 

Ga met mee op reis vind je balans en sla je vleugels uit!

Wil jij de ruggengraat en de vleugels van jouw bedrijf of huidige functie onderzoeken via het Bewust Bedrijf Model om een bewust werk-leven te behouden zonder de stress die kan lijden tot chronische ziekten of burn-out. Balans is essentieel. Ga met me mee op reis om voor jou de balans te vinden in je werk en leven.

Neem hier contact op met Jose van Daal voor een gratis intake gesprek

Bel of mail me gerust voor een aanvraag voor gratis gesprek waarin ik kan uitleggen hoe het Bewust Bedrijf Model voor jou persoonlijk kan bijdragen tot een gebalanceerd werk leven waarin jij je waarden zonder moeite kan leven.

Op zoek naar een business of ondernemers coach? Neem hier contact op met onze business coaches

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht