Een sessie raakt het aan, buiten is het echte werk!

  • laatst bewerkt Dec 6, 2018
Deel dit artikel:

Moonheart sjamanistische rituelen

(Auteur Marlouk van Gooswilligen, Sjamaan Moonheart)

Je doet een mooi ritueel, volgt een bijzondere meditatie en alles gaat ‘aan’. Ja, je voelt weer wie je bent, wat je komt doen en hoe het allemaal zou moeten voelen. Maar dan…. dan ga je naar huis. Allerlei prikkels en afleidingen die ervoor zorgen dat je zo weer ‘uit contact’ bent. Hoe hou je dat nu vast? Hoe zorg je ervoor dat dit authentieke gevoel blijvend bij je blijft.

In de periode dat ik zelf bij mijn 'Sjamaan' (een sjamaan, vrouwelijk sjamanka, is een soort  priester en ziener die in zijn of haar gemeenschap de communicatie met de geestenwereld verzekert en krachten aanwendt om zieken te genezen en gebeurtenissen onder controle te brengen. De methode die daarvoor gebruikt wordt is het opwekken van een toestand van trance of andere bewustzijnsverandering.) inwijding deed, stelde ik hem ook deze vraag. Ik kreeg een hele mooie opdracht van hem, die ik ook vaak weer met mijn cliënten en nu dus graag met jullie deel:

‘Zoek een voorwerp uit de natuur, iedere dag, zeven dagen lang. Neem het mee en bewaar het in een doosje. Neem waar wat het met je doet op het moment dat je het voorwerp ziet liggen, hoe het voelt als je het voorwerp oppakt en schrijf dit op.’

Ik weet het nog als de dag van gisteren, de eerste dag na deze opdracht. Ik kijk naar de kastanjeboom hangend met zijn zware lange takken over het kabbelende watertje voor me, in het gezelschap van anderen bomen. Een enkel blaadje is nog zichtbaar aan haar takken terwijl de herfst nog maar net is begonnen. Als kind klom ik altijd in deze boom, alleen de laatste jaren loop ik alleen voorbij.

Het eerste voorwerpje waar mijn oog op valt is een stukje schors van mijn boom. De angst veroordeelt te worden door een voorbijganger die mij zou betrappen op het beschadigen van deze oude boom, maakte dat ik het stukje schors snel in mijn jaszak stopte en zonder er naar om te kijken mijn wandeling vervolgde. Ik kwam niemand tegen. Hierin ontstond het begin van mijn bewustwording, mijn gebrek aan zelfliefde en compassie.

Pas die avond vlak voordat ik naar bed ging, zag ik mijn jas op het witte bankje in de gang liggen. Ik pakte het op en er viel een voorwerpje uit mijn zak. Daar lag het stukje schors op de stenen vloer. Ik knielde neer en legde het op mijn handpalm. Het had een prachtig structuur. Ik observeerde de lijnen en wreef met mijn vingertoppen over het ruwe oppervlak. En daar verscheen zij in het volle licht. Haar stam als een kloppende hart, vredig en liefdevol. Ze raakte met haar takken mijn gezicht. Ik legde mijn hand op mijn hart en veegde de tranen van mijn gezicht.

Het waren een van de vele transformerende opdrachten die ik mee kreeg in de periode dat ik mijn Sjamaan wekelijks ontmoette.

‘De sessie alleen raakt het aan, buiten is het echte werk!’ vertelde hij me.

En dat was meer dan waar, ik merkte na de sessies hoe moeilijk het was om me al aan die ene opdracht te houden. Maar des te meer ik er mee bezig was, hoe meer bewust ik werd, van mezelf, van mijn omgeving. Ik leerde daardoor ook steeds meer over mezelf, wanneer ik de afleiding op zocht of hoe fijn het was om echt aanwezig te zijn. Het bracht me steeds dichter bij mijn hartsverlangen.

Introductie Bijeenkomst Droomritueel

Ben je ook nieuwsgierig naar wat een droomritueel voor jou kan betekenen? Kom dan naar de introductiebijeenkomst die ik op zondag 13 januari van 13.30 – 16.00 organiseer. Dit is een 2,5 uur durende sessie waarin ik vertel over de droomrituelen, mijn eigen reis hierin en over mijn manier van werken. Het laatste uur zal ik de groep kort een droomritueel laten ervaren en ook een persoonlijk ritueel met iemand demonstreren. Interesse? Voor de bijeenkomst vraag ik een kleine bijdrage van €10,-. Meld je aan via de rode button 'neem contact op' links op mijn profiel

Nieuwsgierig geworden naar sjamanistisch werk? Vind hier een sjamaan of sjamanistisch healer die jou goed kan begeleiden!

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht