It’s Just Therapy

Een bijzondere familiereis, een familie die alles heeft losgelaten en samen door Europa reist

  • Geschreven door Linda Israël-Huizinga - Life Travelling Family (LTF)
  • laatst bewerkt Sep 21, 2020
Deel dit artikel:

Een bijzondere familiereis, een familie die alles heeft losgelaten en samen door Europa reist

Wij zijn deze reis begonnen omdat we een absolute nieuwsgierigheid en drive hadden om achter alle vaste en aangeleerde kaders te kijken. 

Wat bedoelen we daarmee? Onze kaders bestonden uit een huisadres, baan, school, inkomen, vrienden, familie, omgeving, land, taal, gewoonten, patronen, herhalingen, overtuigingen, meningen, geloof, weten, denken, voelen. Niets is hierbij overgeslagen. Alles zijn we onder ogen gekomen. 

Alles achtergelaten

Waarom hebben we alles achtergelaten? En alles wat we hadden, weggegeven? We wilden nergens meer op terug kunnen grijpen en tegelijkertijd mensen helpen die het nodig hadden wat wij niet mee konden nemen op onze reis, naar binnen. Spullen zijn als een soort van 'buffer van veiligheid' waarop je kunt teruggrijpen. In het diepe springen betekent in volle zee zwemmen, niet aan de kade met een ladder om er zsm weer uit te kunnen stappen, wanneer het te spannend word. Dit huiswerk hebben wij gedaan, in de eerste voor onszelf, maar ook voor jou, om het door te kunnen geven. Wij geloofden altijd al in de grootsheid van de mens, maar nu Kennen we het ook. Dit verdien jij ook te ontvangen. Als je de keuze echt maakt met je hart, dan weten wij al vóór jou te zeggen, dat je niets gebeuren zal. Het is écht niet wereldschokkend, de verandering, maar de nuances resulteren direct in een diep gevoel van allesovertreffende veiligheid, vreugde en vrede. Wat wereldschokkend is, is terug kunnen kijken op hoe je leven eruit zag en je kunt zeggen; "zo dacht ik". 

Bij dit achterlaten van alles, waarmee we ten diepste vertrouwd waren, zijn we in een soort van "niemandsland" terecht gekomen. Onze status bijvoorbeeld is niet meer Nederlands, maar 'transmigrant', reizende van het ene land naar het andere. In NL hadden we al veel kennis tot ons genomen, gelezen, gezien, deelgenomen, maar dat bleek geen soelaas te bieden noch wijsheid in zich te hebben waarmee we iets konden. Het bleef oppervlakkig en theoretisch. Ook wij dachten dat wijsheid zat in weten, maar het zit in doen én - heel veel vaker nog - in niet doen. Ervaringen op te doen, vanuit het niets, zonder enige verwachtingen. En die worden altijd overtroffen. Je kunt weer verrast worden! Gewoon waarnemen: als ik die stap zet, wat gebeurt er dan? In plaats van de mogelijkheid dood te denken. 

Waarom hebben we dat gedaan? Er is genoeg om bang voor te zijn. Het leven in Nederland werkte simpelweg niet meer voor ons. Wat we ook deden, hoe hard we ook werkten, het hield weer op. Keer op keer weer. We gingen eerst twijfelen aan onszelf. Tot het moment daar was om besluiten te nemen. We hadden 'iets' te doen, maar wisten toen niet wat. Het blijkt, na bijna 2 jaar zo te leven, dit doorgeven te zijn. Want de wereld staat letterlijk op zijn kop; Covid, economie, zekerheid, toekomst, beperking, kansen, kinderen, alles is verandert. En veranderd verder. Dááraan kunnen we niets veranderen. De verandering heeft tot doel jij, mij, ons te veranderen. Met reden. Deze 'gevolgen' (waar we in ons persoonlijke contact, wanneer je daarvoor kiest heel veel meer over zullen uitleggen) zijn echter géén beperkingen, zoals jij wellicht ook denkt. Omdat wij al geruime voorbij die kaders kijken, zien wij hierin de kansen, omdat ons denken niet meer gericht is op wat was, maar wat nu is. Er is nu bijvoorbeeld de kans om de keus maken; blijven doen wat ik altijd al (omkaderd) deed, of te gaan doen waar mijn hart ligt. Daar waar ik energie van krijg, zoveel, alsof ik inderdaad een moeiteloos leven leiden mag. Van mijzelf. Voorbij die oude kaders. Want jij weet wat jou blij maakt. En daar is nu de ruimte voor. 

Er is alleen maar goed nieuws: jij hoeft niets op te geven uit eigen wil, zoals wij dat gedaan hebben. Dat moedigen wij niemand aan, dat was onze weg. Jouw weg is veel rooskleuriger. Ja, je komt je angsten onder ogen. Maar deze zitten alleen in je hoofd. Je overstijgt ze, door de nieuwe ervaringen die je opdoet. Als je hiervoor kiest, dan zal verandering van de vormen en materialen om je heen al dan niet vanzelf plaatsvinden. Is dit spannend of zelfs eng? Ja, dat is het. Je stapt uit die zgn. comfort zone, en alles wat je dacht te kennen. Als jij het gevoel of de gedachte hebt dat er 'iets mist' dan klopt dat altijd. Je hebt altijd gelijk. Nu mag je er iets mee gaan doen. Je raakt opnieuw vertrouwd met iets wat echt van jou is en dat heeft tijd nodig, want het oude moet eruit. Dát is je keus en verandering is wat je wilt. Wil je het allerbeste en maximale voor jezelf, dan is die tijd nú aangebroken. Want nu zal het werken wat jij wilt. 

Waarom willen wij dit doorgeven? Ten eerste omdat we jou alleen het beste gunnen. Dat je ontdekt wie je echt bent en niet langer de rol speelt van diegene die je denkt te zijn of die anderen van je verwachten. Ten tweede omdat wij een wereld zien, die gedeeld moet worden. Die is zacht. Zonder de zorgen die je nu gelooft dat deze bestaan en je bedreigen. Deze is compleet, zonder gaten. Liefdevol, omdat Liefde het enige is".

'Weet je hoe je moet fietsen? Wijsheid, is het doen'

Onze werkwijze is dat we alleen delen uit wat zelf ervaren hebben. Alle 'antwoorden' die van ons krijgt komen uit de door ons ervaren praktijk. Maar het zijn pas antwoorden voor jou, wanneer je er iets mee doet of als je iets laat. We zijn recht door zee, liefdevol en erg duidelijk. We prikken snel de ballon door en leggen de vinger op de zere plek, maar altijd vanuit het hart. 

Auteur: Linda Israel Huizinga 

Wil je eens van gedachten wisselen met deze bijzonder Travelling Family en een sessie boeken kijk dan op hun profiel 

 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht